reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2020

.
Dokładnie i od tego czasu uważam , ze wcale ta cesarka nie jest taka super . Ale właśnie niektórzy myśla , ze wyciągnie się dziecko i wszystko gra 🤨

Ja nie rozumiem jak inne kobiety bez wskazań się na to decydują, ale nie neguję ich absolutnie. Natomiast ja wiele bym dała za sn 😔, pomimo że tu również mogą być komplikacje itp. Dlatego tak to w życiu bywa jedne kobiety od początku chcą urodzić przez cc, a inne nie mają wyjścia.

reklama
9
Bubuś załatwiaj szybciutko bo urzędy się zamykają na potęgę. Poza tym przy tym covidzie coraz większe zamieszanie i dobrze byłoby to uregulować. Ja właśnie w ubiegłym tygodniu wyciągłam mojego bo mu mówię że jakby coś się stało to mu nikt nawet informacji nie udzieli. Super że masz możliwość żebyście rodzili razem.

Kurcze to chyba my też się przejdziemy to załatwić jednak jeszcze przed porodem. U Was trzeba się jakoś wcześniej umówić do urzędu zeby to załatwić czy tak z marszu można pójść?

Dzięki dziewczyny, trochę się uspokoiłam,
a przynajmniej się staram, nic już nie poradzę i pozostaje tylko myśleć że wszystko będzie dobrze i o tym jak przytulę wreszcie swoje dziecko🤗.

Kurcze to chyba my też się przejdziemy do załatwić jednak jeszcze przy porodzie. U Was trzeba się jakoś wcześniej umówić do urzędu zeby to załatwić czy tak z marszu można pójść?
U nas urząd tylko telefonicznie. Dopiero po umówieniu wizyty można przyjść. To o tyle istotne, że gdyby coś, to mojemu nie dadzą dziecka bo wg prawa nie ma żadnych praw bo nie jesteśmy małżeństwem.

Ja jestem po kontroli u ginekologa i okazała się hypotrofia płodu więc jutro od rana jadę do szpitala na ktg i bardzo możliwe że już tam zostanę na cesarke. Jestem przerażona i zupełnie niegotowa. Powinnam się pakować a leżę na kanapie i ryczę

Kurcze to chyba my też się przejdziemy to załatwić jednak jeszcze przed porodem. U Was trzeba się jakoś wcześniej umówić do urzędu zeby to załatwić czy tak z marszu można pójść?
Najlepiej przedzwonic i zapytać. Ja jak dzwoniłam w ubiegłym tygodniu to usłyszałam że mogę podejść do dowolnego iść na terenie Polski z dowodami osobistymi i kartą ciąży. I że nie trzeba się umawiać. Ale już w czwartek w urzędzie kobieta pytała czy byliśmy umówieni. Na szczęście jestem już tak wielka że nas nie odesłała tylko przyjęła 😅

Ja jestem po kontroli u ginekologa i okazała się hypotrofia płodu więc jutro od rana jadę do szpitala na ktg i bardzo możliwe że już tam zostanę na cesarke. Jestem przerażona i zupełnie niegotowa. Powinnam się pakować a leżę na kanapie i ryczę
który tydzień? ile wazy dziecko? jutro pomierza Cie jeszcze raz, może to bład pomiaru

reklama
W karcie wpisała mi ponizej 10 percentyli, skierowanie na CC i powiedziała że możliwe że tam już jutro zostanę. Nie wiem kompletnie czego się spodziewać, co mi tam będą robili jak przyjadę? Czy tylko ktg czy jakieś badania ginekologiczne też muszą?

Do góry