O rany. Z nieba mi spadłas. Moja siostra próbowała chusty ale dzieci nie przepadły za tym. Z tym ze myślę że to kwestia właśnie nieodpowiedniego założenia. I stąd tak się przymierzam do chusty i nie wiedziałam jak ugryść tematJa jestem doradcą i nosiłam moje dzieci. Najlepiej uczyć się z doradcą żeby wiązać chustę poprawnie bez szkody dla malucha. W chuście można nosić od pierwszych dni życia.
Polecam kompendium wiedzy ABC Chustonoszenia nagrane przez moją siostrę, również doradczynię
reklama
Niestety mamy wielu rodzicow, którzy rezygnują z chusty bo dzieci nie lubiały - a wynikało to z niepoprawnego zamotania właśnie.O rany. Z nieba mi spadłas. Moja siostra próbowała chusty ale dzieci nie przepadły za tym. Z tym ze myślę że to kwestia właśnie nieodpowiedniego założenia. I stąd tak się przymierzam do chusty i nie wiedziałam jak ugryść temat
Hej dziewczyny. Czy któraś z was zamierza noscić w chuście? Podobno to #wietne dla malucha ale sie boje ze coś zrobie nie tak i albo mi młody spadnie albo coś. Myślałam o jakiś warszatach ale nie wiem czy warto? Czy któraś z was była na czyms takim?
Ja właśnie się przymierzam, ale mam dokładnie takie same obawy, że zrobie coś nie tak i tylko zaszkodzę dziecku.
Ja jestem doradcą i nosiłam moje dzieci. Najlepiej uczyć się z doradcą żeby wiązać chustę poprawnie bez szkody dla malucha. W chuście można nosić od pierwszych dni życia.
Polecam kompendium wiedzy ABC Chustonoszenia nagrane przez moją siostrę, również doradczynię
Super - chętnie się zapoznam, bo bardzo bym chciała Malutka chusteczkować
gohya
Fanka BB :)
a każda chusta się nadaje? bo ceny są przeróżne, czy te tenie chusty są ok?
Przy chustach trzeba zwrócić uwagę na splot. Najprostszy to skośno-krzyżowy - te chusty są zwykle w pasy albo gładkie. Splotów jest więcej ale bawełniane pasiaki są najtansze.a każda chusta się nadaje? bo ceny są przeróżne, czy te tenie chusty są ok?
Dla maluszków ważne żeby chusta nie była za gruba, bo nie zmieści się pod pupke - przy chustach bawełnianych patrzymy na gramaturę. Na początek 200g/m² będzie wystarczające ale na dłużej poleca się 240-250g/m².
Chusty na poczatek, które mamy sprawdzone to Little Frog - seria cube, EverySlings - seria Babyheart, LennyLamb - seria moja pierwsza lub moja druga. To są chusty, które od nowości są miękkie i dobrze pracują. Ale nawet tania chusta z Lidla będzie ok
Alternatywą są chusty elastyczne ale one dają komfort noszenia do 6-7kg wagi dziecka.
Michalina93
Dziewczyny czy któraś miała aceton w moczu ? Mam lekko podwyższony, nie mam cukrzycy
gohya
tak, jak dzien wczesniej mało zjadłam, wtedy wytwarza się w moczu. moja diabetolog na to zwraca uwage, bo jak są, to mowi, że "głodzi się" dzieckoDziewczyny czy któraś miała aceton w moczu ? Mam lekko podwyższony, nie mam cukrzycy
gohya
Dziękuję. Będę próbowaćPrzy chustach trzeba zwrócić uwagę na splot. Najprostszy to skośno-krzyżowy - te chusty są zwykle w pasy albo gładkie. Splotów jest więcej ale bawełniane pasiaki są najtansze.
Dla maluszków ważne żeby chusta nie była za gruba, bo nie zmieści się pod pupke - przy chustach bawełnianych patrzymy na gramaturę. Na początek 200g/m² będzie wystarczające ale na dłużej poleca się 240-250g/m².
Chusty na poczatek, które mamy sprawdzone to Little Frog - seria cube, EverySlings - seria Babyheart, LennyLamb - seria moja pierwsza lub moja druga. To są chusty, które od nowości są miękkie i dobrze pracują. Ale nawet tania chusta z Lidla będzie ok
Alternatywą są chusty elastyczne ale one dają komfort noszenia do 6-7kg wagi dziecka.
reklama
W październiku szykuje się tydzień bliskości. Szukajcie w swoich miastach wydarzeń chustowych często są darmowe pogadanki, pokazy itd.Dziękuję. Będę próbować