reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2020

reklama
Nie da się, w pozycji na fasolkę zaczyna się wyginać i popada w histerie nic jej nie uspokoi tylko cyc. Nie stosuje noszenia w pionie, bo mieliśmy problemy z napięciem więc nie ryzykuje, że znowu się coś zmieni.

To faktycznie mało śpi w dzień. U mnie jak jest już mocno zmęczona i po płaczu to zaśnie przy piersi. Ale jak odłożę to za pół h się budzi. W nocy to samo. Dlatego u nas częste spacery i drzemki w wózku. Problem tylko z usypianiem na noc i w trakcie nocy.
A nie ma dalej coś ma z napięciem, jak zaczyna się wyginać w tej pozycji? Cwiczyliscie? Może to napięcie powoduje, że źle sypia, czasem to przyczyna

U mnie w ciągu dnia średnio sypia maks po pół godziny w sumie w dzień jej wychodzi około 2.5h snu a w nocy to ok 6-7 h z pobudkami dwiema bo ma mokra pieluszke a nie może zasnąć i spać jak taka ma już wiele pampersów przerobiłam i w kazdym tak samo jest ☹️
Wrażliwa ma pupke dziewczynka. Mój teraz to mógłby spać całą noc w mokrym i nic mu to nie przeszkadza. Za to przebierać go na spiocha to koszmar, zaraz płacz

Jula za kilka dni skończy 5 ms i bardzo podobnie sypia jak większość waszych dzieci kp. W domu 2 lub 3x po ok pół godz do godziny max. oraz 2 do 3 godz na spacerze, na szczęście z zasypianiem nie ma większych problemów, zazwyczaj usypiam na rękach, 2 minutki i śpi - 2 godz aktywności i już ziewa i marudzi zatem wszystko jasne kiedy jest śpiąca. Wieczorem zasypia ok 20/21 albo sama albo przy cycu, ostatnio się wierci bardzo i rzuca zanim zaśnie, zaczęła też tak śmiesznie stękac. Nocki niestety gorzej, budzi się co 2 lub co godzinę 🤦‍♀️ ostatnio zdarza się że nie zasypia po cycu, muszę potulic... Od kilku dni ma 2 ząbki na dole, zwalam ze przez nie gorzej śpi, było kiedyś cudownie przespać 6 godz ciągiem, wiem że potrafi 😁
Przy cycu musi być cisza i spokój, jak nie ma to odwraca się, śmieje i spowrotem do cyca, no i dziabla mnie już tymi kiełkami raz

Wrażliwa ma pupke dziewczynka. Mój teraz to mógłby spać całą noc w mokrym i nic mu to nie przeszkadza. Za to przebierać go na spiocha to koszmar, zaraz płacz
Niestety chyba tak ma wrażliwa. A jakich pampersów używacie?
Jutro przenoszę męża do innego szpitala i zobaczymy co będzie

reklama
Do góry