reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2020

reklama
Ja byłam u lekarza. Na usg było coś na kształt pęcherzyka ciążowego.
L4 narazie na 2 tygodnie bo nie wiem co się dalej wydarzy [emoji2368]
Ale ogólnie pani dr powiedziała że jest wszystko ok
A który to tydzień?
U mnie też pęcherzyk i jeszcze serce nie bije ale według aplikacji Preglife jestem w 5 tygodniu ciąży i 4 dni więc jeszcze ma prawo nie bić.

Ja byłam u lekarza. Na usg było coś na kształt pęcherzyka ciążowego.
L4 narazie na 2 tygodnie bo nie wiem co się dalej wydarzy [emoji2368]
Ale ogólnie pani dr powiedziała że jest wszystko ok
A wg usg który tydzień? U mnie w zeszły czwartek był pęcherzyk ciążowy i kazał sie pojawić za 2 tygodnie.

Tak mnie to wszystko przeraża, że wizyty będą odwołane, że gabinet do prenatalnych będzie nieczynny..
Jak my się mamy nie stresować w takiej sytuacji..
W nocy spać nie mogę...męczy mnie straszny katar, ale to alergiczny..bo jestem alergikiem, ale od roku odstawiłam leki,bo chciałam zajść w ciążę i tak się męczę teraz..
Mdłości ciągle...nigdzie nie można wyjść..zwariować już idzie..😲😲😯😧
Czuje to samo niestety. Wyobrażałam sobie ciążę zupełnie inaczej, że będę mogła spotykać się z ciężarna przyjaciółką, że będziemy buszowac wspólnie po sklepach, razem spacerować, skoczyć na kawę. A tu jesteśmy zamknięci w 4 ścianach, badania pod znakiem zapytania i oczywiście strach, by się nie zarazić. I najgorsze dla mnie jest to, że tak naprawdę nikt nie wie, jaki wpływ na I trymestr ma koronawirus, czy nie powoduje czegoś złego.

A który to tydzień?
U mnie też pęcherzyk i jeszcze serce nie bije ale według aplikacji Preglife jestem w 5 tygodniu ciąży i 4 dni więc jeszcze ma prawo nie bić.
A wg usg który tydzień? U mnie w zeszły czwartek był pęcherzyk ciążowy i kazał sie pojawić za 2 tygodnie.
Wg moich obliczeń 5+5
Pani dr też powiedziała że 5 tc

reklama
Ja?
Ja ostatnia miesiączka 15 lutego, termin porodu na 20 listopada. A ty?
Ja ostatnią miesiączke miałam 3.02. Według tych wszystkich aplikacji i kalendarzy termin początek listopada ok 10, ale lekarz powiedział że 4 tydzień jak byłam tydzień temu. Kazał przyjść za 2 tygodnie mam nadzieję że serduszko już będzie.

Do góry