Jestem w 24 tc. Do tej pory wszystko było ok, na wizycie w czerwcu miała 4,8 cm, później 3.07 skróciła się do 3,9 i miałam się bardziej oszczędzać. W tym tygodniu pojawiły się bóle pleców i w środę byłam awaryjnie u lekarza i szyjka miała 3,5 cm i lekarz zdecydował się włączyć luteinę 100 mg 2x dziennie. Generalnie szyjka jest twarda, zamknięta i wygląda dobrze.A to ile ci się już skróciła ? W którym jesteś tyg ? Pierwszy raz problem z szyjka ?
reklama
Michalina93
Fanka BB :)
Najważniejsze ze wszystko zamknięte I plus do lekarza za czujność , bo ja na ostatniej wizycie miałam mierzona ale tylko dlatego ze poprosiłam , bo mi się macica czasem stawia . Bóle pleców tez mam szczególnie lędźwie ale nie jakoś bardzo bolesne , bardziej mi na krocze naciska , lekarz mówił ze to normalne bo wszystko rośnie .. obyJestem w 24 tc. Do tej pory wszystko było ok, na wizycie w czerwcu miała 4,8 cm, później 3.07 skróciła się do 3,9 i miałam się bardziej oszczędzać. W tym tygodniu pojawiły się bóle pleców i w środę byłam awaryjnie u lekarza i szyjka miała 3,5 cm i lekarz zdecydował się włączyć luteinę 100 mg 2x dziennie. Generalnie szyjka jest twarda, zamknięta i wygląda dobrze.
gohya
Fanka BB :)
Wlaśnie oni tą szyjkę obserwują na fotelu, a mierzyć to już nie bardzo. Mi na IP mierzyli i teraz jak pójdę na połówkowe, to też poproszę.Najważniejsze ze wszystko zamknięte ☺ I plus do lekarza za czujność , bo ja na ostatniej wizycie miałam mierzona ale tylko dlatego ze poprosiłam , bo mi się macica czasem stawia . Bóle pleców tez mam szczególnie lędźwie ale nie jakoś bardzo bolesne , bardziej mi na krocze naciska , lekarz mówił ze to normalne bo wszystko rośnie .. oby
Napewno jest taka, jak powinna ja dopóki nie wiedziałam o tej nieszczęsnej szyjce czułam się super, Mąż się śmieje, że mnie zepsuli na ostatniej wizycie, bo od tego momentu ciągle mi coś dolega. Stres i nerwy nie są wskazane w ciąży, zdecydowanieJa szczerze nawet nie wiem jaka mam szyjkę. Będę pytać gin na wizycie. Musi się utrzymać do terminu bo nie zamierzam rezygnować z pracy
W drugiej ciąży od 15 tygodnia chodziłam z rozwarciem na 2 palce i bez szyjki a urodziłam 2 dni przed wyznaczonym terminem. I nie oszczędzałam się bo był 2 latek na stanie. Więc to wszystko sprawa indywidualna. Mój łobuz teraz musi wytrzymać do końca na szczęście na koniec ciąży nie będzie już tak goraco...Napewno jest taka, jak powinna ja dopóki nie wiedziałam o tej nieszczęsnej szyjce czułam się super, Mąż się śmieje, że mnie zepsuli na ostatniej wizycie, bo od tego momentu ciągle mi coś dolega. Stres i nerwy nie są wskazane w ciąży, zdecydowanie
Miałaś założony passer czy jak to się nazywa?W drugiej ciąży od 15 tygodnia chodziłam z rozwarciem na 2 palce i bez szyjki a urodziłam 2 dni przed wyznaczonym terminem. I nie oszczędzałam się bo był 2 latek na stanie. Więc to wszystko sprawa indywidualna. Mój łobuz teraz musi wytrzymać do końca na szczęście na koniec ciąży nie będzie już tak goraco...
Nie, kompletnie nic nie mialam robione. Żeby było ciekawiej poród miałam wspomagany oxytocyną bo rozwarcie nie chciało się robić. Zresztą wszystkie porody takie miałam....Miałaś założony passer czy jak to się nazywa?
Ja dziś dziewczyny po badaniu i lekarz znowu potwierdził chłopaka Tak więc chyba będzie mały Leoś lekko zmierzył i z główki miał wymiary o 5dni większy,a ciało akurat.. zaraz zaczynam 22 tydzień i już równo +6kg dobiłam do 70 Cukrzyce ciążowa mam wykluczona ale muszę pilnować się ile jem Byłam dziś tez na chwile na zakupach i kupiłam pięknego misia na przecenie (są tez dla dziewczynek z kokardka różową)
Załączniki
reklama