reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2020

reklama
Tez tak ostatnio mialam z pomidorowka[emoji23][emoji23]
Nie wiem o co cho[emoji23]
Haha ostre to jest , ostatnio tez mi tz narobił ochoty na ogórki kiszone to jadlam do pierogów ruskich a na kolacje kanapki z serem i ogórkiem kiszonym a dziś ten szal na pomidorówke [emoji1751][emoji23][emoji23][emoji23]
Teraz wciagnelam z wczoraj kiełbaske z cebulka i trochę ogórków z pomidorem i śmietana ale nie wiem czy to sie dobrze skonczy [emoji51][emoji51]

Znaczy roznica jest niewielka w pierwszej ciazy. Teraz nie wiem czy sie nie zmienilo (bo mialo sie zmienic) i immunoglobulina miala byc darmowa dla kazdej ciezarnej i byla do podania w 20-ktoryms tygodniu. Nie byla obowiazkowa. Ja musialam za nia placic i zdecydowalam sie i kosztowala chyba kolo 400zl i trzeba ja bylo specjalnie zamawiac do apteki.
A po porodzie do 72h po jesli dziecko rodzi sie rh+, a moj synek urodzil sie z rh+, to w tych 72h trzeba obowiazkowo podac immunoglobuline, zeby w kolejnej ciazy nie wystapil konflikt.
Oczywiscie durne pipy w szpitalu u mnie to bagatelizowaly i pukaly sie w glowe na co mi grupe krwi dziecka znac i w zasadzie na koniec trzeciej doby dostalam immunoglob.
Oo kurczę no lepiej wiedzieć wcześniej jaka sie ma grupę krwi bo jak ktoś nie wie o konflikcie to może być problem [emoji51][emoji51]

Haha ostre to jest , ostatnio tez mi tz narobił ochoty na ogórki kiszone to jadlam do pierogów ruskich a na kolacje kanapki z serem i ogórkiem kiszonym a dziś ten szal na pomidorówke [emoji1751][emoji23][emoji23][emoji23]
Teraz wciagnelam z wczoraj kiełbaske z cebulka i trochę ogórków z pomidorem i śmietana ale nie wiem czy to sie dobrze skonczy [emoji51][emoji51]
Zagryzlabym czyms slodkim[emoji23][emoji23][emoji23]
A moze lody[emoji848]?

Ja wczoraj jadlam smazona cebule (ktorej normalnie nie tkne) z ogorkiem kiszonym i keczupem[emoji23] a za chwile ziemniaki z jogurtem naturalnym[emoji23] najlepszy posilek ostatnich dni[emoji23][emoji2356]

Zagryzlabym czyms slodkim[emoji23][emoji23][emoji23]
A moze lody[emoji848]?

Ja wczoraj jadlam smazona cebule (ktorej normalnie nie tkne) z ogorkiem kiszonym i keczupem[emoji23] a za chwile ziemniaki z jogurtem naturalnym[emoji23] najlepszy posilek ostatnich dni[emoji23][emoji2356]
Haha nie kuś [emoji28][emoji28] zagryze Michalkiem kokosowym [emoji28]

No to hardkorowo z tym jedzonkiem tez masz [emoji23][emoji23] rozwolnienia nie miałaś po tym miksie?? [emoji23]

reklama
Do góry