reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2020

Hej kochane wróciłam mianem awarię telefonu. U nas 7+5 [emoji173]byłam w pn na wizycie było serduszko [emoji173][emoji173] dalej muszę brać duphaston. Następna wizyta 7 kwietnia oto wynikami badań [emoji85] nie wiem gdzie je zrobię masakra z tym co się teraz dzieje przeraża mnie to [emoji17] pozdrawiam i całuje Was kochane [emoji8]
Gratuluję serduszka [emoji7][emoji7]

reklama
Współczuję Wam dziewczyny, że macie taki problem z dostępem do lekarza :( Ja byłam w poniedziałek na wizycie i lekarz kazał przyjść ponownie za 2 tygodnie ze wszystkimi wynikami.

Jak Wy się w ogóle czujecie? Mnie co chwilę mdli, jestem mi słabo, nie mam na nic siły, a teraz dzieci w domu i trzeba im jakoś czas organizować. Oby szybko ten 1 trymestr minął

Czuje się tak jak Ty i mam roczniaka w domu. Czekam kiedy to minie wraz z korknawirusem najlepiej, zeby można było w spokoju ciąże przejść. Nie dość, ze to jest mimo wszytsko nerwowy czas to jeszcZe to badziewie z Chin musiało się przyplątać

Jej, 2dni nieobecności i tyle nadrabiania zaległości...
Hej Dziewczyny😉,
Czy w obecnej sytuacji poszłyście od razu na L4 zaraz po potwierdzeniu ciąży czy chodzicie jeszcze do pracy ?Jak to widzą wasi lekarze? Ewentualnie te z Was które teraz pracują zdalnie - wracacie jak się trochę uspokoi?

Obecnie pracuję drugi tydzień zdalnie (księgowość), ale jak się to wszystko uspokoi będę chciała pracować jak najdłużej - 2 tygodnie siedzę w domu i mam dośc tej izolacji, jeszcze wystarczająco dużo czasu spędzę potem w tych czterech ścianach...

Dzień dobry [emoji4] dziś mi trochę mdłości odpuściły..uff
Umówiłam się na jutro na pobranie krwi - dostałam sms od luxmed że proszą aby kobiety w ciąży umawiały się na pobranie na konkretną godzinę. Mąż ma jutro wolne więc z rana wyskocze.

@Brrrownie daj znać jak u Ciebie..cały czas O Tobie myślę.

Ja już nie wiem jak mam liczyć, ale teraz 5 tydzień jest, w środę będzie 6 jak.pójdę dp lekarza według usg. Dziewczyny wybaczcie że o tym mówię, ale bałam sie troche, mąż też chociaż od lekarza mieliśmy zielone światło jak nic nie będzie boleć. No i wkońcu sie udało spróbować, a mąż ma czym sie pochwalić więc ma sporego i sie troche bałam czy nie będzie plamień i bólu. Ale na szczęście nic nie było. Tylko teraz trzymać kciuki żeby w środę serduszko było i w pełni można sie cieszyć.

reklama
Dziewczyny dawno mnie nie było . Powoli wszystko nadrobię. mam nadzieję że ktoś mnie pamięta. Jestem na początku 7 tygodnia wg okresu ale ciąża jest tydzień młodsza czyli dopiero jakby początek 6. bo owulację miałam w 20 dniu cyklu. U mnie wszystko w porządku póki co .byłam wczoraj u lekarza, już jest poza pęcherzykiem zarodek póki co 1,5 mm jeszcze serduszko nie bije.kolejna wizyta za tydzień i wtedy powinno juz być. Czytałam że bije od momentu kiedy zarodek ma 5 mm? Ktoś coś wie? Póki co lekarz widzi to wszystko pozytywnie. Jedyne go mnie martwi to że mam krwiaka, nie plamie ale jednak jest widoczny na USG..

Do góry