reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2020

No to wasze maluszki są bardzo do przodu z jedzeniem w porównaniu do nas. Moja córeczka ma 8.miesięcy zero zębów i boję się dac cokolwiek w całości .
Wszystko ma blendowane lub miksowanie ale je słabo.
Rano kaszka z owocami później zupka ale nie są to zbyt duże ilości.
Ogólnie to z jedzenia najlepiej pasuje jej pierś która je w dzień i w nocy. Przy piersi też zasypia.
Woli dużo bardziej ruch niż jedzenie. Stoi już sama i chodzi przy meblach. Nogi ma jeszcze słabe ale jak ja przeniosą już sadzam to albo płacze albo i tak doraczkuje tam gdzie sama chce.
Widzisz u nas znowu jedzenie ciagle coś w buzi musi być , a rozwojowo pełza i zaczyna powolutku siadać , a skończone 8 miesięcy już 10 lipca było

reklama
No właśnie zawsze coś za coś. Z tym jedzeniem wydaje mi się że brak zębów też ma znaczenie. Ale u mnie w rodzinie wszystkim dzieciom zęby późno wychodzą. [emoji3]
Do roku pewnie wszystkie maluchy się zrównaja przynajmniej w sprawie jedzenia i chodzenia.
Widzisz u nas znowu jedzenie ciagle coś w buzi musi być , a rozwojowo pełza i zaczyna powolutku siadać , a skończone 8 miesięcy już 10 lipca było

Jak u Waszych maluszków teraz wygląda spanie? Ile drzemk w ciągu dnia i jakie długie oraz ile śpią w nocy?
U nas 2-3 dłuższe drzemki w ciągu dnia ( każda mniej więcej po 1,5 godziny) . Od tygodnia noce są bardzo męczące, ciągle płacze, marudzi nie można go odłożyć, mam nadzieję że to może jakiś skok rozwojowy lub zęby i niedługo minie bo inaczej się wykończę 🙉

U nas śpi od 21 do 7-8. Karmie na śpiocha albo jak się wybudza ale to rzadkość . W ciągu dnia jedna dłuższa , druga pół godziny . Noce super , dziecka nie ma jak już zaśnie 😆

U nas dwie drzemki ok godziny każda a z nocami bywa baaardzo różnie. Chodzi spac dopiero ok 22 i do ok 1 śpi całkiem nieźle a potem co chwila się budzi, kręci więc biorę na ręce, przytulam i odkładam i ok 3 już tracę cierpliwość i biorę ją do nas do łóżka i już zostaje do rana czyli do ok 8. W ogóle ostatnie dwie noce córcia budzi mi się się ze strasznym płaczem a ja nie jestem w stanie jej dobudzić, robi to przez sen. Podejrzewam że to jakieś lęki nocne i liczę na to że to przejściowe..
Jak u Waszych maluszków teraz wygląda spanie? Ile drzemk w ciągu dnia i jakie długie oraz ile śpią w nocy?

U nas 2 lub 3 drzemki łącznie około 1.5/2h w ciągu dnia i w nocy śpi około 10/11h zależy o której zaśnie. Budzi się różnie. Zawsze po pierwszych 30/40 minutach. Zasypia przy piersi i ma takie jeszcze 3/4 pobudki w nocy. Śpimy razem i wędruje przez sen po całym łóżku.
Myslalam, że tylko moja pociecha tak mało śpi w dzień ale widzę, że u Was też tak.

Zazdroszczę tych 3 drzmeke po 1.5h w dzień :) u nas cały czas w ruchu. Nie nie chwili wytchnienia.

No to wasze maluszki są bardzo do przodu z jedzeniem w porównaniu do nas. Moja córeczka ma 8.miesięcy zero zębów i boję się dac cokolwiek w całości .
Wszystko ma blendowane lub miksowanie ale je słabo.
Rano kaszka z owocami później zupka ale nie są to zbyt duże ilości.
Ogólnie to z jedzenia najlepiej pasuje jej pierś która je w dzień i w nocy. Przy piersi też zasypia.
Woli dużo bardziej ruch niż jedzenie. Stoi już sama i chodzi przy meblach. Nogi ma jeszcze słabe ale jak ja przeniosą już sadzam to albo płacze albo i tak doraczkuje tam gdzie sama chce.
Nasza dzisiaj skonczyla 8 ms, zabkow brak ale widzę ze całkiem fajnie sobie radzi. Od tygodnia obiadki z grudkami lub rozgniatane widelcem i wpyla az miło. Rano zawsze kaszka z owocami lub bez oraz pol kromki chlebka z jakąs pastą, po południu obiadek (jesli słoiczek to coraz czesciej 120g jest za mało). Po południu zje jeszcze owoce, uwielbia borowki amerykańskie, banany, gruszki i truskawki, podaję w siateczce lub ostatnio gniecione widelcem. Wydaje mi się, ze ładnie je, poki co wszystko smakuje, a cyca doi niezmiennie, w nocy nawet co godzinę...
Ruchowo podobnie jak u Was, jeszcze nie chodzi przy meblach ale namiętnie wstaje dosłownie wszędzie, raczkuje tez po calej chałupie, czasem nie nadążam za nią... Ostatnio hitem okazala sie trampolina, ktora mala traktuje jak duzy kojec, a ja mam chwilę wytchnienia na dworze i mogę w spokoju wypić kawę 😀
A jak z zasypianiem u Was ? Poprawilo sie cosik??

reklama
Do góry