Michalina93
Fanka BB :)
Mój miał 1400 na początku 30 tc wiec myśle se twój nawet za duży , w sensie ze bardzo ładnie wazyDziś mam 32+5 i waga 2200 g. A jak jest u Was w tych tygodniach? Nie za mało waży?
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Mój miał 1400 na początku 30 tc wiec myśle se twój nawet za duży , w sensie ze bardzo ładnie wazyDziś mam 32+5 i waga 2200 g. A jak jest u Was w tych tygodniach? Nie za mało waży?
Ja miałam biopsję tarczycy w 13-14 tygodniu ciązyCześć dziewczyny, jestem po wizycie u endokrynologa. Stwierdził, że wyniki z krwi nie są takie złe... Ale niestety mam guzek na tarczycy i to nie mały... Czeka mnie obserwacja i kontrole co 3-4 tygodnie a po porodzie biopsja
No nie wiem. Dlatego chcę to jeszcze skonsultować. Ten guz mały nie jest bo 15x12x21mm.a nie ma opcji wczesniejszej biopsji?
U mnie 29+1 mały ważył 1600 i ciągle słyszę że jest dużyDziś mam 32+5 i waga 2200 g. A jak jest u Was w tych tygodniach? Nie za mało waży?
Bądź dobrej myśli, napewno wszystko będzie dobrze, nie widzę tego inaczej a skonsultować zawsze warto, szczególnie w ciąży masz przywileje i musisz mieć wizytę na NFZ do 7 dni umówioną, więc korzystajU mnie 29+1 mały ważył 1600 i ciągle słyszę że jest duży
Od I trym mam termin z USG na 15.11. z OM wychodził 25.11. mam się nastawiać na ten wcześniejszy termin podobno.Bądź dobrej myśli, napewno wszystko będzie dobrze, nie widzę tego inaczej a skonsultować zawsze warto, szczególnie w ciąży masz przywileje i musisz mieć wizytę na NFZ do 7 dni umówioną, więc korzystaj
Wow to spory maluch, zazdroszczę ja jutro 29+3 i zobaczymy jak młody przybiera, też wolałabym duże dziecko, że względu na moją krótka szyjkę
To ja od początku jeden termin 29.11 i z USG i OM. No twoje dzieciątko jest rzeczywiście spore, więc też sądzę, że ten pierwszy termin jest dla Ciebie bardziej prawdopodobnyOd I trym mam termin z USG na 15.11. z OM wychodził 25.11. mam się nastawiać na ten wcześniejszy termin podobno.
Konsultować na pewno będę. Jutro z moją gin. Chyba bede chciała biopsję zrobić jak najwcześniej a nie czekać do rozwiązania....
A poza tym jak tam dziewczyny wasze brzuszki. Skaczą?Od I trym mam termin z USG na 15.11. z OM wychodził 25.11. mam się nastawiać na ten wcześniejszy termin podobno.
Konsultować na pewno będę. Jutro z moją gin. Chyba bede chciała biopsję zrobić jak najwcześniej a nie czekać do rozwiązania....
Mam tego świadomość, dlatego właśnie będę chciała iść jeszcze gdzieś na kontrolę.Uważam że powinnaś pójść jeszcze do kogoś kto oceni tarczyce jeszcze raz. Guzki w tarczycy się zdarzają i nie wszystkie są niebezpieczne. Dobrze żeby jeszcze ktoś to ocenił i powiedział czy biopsja jest konieczna i czy zmiana ma cechy świadczące o tym że może wymagać pilnego działania.
Dowiedz się czy może jakieś markery z krwi możesz oznaczyć. A poza tym jak tam dziewczyny wasze brzuszki. Skaczą?
Ja dziś robiłam kontrolę badań i mocz wyszedł mi niestety nie za dobry. Jutro zrobię jeszcze kontrolę ale jeśli wynik będzie taki sam to bez leczenia się nie obejdzie. Chociaż dolegliwość nie mam żadnych to jednak jak trzeba to trzeba leczyć. U mnie jutro skończone 30 tyg. Do końca niby już niedaleko A jednak tak daleko. Dom nie gotowy i ja też nie jestem gotowa.Zobacz załącznik 1176684
Właśnie o to chodzi. Co mi z tego że urodzę o czasie jak potem się okaże, że to np nowotwór złośliwy? Przez ten czas może dać przerzuty. A przeciez na wyniki biopsji też się czeka. Mam 3 dzieci, czwarte w drodze i muszę być zdrowa dla nich. MUSZE!
Mam tego świadomość, dlatego właśnie będę chciała iść jeszcze gdzieś na kontrolę.
Gdybys chciała namiar na dobrego radiologa z dobrym okiem (lekarz, który jest kierownikiem radiologii w Instytucie Onkologii w Gliwicach) dam namiary. Przyjmuje prywatnie w Katowicach, jeśli jest konieczność i możliwość robi biopsje. Na jej wynik czeka się ok 2 tygodni. Polecam z czystym sumieniem - doświadczenia mam osobiste.