reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2020

Mam pytanie o ból w podbrzuszu.
Od 3 dni czuje taki kłujący ból w podbrzuszu, nie jest ciągły tylko co jakis czas jest takie ukłucie kilka sekund i później cisza, i tak co kilkanascie-kilkadziesiat minut.
Czy to normalne? Pierwsza ciaze poronilam i teraz jestem przewrazliwiona... Zastanawiam sie czy szukać lekarza albo jechać do szpitala? Czy to normalne i nic nie robić?
Tydzień 11+3

reklama
Ooo my właśnie wczoraj zamowilismy te poduszkę tylko taka z lidla, mam nadzieję że też się sprawdzi... I lidlomixa [emoji7]
Kurde mieliśmy wczoraj tortille z warzywkami i lekkim sosem czosnkowym na obiadokolacje o 17 i te 3 łyżeczki sosu nie dały o sobie zapomnieć do rana [emoji30][emoji30] już nie rusze czosnku
Oby sie sprawdziła [emoji4] ja musze sie chyba po prostu przyzwyczaić [emoji4]
No sosik pewnie zaszkodził , ale kurczę tortille z warzywkami tez bym zjadła [emoji39][emoji39][emoji39]
Ja zawsze robie do tortilli majonez z ketchupem i jest pycha I delikatnie [emoji39]

My do tej pory raczej do szczupłych się zaliczamy oboje i mamy łóżko 1,4m szerokość więc nie wiem jak to będzie jeszcze z tą poduszka i dużym brzuchem [emoji23]
Będzie trzeba nowe łóżko [emoji23][emoji23][emoji23]
Haha no nieźle , my mamy 1,6 wiec trochę więcej to akurat sie poducha zmiescila i kołdrę 200x220 wiec tez starczyło , nikt sobie nie zabierał [emoji4] ale 1,4 podejrzewam, ze mogłoby byc ciezko, ale to kto ile lubi miejsca mieć - ja lubie dużo [emoji28] ale nie wiem czy nie bd musieli wywalić tego wielkiego łóżka i przenieść sie do salonu bo kompletnie nie mam gdzie wstawić łóżeczka, ale wolałabym salon zostawić dla gości a dziecko zeby spalo sobie spokojnie w sypialni , wiec chyba bd musiała wywalić komode z tv i bedzie typowa sypialnia , tylko i wyłącznie do spania [emoji51]

ja to nie polubiłam tej poduszki, bardzo krótko na niej spałam, potem przejął ją mąż a jak się urodziła Mała to trochę na niej karmiłam. Ale jako, że już ją mam to pewnie niedługo ją przyniosę do łóżka [emoji3526]
Hehe mąż na niej spał ? I jak wygodnie mu bylo ?

No zawsze do czegoś sie ta poducha przyda [emoji4]

Od 3 dni czuje taki kłujący ból w podbrzuszu, nie jest ciągły tylko co jakis czas jest takie ukłucie kilka sekund i później cisza, i tak co kilkanascie-kilkadziesiat minut.
Czy to normalne? Pierwsza ciaze poronilam i teraz jestem przewrazliwiona... Zastanawiam sie czy szukać lekarza albo jechać do szpitala? Czy to normalne i nic nie robić?
Tydzień 11+3
Mnie czasem pobolewal brzuch na początku i mialam sporadyczne kłucia a raz w nocy mialam takie ostre I lekarka mowila ze w takich sytuacjach brac nospe rozkurczowo bo to nie jest dobre dla dziecka a kiedy masz wizyte??
Ogolnie jak brzuch pobolewa to tam sie rozciąga wszystko i podobno to normalne , a jak masz w najblizszym czasie wizytę to moze weź nospe, zobaczysz czy sie kłucie uspokoi i wytrwasz do wizyty??

Tydzień 11+3
W którym miejscu dokładnie? Mnie bolą okolice pępka i lekarz powiedział ze to normalne, to wzdęcia. Można wziąć espumisan. Tez mnie kłuje brzuch kilka sekund i przestaje. Lekarz tez zalecił dietę lekkostrawna czyli wszystko co jesz jak masz zatrucie żołądka.
U mnie teraz 11+3

Piszecie o tej poduszce wężu dla ciężarnych?

Czy to normalne że nudności ustępują, zmęczenie powoli również, w 9 tygodniu? Wczoraj miałam całkiem niezły dzień, dziś również, nawet apetyt mi wrócił i mogę normalnie zjeść.
Czy też tak mialyscie kobietki?
Oczywiście już schiz czy wszystko ok

Czy to normalne że nudności ustępują, zmęczenie powoli również, w 9 tygodniu? Wczoraj miałam całkiem niezły dzień, dziś również, nawet apetyt mi wrócił i mogę normalnie zjeść.
Mi ustąpiły juz w 10tc i też panikowałam. Ale wczoraj na wizycie okazało się, że wszystko ok. Organizm powoli już się przyzwyczaja do ciąży albo po prostu te mdlosci występują falowo i niedługo powrócą.

reklama

Ja jestem w 9tyg. i od trzech dni czuje się lepiej zjem, funkcjonuje :-) pomijając fakt że po 5 tyg aż do końca 8 tyg. miałam mdłości, wymioty i leżalam całe dnie taka wymordowana że tylko płynny rosół jadłam...

Do góry