reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2020

Witaj w naszym gronie :-) Jestesmy na tym samym etapie :-)

@milka2205 tez mam czesto zimne stopy.. i nigdy nie zasne dopóki ich nie ogrzeje..tylko latem mam je cieple. A tak to spie caly czas w skarpetkach. Ale nie wiem czy to nie jest przez niskie cisnienie..
A ja na kolacje nalesnika z maskarpone :-)

Dziękuje za przyjecie! Jak narazie termin wypada na 20 listopada czyli dzien moich urodzin. Z corka miałam nagle cc pod narkoza i nie wiem jaki poród będzie wskazany. Jeśli chodzi o badanie, bo o tym rozmawiacie aktualnie to ja z corka robiłam prentalane , test pappa i Nifty. Teraz tez planuje zrobić wszystkie trzy. Pappa zalecił mi tez mój lekarz ginekolog z polski, który mi konsultuje tez badania online, ponieważ może wskazać prawdopodobieństwo stanu przedrzucawkowego i wtedy można pomoc wdrażając odowiednie leki.
We Włoszech przerażająca sytuacja z koronawirusem, ponad miesiąc jesteśmy w domach. Ja teraz nie pracuje a mąż zdalnie od 2 miesięcy. Mam studio przedłużania i stylizacji rzęs i brwi , jestem tez instruktorem i szkole na terenie Włoch i jestem instruktorka zumby.

reklama
Dziękuje za przyjecie! Jak narazie termin wypada na 20 listopada czyli dzien moich urodzin. Z corka miałam nagle cc pod narkoza i nie wiem jaki poród będzie wskazany. Jeśli chodzi o badanie, bo o tym rozmawiacie aktualnie to ja z corka robiłam prentalane , test pappa i Nifty. Teraz tez planuje zrobić wszystkie trzy. Pappa zalecił mi tez mój lekarz ginekolog z polski, który mi konsultuje tez badania online, ponieważ może wskazać prawdopodobieństwo stanu przedrzucawkowego i wtedy można pomoc wdrażając odowiednie leki.
We Włoszech przerażająca sytuacja z koronawirusem, ponad miesiąc jesteśmy w domach. Ja teraz nie pracuje a mąż zdalnie od 2 miesięcy. Mam studio przedłużania i stylizacji rzęs i brwi , jestem tez instruktorem i szkole na terenie Włoch i jestem instruktorka zumby.

Wspolczuje Wam tej sytuacji... A jak wlasnie z opieka ginekologa podczas tej epidemi?

Wspolczuje Wam tej sytuacji... A jak wlasnie z opieka ginekologa podczas tej epidemi?

Ja akurat mieszkam w regionie gdzie nie za tak zle sytuacji jak w innych czesciach wlosz i nie mialam problemu ani z wizyte ani z badanimi. W ciazy robia wszystkie badania na kazdym etapie. Niektore laboratoria pracuje tylko w wyznaczonych dniach i godzinach . Do 3–go maja jestesmy w iZolacjo potem beda otwierac niektore instytucje, firmy itp. Moja branze planuja na 25 maja jesli sytuacja sie nie pogorszy. Szkol juz nie otworza, bo tu i tak szkoly trawaja do konca maja bo Wakacje sa od 1 czerwca do 15/20 wrzesnia ze wzgledu na upaly. Np. Kina i teatry planuja otworzyc dopiero w grudniu a dyskoteki, stadiony itp za rok w marcu. Nawet jak wyjdziemy z tej sytuacji to Zycie nie wroci do normy. Bedzie trzeba uwazac i caly czas uzywa. Maseczek, rekawiczek i byc bardzo ostroznym.

Witam wszystkich oraz nowe mamusie [emoji4]
Pije kawkę. Dzień nie zapowiada się dobrze. Dzieci nie chcą współpracować. Maciej, chyba już przechodzi bunt dwulatka, bo jest straszny.

Witaj w naszym gronie :-) Jestesmy na tym samym etapie :-)

@milka2205 tez mam czesto zimne stopy.. i nigdy nie zasne dopóki ich nie ogrzeje..tylko latem mam je cieple. A tak to spie caly czas w skarpetkach. Ale nie wiem czy to nie jest przez niskie cisnienie..
A ja na kolacje nalesnika z maskarpone :-)
Ja też nawet latem śpię w skarpetach i też mam niskie ciśnienie, czasem ledwie chodzę na szczęście mąż skutecznie mi je podnosi więc da się żyć :)

reklama
Dzień dobry :)
Witam wszystkie nowe mamusie :)

Kawa wypita, śniadanko się je - kasza gryczana z twarogiem. W poprzedniej ciąży nie mogłam nabiału i bardzo nad tym ubolewałam, a tu na razie wchodzi, a uwielbiam twaróg bardziej niż czekolada 😂

Zimne stopy - całe życie, nie wybram się do łóżka bez skarpetek.

Jak się dzisiaj czujecie? U mnie standard, czyli źle 😂

Ma może któraś z Was macice dwurożna?[emoji848]
Ja :)

Ostatnia edycja:
Do góry