reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2020

Prywatnie. Moj gin nie przyjmuje państwowo, a nie wyobrażam sobie prowadzić ciąże u kogoś innego [emoji846]
Zależy mi dostać skierowanie na badania z NFZ ewentualnie dopłacić za te które poleci lekarz prywatny. Myślisz że uda się to pogodzić ? Ogólnie ciążę planuje prowadzić u lekarza prywatnego

reklama
Zależy mi dostać skierowanie na badania z NFZ ewentualnie dopłacić za te które poleci lekarz prywatny. Myślisz że uda się to pogodzić ? Ogólnie ciążę planuje prowadzić u lekarza prywatnego

Nie mam pojecia jak jest z ginem na NFZ. Byłam dwa razy w życiu kiedyś państwowo i zrezygnowałam. [emoji846] ale wiem, ze dziewczyny tak robią. Chodzą do dwóch lekarzy, zeby chociaż badani mieć za free.

O matko. Moze masz jakiegos krwiak k którym nie wiesz.
Trzymam kciuki z całych sił zeby wszystko było dobrze.
Raczej nie krwiak. Beta z moczu wyszla negatywna. Co prawda dopieo 5 tydzien a siku zrobilam minimalnie bo juz dzis z 10 razy bylam. Krwawic narazie przestalam. Wiem co bedzie ale mam jeszcze iskierke nadzieji ze w moczu bylo za malo hormonu przez to ze nie poranny...aczkolwiek po co sobie robic nadzieje

Moja koleżanka w ciąży też poleciała do Włoch ale przez caly czas siedziała w cieniu. Ja z kolei trochę bym się obawiala takich podróży z takiego względu, że w razie czego nie wiadomo gdzie się udać zresztą to ogromne koszta by byly. Dlatego w tym roku odpuszczamy wyjazdy a plan był popłynąć w rejs [emoji22]
Wystarczy kupić ubezpieczenie takie od wszystkiego i wtedy nawet na drugim końcu świata Ci pomogą. Z mężem płaciliśmy za takie ubezpieczenie za 2 osoby na 7 dni jakieś 200 zł. Ja miałam poronienie zatrzymane i byliśmy na Zanzibarze

Nie mam pojecia jak jest z ginem na NFZ. Byłam dwa razy w życiu kiedyś państwowo i zrezygnowałam. [emoji846] ale wiem, ze dziewczyny tak robią. Chodzą do dwóch lekarzy, zeby chociaż badani mieć za free.
Mam nadzieję że się uda i jeden o drugim się nie dowie. Zresztą chyba można zmieniać lekarza w trakcie ciąży nie?

To ja pol dnia mam wiszące na sobie prawie 9 kg. Moja córa ma jakiś ciężki etap teraz, a do tego była chora, wiec z rak mi nie schodzi. Wieczorami to jestem nieprzytomna ze zmęczenia [emoji25] i przez tp boje się, ze coś się stanie z ciąża [emoji22][emoji22]
Jeju biedna, współczuję [emoji22][emoji22]
To staraj się w miarę możliwości siedzieć z nią przytulona czy na kolanach, żeby jak najmniej dźwigać w pozycji stojącej..

reklama
Do góry