reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2020

Hej wszystkim [emoji846]
Biorę Tardyferon- Fol ale już zaczyna się problem zaparciami niestety taki urok zażywania żelaza i kazał jak narazie brać do następnego spotkania czy z nim widzę się dopiero 22.05
Dziękuję Ci bardzo mam chyba to samo bo na t :) ale choroba zaparcia, ja je mam i bez żelaza :(
Też brałam Tardyferon na anemię. Fuj. Ale polecam Wam stosować sok z buraka, zrobić w domu i pić dwa razy dziennie. Ja robiłam badania w tamtym tygodniu i też jestem ledwo nad granicą, więc znalazłam właśnie 5 koktajli z żelazem i witaminą C [emoji3] Będę próbować [emoji1] włączę jakiś buraczany sok i zobaczymy.

reklama
Hej wszystkim [emoji846]Też brałam Tardyferon na anemię. Fuj. Ale polecam Wam stosować sok z buraka, zrobić w domu i pić dwa razy dziennie. Ja robiłam badania w tamtym tygodniu i też jestem ledwo nad granicą, więc znalazłam właśnie 5 koktajli z żelazem i witaminą C [emoji3] Będę próbować [emoji1] włączę jakiś buraczany sok i zobaczymy.
Ja robię zakwas z buraka
Super podnosi hemoglobine

Jedni chwalą CC inne naturalnie...
I komu tu wierzyć...
Najlepiej jakby ktoś za mnie urodził..

Podziwiam surogatki... Rodzic komuś dzieci i cierpieć masakra... [emoji44][emoji44][emoji44]
Ani jedna ani druga opcja nie jest lepsza, każdy co innego odczuwa. Ale co jest ciekawe ja bólu porodowego nie pamiętam, ale pamiętam jak dziś jak bolało zdejmowanie szwów [emoji23]
Te kopniaki są najfajniejsze z całej ciąży, nie ma to nic wspólnego z bólem, czasem mocniejszy kopniak zaboli ale to jest naprawdę przyjemny ból [emoji38] A ja mam naprawdę niski próg bólu. Jak się dziecko nie rusza przez jakiś czas to się samemu te ruchy prowokuje :)
U mnie to mąż bardziej czeka na te kopniaki i to on zawsze je prowokował [emoji3]

Dziewczyny wzięła mnie karetka na sor, ciśnienie miałam 170/110 niewiadomo skąd, dretwialy mi ręce i usta, było mi słabo, czekam teraz na wyniki z krwi i już mi lepiej. Niestety nie mają tu ginekologii, nikt nie jest w stanie sprawdzić co z dzieckiem 😟
TrzymM kciuki żeby szybko zbili Ci to ciśnienie i z dzieckiem było wszystko ok. Może zapisz się na jakąś wcześniejsza wizytę teraz albo wogole zadzwoń do twojego gin co radzi
Ja robię zakwas z buraka
Super podnosi hemoglobine
Ja hemoglobinę póki co mam piękna ale żelazo dolne granicę tylko że ja nie lubię barszczu ani soku z buraka a buraczki tartę do obiadu jak najbardziej 😉

Dziewczyny, znów miałam krwawienie. Jestem w szpitalu, nie ja jedna niestety, czekam aż mnie przyjmą. Mam nadzieję, że wszystko ok 🙏 za radą jednej położnej wzięłam ze sobą jakiś ciuch na zmianę, bo tym razem jestem sama, tz w pracy. Trzymajcie plz kciuki za nas :)

Dziewczyny, znów miałam krwawienie. Jestem w szpitalu, nie ja jedna niestety, czekam aż mnie przyjmą. Mam nadzieję, że wszystko ok 🙏 za radą jednej położnej wzięłam ze sobą jakiś ciuch na zmianę, bo tym razem jestem sama, tz w pracy. Trzymajcie plz kciuki za nas :)

Daj znac po wizycie... Napewno wszystko bedzie git.. 3mam mocno kciuki

reklama
Dziewczyny, znów miałam krwawienie. Jestem w szpitalu, nie ja jedna niestety, czekam aż mnie przyjmą. Mam nadzieję, że wszystko ok [emoji120] za radą jednej położnej wzięłam ze sobą jakiś ciuch na zmianę, bo tym razem jestem sama, tz w pracy. Trzymajcie plz kciuki za nas :)
Trzymam mocno kciuki , daj znać jak Cie przyjmą [emoji110][emoji110][emoji110]
Jestesmy już na zamkniętej grupie jak by co [emoji4]

Do góry