reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2020

reklama
Nie da się, w pozycji na fasolkę zaczyna się wyginać i popada w histerie nic jej nie uspokoi tylko cyc. Nie stosuje noszenia w pionie, bo mieliśmy problemy z napięciem więc nie ryzykuje, że znowu się coś zmieni.

To faktycznie mało śpi w dzień. U mnie jak jest już mocno zmęczona i po płaczu to zaśnie przy piersi. Ale jak odłożę to za pół h się budzi. W nocy to samo. Dlatego u nas częste spacery i drzemki w wózku. Problem tylko z usypianiem na noc i w trakcie nocy.
A nie ma dalej coś ma z napięciem, jak zaczyna się wyginać w tej pozycji? Cwiczyliscie? Może to napięcie powoduje, że źle sypia, czasem to przyczyna

U mnie w ciągu dnia średnio sypia maks po pół godziny w sumie w dzień jej wychodzi około 2.5h snu a w nocy to ok 6-7 h z pobudkami dwiema bo ma mokra pieluszke a nie może zasnąć i spać jak taka ma już wiele pampersów przerobiłam i w kazdym tak samo jest ☹️
Wrażliwa ma pupke dziewczynka. Mój teraz to mógłby spać całą noc w mokrym i nic mu to nie przeszkadza. Za to przebierać go na spiocha to koszmar, zaraz płacz

Jula za kilka dni skończy 5 ms i bardzo podobnie sypia jak większość waszych dzieci kp. W domu 2 lub 3x po ok pół godz do godziny max. oraz 2 do 3 godz na spacerze, na szczęście z zasypianiem nie ma większych problemów, zazwyczaj usypiam na rękach, 2 minutki i śpi - 2 godz aktywności i już ziewa i marudzi zatem wszystko jasne kiedy jest śpiąca. Wieczorem zasypia ok 20/21 albo sama albo przy cycu, ostatnio się wierci bardzo i rzuca zanim zaśnie, zaczęła też tak śmiesznie stękac. Nocki niestety gorzej, budzi się co 2 lub co godzinę 🤦‍♀️ ostatnio zdarza się że nie zasypia po cycu, muszę potulic... Od kilku dni ma 2 ząbki na dole, zwalam ze przez nie gorzej śpi, było kiedyś cudownie przespać 6 godz ciągiem, wiem że potrafi 😁
Przy cycu musi być cisza i spokój, jak nie ma to odwraca się, śmieje i spowrotem do cyca, no i dziabla mnie już tymi kiełkami raz

Wrażliwa ma pupke dziewczynka. Mój teraz to mógłby spać całą noc w mokrym i nic mu to nie przeszkadza. Za to przebierać go na spiocha to koszmar, zaraz płacz
Niestety chyba tak ma wrażliwa. A jakich pampersów używacie?
Jutro przenoszę męża do innego szpitala i zobaczymy co będzie

reklama
Do góry