reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2020

Ja bym zrobiła wyniki teraz do 30 kwietnia. To sa bardzo ważne badania i sa niezależnie od prenatalnych.
ok, a o jakich konkretnie wynikach piszesz? Ja do tej pory miesiąc temu (7tc) miałam zrobiony komplet morfo, mocz, te wszystkie przeciwciała toxo/różyczki itp plus tsh. W tym tyg muszę zrobić tsh (min co miesiąc), dlatego zastanawia mnie, czy powinnam dzwonić do gina i pytać o dodatkowe wyniki, skoro te do 10tc już mam (dziś zaczynam 11tc). Z tego co kojarzę, nie miałam do tej pory tylko glukozy...

reklama
Mialyscie kiedyś tak że tsh było w normie a ft3 lub ft4 nie?
Lekarz się uparł że zbadamy tylko tsh i jeśli nie będzie normy to wtedy resztę. Ale z tego co kojarzę to tsh może być w normie. Kiedyś miałam niedoczynność powiązana z prolaktyną
Nie pomogę w takiej sytuacji, ja mam ft3 i ft4 w normie zawsze, za to tsh mialam za wysokie i teraz biore leki.

Nie wiem czy jest się czym chwalić, ale ja w obu ciazach od kiedy tylko zaczęły mi się mdłości i przy tym okropny ból żołądka, który nie mija, to stanik założyłam tylko dwa razy do lekarza, i to z wielkim bólem. Nie mogę nosić, bo tak mnie uciska na brzuch. A same piersi to z rozmiaru C powiekszyly się do E i tak niemiłosiernie swedza dzisiaj...
Ja mam D, jak mi 2 rozmiary skoczą, to się chyba pochlastam. W którym miesiącu Ci się tak bardzo powiększyły, jeśli można? :D Ja póki co mam nabrzmiałe i zazwyczaj rano mega bolesne, potem je jakoś 'rozchadzam' :p

ok, a o jakich konkretnie wynikach piszesz? Ja do tej pory miesiąc temu (7tc) miałam zrobiony komplet morfo, mocz, te wszystkie przeciwciała toxo/różyczki itp plus tsh. W tym tyg muszę zrobić tsh (min co miesiąc), dlatego zastanawia mnie, czy powinnam dzwonić do gina i pytać o dodatkowe wyniki, skoro te do 10tc już mam (dziś zaczynam 11tc). Z tego co kojarzę, nie miałam do tej pory tylko glukozy...
Aa to już te największe badania miałaś. To dobrze. Tsh raz w miesiącu trzeba. A z tymi wszystkimi wynikami bylas juz u lekarza?

Ja jutro jade na badanie krwi do prenatalnych, 29 mam prenatalne a 30 wizyte u swojej ginekolog. @Ewarut prenatalne miałaś robione przez brzuch czy dopochwowo?

Aa to już te największe badania miałaś. To dobrze. Tsh raz w miesiącu trzeba. A z tymi wszystkimi wynikami bylas juz u lekarza?
Byłam, telefonicznie lol. Tak kazali, bo wcześniej nie przyjmowali. Zadzwonię zapytać, czy pojawić się 30go z nowymi wynikami/na usg (ostatnie miałam w szpitalu tydzień temu). Z jednej strony fajnie, że zdalny kontakt z lekarzem jest, z drugiej ma się wrażenie, że połowy wyników nie czytają/połowa pytań ucieka i tak to się w dziwnie przyspieszonej atmosferze odbywa. A Ty normalnie do gabinetu na wizyty chodzisz?

Dziewczyny nie wiem czy pamiętacie ale zastanawiałam się nad prenatalnymi badaniami bo w czwartek byłam u mojej gin i mówiła że wszystko okej dzieciątko ma kość nosową zmierzyła przezietnosc karkowa odwód główki i sprawdziła łożysko odradzała mi te badania żeby jechać 80km jak jest korona wirus i wszystko okej. Pappy i tak nie chciałam robić. Ale po namyśle przez weekend udwolalam tam wizytę i umówiłam się do lekarza w moim mieście co posiada ten certyfikat na samo usg dzisiaj. Bo normalnie nie przyjmuje ale na usg 1 trymestru robi. Więc chyba będę spokojniejsza

Ja mam D, jak mi 2 rozmiary skoczą, to się chyba pochlastam. W którym miesiącu Ci się tak bardzo powiększyły, jeśli można? :D Ja póki co mam nabrzmiałe i zazwyczaj rano mega bolesne, potem je jakoś 'rozchadzam' :p
Ooo jakie było moje zdziwienie gdy u braffiterki się dowiedziałam że mam 65D. Bo "normalnie" by się powiedziało że mam B. Ale okazuje się, że miseczka się zmienia wraz z obwodem -np przy 75 miałabym B ale takie staniki mi wiszą, są za luźne w obwodzie. Po wizycie chodziłam dumna i się smialismy że mam D JAK DONICEEEE 😂😂😂😂😂
No także jak ktoras ma np "standardowe" D to może się okazać że naprawdę to F/G na przykład

reklama
Ooo jakie było moje zdziwienie gdy u braffiterki się dowiedziałam że mam 65D. Bo "normalnie" by się powiedziało że mam B. Ale okazuje się, że miseczka się zmienia wraz z obwodem -np przy 75 miałabym B ale takie staniki mi wiszą, są za luźne w obwodzie. Po wizycie chodziłam dumna i się smialismy że mam D JAK DONICEEEE [emoji23][emoji23][emoji23][emoji23][emoji23]
No także jak ktoras ma np "standardowe" D to może się okazać że naprawdę to F/G na przykład
Ja byłam u braffiterki przed ślubem i okazało sie że zamiast 75B mam 70B. Niestety troche mało jest biustonoszy w tym rozmiarze, ale udaje mi sie trafić za w miare fajną cene. Narazie co to zrobiły sie ciut pełniejsze cycki więc rozmiar sie nie zmienił ale push up nie mogę już nosić.

Do góry