reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2020

Hej przy poniedziałku [emoji4] moja skóra na ciele pozostawia również wiele do życzenia. Strasznie sucha. Wieczorem i rano smaruję Avene i w dzień kilka razy inny balsam. W zgięciu łokciowym od czasu jak tylko dowiedziałam się o ciąży mam wciąż swędząca pokrzywkę [emoji51] za to buzia elegancka jak zawsze jak u niemowlaka. Zaraz się biorę za smażenie naleśników, potem składania e prania, w międzyczasie te wspaniałe lekcje online [emoji6]
Życzę samych dobrych wieści na wizytach. Ja mam po jutrze i to dwie na NFZ i wieczorem prywatnie.
Jejku współczuję tym, które już tyle czasu nie były u lekarza. Nerwy macie pewnie zszargane. Ogólnie widzę że na południu Polski i w centrum jest większy problem z lekarzami i odwoływaniem wizyt niż na Pomorzu.

reklama
A skąd przypuszczenia że blizniacza?

Na ostatnim usg były dwa pęcherzyki ale znalazła dzidziusia tylko w jednym, w drugim mówiła że jest pusty ale ja po wnikliwym przeanalizowaniu zdjęć i pokazaniu tego na kilku forach jestem zdania że coś tam widać więc na dwoje babka wróżyła, może być że obumrze a może być że się rozwinie

To mnie przerażenie chwyta, jak to będzie z drugim [emoji3526] przecież maluszek tyle czasu pochłania, że boję się, że starszak poczuje się zaniedbany. I jaki starszak? Przecież to też maluszek mamusi [emoji23]
Mój syn jak córka się urodziła miał 7 lat. Pierwsze dwa tygodnie było na prawdę w porządku. Ale później [emoji35]kolejne dwa to tragedia. Strasznie się buntował, mówił o nas brzydkie rzeczy, był złośliwy dla nas, niegrzeczny. Dla siostry robił wszystko i był nadal kochanym bratem. Wiele z nim rozmawialiśmy, tłumaczyliśmy i w końcu zaakceptował nową sytuację.

Na ostatnim usg były dwa pęcherzyki ale znalazła dzidziusia tylko w jednym, w drugim mówiła że jest pusty ale ja po wnikliwym przeanalizowaniu zdjęć i pokazaniu tego na kilku forach jestem zdania że coś tam widać więc na dwoje babka wróżyła, może być że obumrze a może być że się rozwinie
Pytam bo u mnie niby jeden ale mi się ciągle śni dwoje takich samych dzieci :)

@Ewarut kurcze masakra z tym, ze nie udało Ci się dostać na prenatalne, ale udało się chociaż przełożyć ?

Ja właśnie wróciłam z labo i po prostu jestem w szoku bo nic nie zapłaciłam. Jestem w pakiecie medicover i lekarz mi wystawił skierowanie ale nie wiązałam z nim dużych nadziei, ze całkowicie nic nie zapłacę, a tu niespodzianka...

Życzę wszystkim udanego dnia bez mdłości i innych dolegliwości ☺️

To mnie przerażenie chwyta, jak to będzie z drugim [emoji3526] przecież maluszek tyle czasu pochłania, że boję się, że starszak poczuje się zaniedbany. I jaki starszak? Przecież to też maluszek mamusi [emoji23]
Ja ostatnio też mam dużo obaw jak to będzie i czy będę w stanie pokochać równie mocno to drugie maleństwo.

U mnie dwa maluszki, ten drugi to typowy mamusi, nigdy się nie rozstawalam z nim, a bo córka już wie o co chodzi i wcale dobrze nie było, dopiero niedawno zaakceptowała brata :(ciężko być matką :(

@Ewarut kurcze masakra z tym, ze nie udało Ci się dostać na prenatalne, ale udało się chociaż przełożyć ?

Ja właśnie wróciłam z labo i po prostu jestem w szoku bo nic nie zapłaciłam. Jestem w pakiecie medicover i lekarz mi wystawił skierowanie ale nie wiązałam z nim dużych nadziei, ze całkowicie nic nie zapłacę, a tu niespodzianka...

Życzę wszystkim udanego dnia bez mdłości i innych dolegliwości [emoji3526]
Ja w luxmed ale myślałam że będę dopłacać coś a tu nic [emoji33]

reklama
Ja mam tyle dobrze, że mam pakiet medyczny i nawet jak jakieś badania są płatne, to mam 50% tańsze. Ale i tak jakoś nie mam nastroju żeby jechać je zrobić. Muszę poczekać, aż mąż do pracy będzie jechał to mnie zawiezie, ale
i tak samemu wrocic..ehh

50% to bardzo dużo przy takich kwotach 😱

Do góry