Gratulacje, super wieściNie pisałam Wam, że dziś mam wizytę, bo ja po cichaczu wole pójść
Dzidzia rośnie zgodnie z czasem określonym na ostatnim usg, więc dziś 10+2.
Jest już kość nosowa i przepływ ok. Sa raczki, nóżki i spekulacje na córeczkę, która jeszcze może zamienić się w chlopca[emoji87]
reklama
Z zoladkiem to mam tak jakby coś cały czas mi tam siedzialo, nie wymiotuje tylko cały czas mi tak ciezkoJa nawet przełknę chleb z pomidorem na tym koniec. Herbata tez ciężko ale wole ją niż wodę czy kawę.. czy czujesz ucisk w żołądku? Czy tylko ja tak mam i powinno mnie to zacząć niepokoić?
aga053
Fanka BB :)
Witam mamusie Nie odzywałam się przez święta ale podczytywałam co u Was... u mnie dziś słaby dzień, głowa boli strasznie, leżę i nic nie robię, a mamy dziś 2 rocznice ślubu... może się zmotywuje i zrobię chociaż jakaś romantyczna kolacje ?
agabaj92
No ja niestety też troche kasy wydam.Ja musze szykować na piątek portfel. Wizyta z usg 280 zł+ cytologia więc ponad 300 zł pojdzieee [emoji85]
A pod koniec miesiąca jak wszystko będzie dobrze prenatalne więc ok. 3 koła znowu będę musiała wyłożyc [emoji85][emoji86] Zbankrutuje [emoji3064]
Wróciłam z wizyty, wszystko w porządku jest 10 tydzień. No i sie z lekka zaczynają schody, lekarka radziła sie zapisać na prenatalne więc sie zapisałam, w domu jakieś wielkie wywody zwłaszcza teściowa, że jej córka w ciąży z ostatnim dzieckiem gdzie w grudniu rodziła pierwszych nie robiła i zrezygnowała bo bez tego dla niej nie ważne jakie sie dziecko urodzi, no i teściowa ciągnie że znajomej siostra po 40 pierwsze urodziła na prenatalnych nic a urodziło sie z downem. No i powiedzcie mi co z tymi prenatalnymi robić między 12 a 14 tygodniem czy sobie darować. Moja lekarka to ponad 40 lat pracy ma i mówiła mi żeby sie zapisać. Nie wiem co robić. No i młoda jestem więc za prenatalne trzeba zapłacić, więc kwiecień będzie katastrofalny z kasą.
sandyy
No mi powiedział, że to takie palcem po wodzie pisane i żeby się nie nastawiaćBo trzeba znaleźć odpowiednie miejsce i lekarza, niestety nie zawsze to jest proste.
Ale szybko Wam płeć określają, ja z córą to pierwsze przypuszczenia miałam gdzieś w 16 tc a takie 100%podczas połówkowego[emoji846] jestem ciekawa czy za tydzień mi coś lekarz zasugeruje, choć ja to do końca biorę pod uwagę, że może się to zmienić bo różne się rzeczy zdarzają nawet teraz przy tak dobrym sprzęcie[emoji846]
Dzis celowalby w dziewczynke, ale mówi, że siusiak jeszcze może być z tego[emoji23]
Modusa
Z zoladkiem to mam tak jakby coś cały czas mi tam siedzialo, nie wymiotuje tylko cały czas mi tak ciezko
O, o, właśnie to jest to. Ja od wczoraj już z niemocy i hormonów płacze.
agabaj92
Koleżanka ma rację, samo to jedno badanie to niewiele wnosi, zazwyczaj robi się IgG i IgM.
Pytałam lekarki i mówiła że im wystarczą przeciwciała czy są na toksoplazmoze. Więc wszystko ok jest.Hm, badanie na toksoplazmoze składa się i z igg i z igm, bo bez igm nie wiadomo, czy czasami nie masz zakażenia teraz, a wtedy musiała byś brać antybiotyk. Dopytaj o to na wizycie u gina [emoji4]
Znowu mi niedobrze, ileż można to wytrzymać, czuję się cały czas jak na jakimś okropnym kacu [emoji44] łączę się w bólu z dziewczynami które też to przechodzą
angles
Robić. To Twoja ciąża, Twoje dziecko , nie Teściowej. Ona już swoje urodziła i wychowała.No ja niestety też troche kasy wydam.
Wróciłam z wizyty, wszystko w porządku jest 10 tydzień. No i sie z lekka zaczynają schody, lekarka radziła sie zapisać na prenatalne więc sie zapisałam, w domu jakieś wielkie wywody zwłaszcza teściowa, że jej córka w ciąży z ostatnim dzieckiem gdzie w grudniu rodziła pierwszych nie robiła i zrezygnowała bo bez tego dla niej nie ważne jakie sie dziecko urodzi, no i teściowa ciągnie że znajomej siostra po 40 pierwsze urodziła na prenatalnych nic a urodziło sie z downem. No i powiedzcie mi co z tymi prenatalnymi robić między 12 a 14 tygodniem czy sobie darować. Moja lekarka to ponad 40 lat pracy ma i mówiła mi żeby sie zapisać. Nie wiem co robić. No i młoda jestem więc za prenatalne trzeba zapłacić, więc kwiecień będzie katastrofalny z kasą.
reklama
agabaj92
Kurcze sama nie wiem, musze poczytać, popytać i zobaczyć co mąż mi do tego powie. Z jednej strony jak lekarka mówiła żeby soe zapisać to oni raczej wiedzą co robić.Robić. To Twoja ciąża, Twoje dziecko , nie Teściowej. Ona już swoje urodziła i wychowała.