reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2020

Czy słyszałyście o tej teori że jeśli dzidzia zaczepianie w prawej stronie macicy to oznacza chłopca a jak z lewej strony to dziewczynka?
Podobno jest to pewne tylko na początku ciąży.
Teraz gdy prawie każda robi wczesne usg może byśmy zapamiętały tak dla zabawy i sprawdziły w przyszłości czy się potwierdzi?
Ja z dwoma pierwszymi dziećmi niepamietam bo to było ponad 10lat temu wiec o tym nie słyszałam a z trzecim dzieckiem robiłam tylko usg połówkowe wiec nie mogę stwierdzić jak było na początku ale łożysko miałam po prawej stronie i jest syn
No wlasnie znajoma mi pisała o tej metodzie Ramzi, dodałam sie tam zeby zobaczyć o co chodzi ale jak dałam swoje zdj usg to u mnie zarodek jest na środku i ciezko określić... wiec i tak nie wiem [emoji1745]

reklama
U mnie ten sam temat :/
Co wiecej, wczoraj narobilam sie pierogow ruskich, bo taka chcice mialam, robilam je z 3latkiem na blacie, a dzis myslalam, ze pawia po nich puszcze...
Ojeju to jest przesrane trochę , ze jednego dnia masz na cos ochotę a na drugi patrzeć na to nie mozesz [emoji1751][emoji1751][emoji1745]
Mi dziś sie wymarzyla zupka pomidorowa i ugotowalam a jadlam jakbym nigdy zupy nie jadla pomidorowej taka pyszna była [emoji39][emoji39]

Dziewczyny ja dziś od rana mam mdłości i kręci mi się w głowie. Nie wymiotuje ale mdli strasznie. Miałam ochotę na sernik więc tatuś mi przywiózł z cukierni, zjadłam dwa gryzy i koniec. Jestem na antybiotyku i boję się że zaszkodzi mi ten brak jedzenia ale ja na prawdę nie mogę jeść. Macie jakieś sposoby?
Jak nie masz apetytu to nic z tym nie zrobisz, trzeba czekać na lepszy czas [emoji4]

Myślicie, że jak teraz są tylko mdłości bez wymiotów, to już ich raczej nie będzie? Czy mogą się jeszcze nasilić??

Ojeju to jest przesrane trochę , ze jednego dnia masz na cos ochotę a na drugi patrzeć na to nie mozesz [emoji1751][emoji1751][emoji1745]
Mi dziś sie wymarzyla zupka pomidorowa i ugotowalam a jadlam jakbym nigdy zupy nie jadla pomidorowej taka pyszna była [emoji39][emoji39]
Tez tak ostatnio mialam z pomidorowka[emoji23][emoji23]
Nie wiem o co cho[emoji23]

No ja wlasnie tez mam 0Rh + z urodzeniowej a mój tz ma ARh + a jakby sie okazało ze ja mam - to konflikt serologiczny jest i wtedy trzeba inaczej działać ...
Znaczy roznica jest niewielka w pierwszej ciazy. Teraz nie wiem czy sie nie zmienilo (bo mialo sie zmienic) i immunoglobulina miala byc darmowa dla kazdej ciezarnej i byla do podania w 20-ktoryms tygodniu. Nie byla obowiazkowa. Ja musialam za nia placic i zdecydowalam sie i kosztowala chyba kolo 400zl i trzeba ja bylo specjalnie zamawiac do apteki.
A po porodzie do 72h po jesli dziecko rodzi sie rh+, a moj synek urodzil sie z rh+, to w tych 72h trzeba obowiazkowo podac immunoglobuline, zeby w kolejnej ciazy nie wystapil konflikt.
Oczywiscie durne pipy w szpitalu u mnie to bagatelizowaly i pukaly sie w glowe na co mi grupe krwi dziecka znac i w zasadzie na koniec trzeciej doby dostalam immunoglob.

reklama
Do góry