reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2020

Ja mam równo 37 tydzień. Szpital jedyny w mieście zamknięty niby na tydzień.inne szpitale też covidy mają. Więc nie wiem co robić karetke wzywać. A mój doktor dopiero da mi badania w 38 tygodniu o ile mnie przyjmie wogole no chore się to już robi wszystko. Dziewczyny a miałyście cytologie robiona ? Ja nie miałam jeszcze.

reklama
Ja mam równo 37 tydzień. Szpital jedyny w mieście zamknięty niby na tydzień.inne szpitale też covidy mają. Więc nie wiem co robić karetke wzywać. A mój doktor dopiero da mi badania w 38 tygodniu o ile mnie przyjmie wogole no chore się to już robi wszystko. Dziewczyny a miałyście cytologie robiona ? Ja nie miałam jeszcze.
U mnie cytologia była na pierwszej ciążowej wizycie :)

Ten mój doktor jest ułomny jakiś. I niech się okaże że kwarantannę mają i pojade rodzić bez badań.
Ja generalnie mam już wszystkie badania zrobione do porodu. Nie wiem jak będzie z aktualnością tych badań ale gin twierdzi, że nic mi więcej nie potrzeba.
Ale nawet jak Ci badań braknie to Ci zrobią w szpitalu co trzeba.

Ja miałam cytologie krótko przed ciążą ale nienwiem gdzie mam wynik :p trzeba mieć w szpitalu? Czy wpis w karcie ciąży jest wystarczający?
Dziewczyny, szczególnie te juz blisko terminu, czujecie już mały stresik?

Znowu pakuje się od nowa, ciągle coś dopisuje do listy :p jak duże macie walizki?
Młody wierci się ostatnio na maxa. Czytalam, że na koncówce ciąży to ruchy nie powinny być już tak wyczuwalne a mój wywija takie fikołki, że nie sposób tego nie poczuć.

- 3xS
- Herbatka z liści malin
- Wiesiołek
I jedziemy z tym koksem 😉... Też będę zaraz uskuteczniać chociaż nie wiem czy nie wyjdzie tylko 2xS 😂 bo moj chlop nie chce seksu poki Kacper jest w brzuchu 🤦🏼
A mój już postuluje kiedy zaczynamy intensywnie wywolywać :D cieszy się jak głupi do sera :p

Zrobilam ostatnią morfologie plus mocz, wyniki ok. W poniedzialek wizyta :)

reklama
Obawiam się tylko tego, ze nagle na chwile przed zamkną mój szpital albo mi wyjdzie test pozytywny, choć póki co w moim szpitalu testów nie wymagają. Jeszcze gdyby u mnie była jasna sytuacja i wszystko ok to może nie bałabym się tak bo jeden poród za mną. Tylko teraz ta żyła i i niewiadomo jaka ostatecznie decyzja zapadnie. Położna mnie uspokaja i ma taki kojący wpływ ze po rozmowie z nią mam ochotę rodzic już 😀 natomiast lekarz studzi moje zapały. O covidzie już staram się aby dochodziło do mnie jak najmniej żebym właśnie się potem nie nakręcała - choć obecnie trudno omijać te informacje gdzie w sumie one płyną z każdej strony...

Do góry