reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2020

Dziewczyny chyba większość z nas będzie miała chłopca ? Czy mi się wydaje czy jakoś mało dziewczynek się rodzi ? Moje dwie dobre kumpele maja po dwóch chłopców , brat bliźniaki tez chłopcy , jakieś „gwiazdy” typu rozenek czy szatan tez chłopcy 😁 nie wiem czy tylko ja mam takie wrażenie czy zbieg okoliczności ☺
Cos w tym jest. Wiekszosc znajomych ciezarnych spodziewa sie chłopców

reklama
Dziewczyny chyba większość z nas będzie miała chłopca ? Czy mi się wydaje czy jakoś mało dziewczynek się rodzi ? Moje dwie dobre kumpele maja po dwóch chłopców , brat bliźniaki tez chłopcy , jakieś „gwiazdy” typu rozenek czy szatan tez chłopcy 😁 nie wiem czy tylko ja mam takie wrażenie czy zbieg okoliczności ☺
Zgadzam się. Dużo znajomych będzie miało właśnie chłopca 😉 A u mnie będzie księżniczka 😊

Dokladnie tak też mam takie wrażenie gdzie nie spotkam ciężarnej wszystkie chłopca mają mieć w moim przypadku trafić dziewczynkę to jak wygrana w totka hehe ale więcej próbować nie będę jestem zdana na męskie towarzystwo 😉

Myślę, ze zbieg okoliczności bo moja bratowa we wrześniu będzie miala córkę, dwie kumpele urodzą w październiku córki a trzecia w sierpniu 😁 i czwarta w listopadzia 😂

I jedna juz w czerwcu urodziła córkę i kuzynka w marcu tez córkę 😁 tylko jedna kuzynka która na termin tydzień po mnie będzie miała chłopaka a tam to same dziewczynki 😁 przynamniej w moich stronach 🤪

O Raciborskiej

Ooo super o Raciborskiej też czytałam dobre opinie ale zdecydowałam się jednak na Łubinowa A czykolwiek żeby tam rodzić trzeba mieć tam lekarza A mi się trafił mało sympatyczny i jak ma tak być przy porodzie to jeszcze się zastanowię...
Lekarza mam z Gliwic - w czasie wirusa mój był niedostępny i znalazłam jakiegoś w zastępstwie na szybko, a ze jest właśnie miły i przyjemny to zostałam przy nim. Z Raciborskiej mam póki co namiary na położna i zamierzam zwrócić się do niej, aby była ze mną przy porodzie bo można tam tak robić. Powiem Ci, ze rodząc pierwszy raz tez myślałam, ze lekarz odgrywa role przy porodzie a jednak w zasadzie to położna cały czas jest przy Tobie lekarz dogląda jedynie i przyszedł na sama końcówkę.

Lekarza mam z Gliwic - w czasie wirusa mój był niedostępny i znalazłam jakiegoś w zastępstwie na szybko, a ze jest właśnie miły i przyjemny to zostałam przy nim. Z Raciborskiej mam póki co namiary na położna i zamierzam zwrócić się do niej, aby była ze mną przy porodzie bo można tam tak robić. Powiem Ci, ze rodząc pierwszy raz tez myślałam, ze lekarz odgrywa role przy porodzie a jednak w zasadzie to położna cały czas jest przy Tobie lekarz dogląda jedynie i przyszedł na sama końcówkę.
Ja na początku też znalazłam fajnego lekarza tyle że prywatnie wiadomo wirus no i on w Dąbrowie Górniczej tylko przyjmuje A pomyślałam że dobrze mieć lekarza tam gdzie się rodzi no i wymyśliłam sobie Łubinowa na NFZ to teraz mam faktycznie lekarz w sumie nie ma znaczenia przy porodzie bo jest tylko na chwilę i to mnie pociesza żeby kolejny raz nie zmieniać lekarza A polozne podobno wszystkie fajne więc może jakoś to będzie 😊najważniejsze żeby z dzieckiem było wszystko ok😊

Pomijając płeć już , to dosłownie gdzie się nie obejrzę tam ciężarne 😍 leżę sobie i czekam aż maluch da o sobie znać , kopie - nagrywam z włączona lampa to przestaje , kończę nagrywać to odzywa się . Co za cwaniak 😄

Mój ma tak samo 😂😂 wystarczy, że bluzkę do gory podniosę i od razu przestaje sie ruszać 😂😂 a jak tylko zasłonię to kopie 😂😂🤷‍♀️

reklama
Jestem po połówkowym. Mały zdrowy, na 100% facet. Uparty i złośliwy - nie chciał dać się zbadać. 492g szczęścia. Dr mówi że jest o tydzień starszy (nie tylko większy) i mam nastawiać się na wcześniejszy poród.

Załączniki

• IMG20200710103151.jpg
    IMG20200710103151.jpg
    957,7 KB · Wyświetleń: 90
Do góry