reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2020

Mam pytanie o ból w podbrzuszu.
Od 3 dni czuje taki kłujący ból w podbrzuszu, nie jest ciągły tylko co jakis czas jest takie ukłucie kilka sekund i później cisza, i tak co kilkanascie-kilkadziesiat minut.
Czy to normalne? Pierwsza ciaze poronilam i teraz jestem przewrazliwiona... Zastanawiam sie czy szukać lekarza albo jechać do szpitala? Czy to normalne i nic nie robić?
Tydzień 11+3

reklama
Ooo my właśnie wczoraj zamowilismy te poduszkę tylko taka z lidla, mam nadzieję że też się sprawdzi... I lidlomixa [emoji7]
Kurde mieliśmy wczoraj tortille z warzywkami i lekkim sosem czosnkowym na obiadokolacje o 17 i te 3 łyżeczki sosu nie dały o sobie zapomnieć do rana [emoji30][emoji30] już nie rusze czosnku
Oby sie sprawdziła [emoji4] ja musze sie chyba po prostu przyzwyczaić [emoji4]
No sosik pewnie zaszkodził , ale kurczę tortille z warzywkami tez bym zjadła [emoji39][emoji39][emoji39]
Ja zawsze robie do tortilli majonez z ketchupem i jest pycha I delikatnie [emoji39]

My do tej pory raczej do szczupłych się zaliczamy oboje i mamy łóżko 1,4m szerokość więc nie wiem jak to będzie jeszcze z tą poduszka i dużym brzuchem [emoji23]
Będzie trzeba nowe łóżko [emoji23][emoji23][emoji23]
Haha no nieźle , my mamy 1,6 wiec trochę więcej to akurat sie poducha zmiescila i kołdrę 200x220 wiec tez starczyło , nikt sobie nie zabierał [emoji4] ale 1,4 podejrzewam, ze mogłoby byc ciezko, ale to kto ile lubi miejsca mieć - ja lubie dużo [emoji28] ale nie wiem czy nie bd musieli wywalić tego wielkiego łóżka i przenieść sie do salonu bo kompletnie nie mam gdzie wstawić łóżeczka, ale wolałabym salon zostawić dla gości a dziecko zeby spalo sobie spokojnie w sypialni , wiec chyba bd musiała wywalić komode z tv i bedzie typowa sypialnia , tylko i wyłącznie do spania [emoji51]

ja to nie polubiłam tej poduszki, bardzo krótko na niej spałam, potem przejął ją mąż a jak się urodziła Mała to trochę na niej karmiłam. Ale jako, że już ją mam to pewnie niedługo ją przyniosę do łóżka [emoji3526]
Hehe mąż na niej spał ? I jak wygodnie mu bylo ?

No zawsze do czegoś sie ta poducha przyda [emoji4]

Od 3 dni czuje taki kłujący ból w podbrzuszu, nie jest ciągły tylko co jakis czas jest takie ukłucie kilka sekund i później cisza, i tak co kilkanascie-kilkadziesiat minut.
Czy to normalne? Pierwsza ciaze poronilam i teraz jestem przewrazliwiona... Zastanawiam sie czy szukać lekarza albo jechać do szpitala? Czy to normalne i nic nie robić?
Tydzień 11+3
Mnie czasem pobolewal brzuch na początku i mialam sporadyczne kłucia a raz w nocy mialam takie ostre I lekarka mowila ze w takich sytuacjach brac nospe rozkurczowo bo to nie jest dobre dla dziecka a kiedy masz wizyte??
Ogolnie jak brzuch pobolewa to tam sie rozciąga wszystko i podobno to normalne , a jak masz w najblizszym czasie wizytę to moze weź nospe, zobaczysz czy sie kłucie uspokoi i wytrwasz do wizyty??

Tydzień 11+3
W którym miejscu dokładnie? Mnie bolą okolice pępka i lekarz powiedział ze to normalne, to wzdęcia. Można wziąć espumisan. Tez mnie kłuje brzuch kilka sekund i przestaje. Lekarz tez zalecił dietę lekkostrawna czyli wszystko co jesz jak masz zatrucie żołądka.
U mnie teraz 11+3

Piszecie o tej poduszce wężu dla ciężarnych?

Czy to normalne że nudności ustępują, zmęczenie powoli również, w 9 tygodniu? Wczoraj miałam całkiem niezły dzień, dziś również, nawet apetyt mi wrócił i mogę normalnie zjeść.
Czy też tak mialyscie kobietki?
Oczywiście już schiz czy wszystko ok

Czy to normalne że nudności ustępują, zmęczenie powoli również, w 9 tygodniu? Wczoraj miałam całkiem niezły dzień, dziś również, nawet apetyt mi wrócił i mogę normalnie zjeść.
Mi ustąpiły juz w 10tc i też panikowałam. Ale wczoraj na wizycie okazało się, że wszystko ok. Organizm powoli już się przyzwyczaja do ciąży albo po prostu te mdlosci występują falowo i niedługo powrócą.

reklama

Ja jestem w 9tyg. i od trzech dni czuje się lepiej zjem, funkcjonuje :-) pomijając fakt że po 5 tyg aż do końca 8 tyg. miałam mdłości, wymioty i leżalam całe dnie taka wymordowana że tylko płynny rosół jadłam...

Do góry