Zależy mi dostać skierowanie na badania z NFZ ewentualnie dopłacić za te które poleci lekarz prywatny. Myślisz że uda się to pogodzić ? Ogólnie ciążę planuje prowadzić u lekarza prywatnegoPrywatnie. Moj gin nie przyjmuje państwowo, a nie wyobrażam sobie prowadzić ciąże u kogoś innego [emoji846]
reklama
ForgetMeeNot
Fanka BB :)
Zależy mi dostać skierowanie na badania z NFZ ewentualnie dopłacić za te które poleci lekarz prywatny. Myślisz że uda się to pogodzić ? Ogólnie ciążę planuje prowadzić u lekarza prywatnego
Nie mam pojecia jak jest z ginem na NFZ. Byłam dwa razy w życiu kiedyś państwowo i zrezygnowałam. [emoji846] ale wiem, ze dziewczyny tak robią. Chodzą do dwóch lekarzy, zeby chociaż badani mieć za free.
kejti1989
Trzymam kciuki, bądź silna!Dziewczyny jestem w szpitalu. Zaczelam krwawic. Czuje ze jest juz po wszystkim zalamie sie
L
Lebkuchen_mum
Gość
Raczej nie krwiak. Beta z moczu wyszla negatywna. Co prawda dopieo 5 tydzien a siku zrobilam minimalnie bo juz dzis z 10 razy bylam. Krwawic narazie przestalam. Wiem co bedzie ale mam jeszcze iskierke nadzieji ze w moczu bylo za malo hormonu przez to ze nie poranny...aczkolwiek po co sobie robic nadziejeO matko. Moze masz jakiegos krwiak k którym nie wiesz.
Trzymam kciuki z całych sił zeby wszystko było dobrze.
kejti1989
Wystarczy kupić ubezpieczenie takie od wszystkiego i wtedy nawet na drugim końcu świata Ci pomogą. Z mężem płaciliśmy za takie ubezpieczenie za 2 osoby na 7 dni jakieś 200 zł. Ja miałam poronienie zatrzymane i byliśmy na ZanzibarzeMoja koleżanka w ciąży też poleciała do Włoch ale przez caly czas siedziała w cieniu. Ja z kolei trochę bym się obawiala takich podróży z takiego względu, że w razie czego nie wiadomo gdzie się udać zresztą to ogromne koszta by byly. Dlatego w tym roku odpuszczamy wyjazdy a plan był popłynąć w rejs [emoji22]
Mam nadzieję że się uda i jeden o drugim się nie dowie. Zresztą chyba można zmieniać lekarza w trakcie ciąży nie?Nie mam pojecia jak jest z ginem na NFZ. Byłam dwa razy w życiu kiedyś państwowo i zrezygnowałam. [emoji846] ale wiem, ze dziewczyny tak robią. Chodzą do dwóch lekarzy, zeby chociaż badani mieć za free.
ForgetMeeNot
Wystarczy kupić ubezpieczenie takie od wszystkiego i wtedy nawet na drugim końcu świata Ci pomogą. Z mężem płaciliśmy za takie ubezpieczenie za 2 osoby na 7 dni jakieś 200 zł. Ja miałam poronienie zatrzymane i byliśmy na Zanzibarze
Dosłownie tak zrobiliśmy [emoji16]
Dżasta :)
Jeju biedna, współczuję [emoji22][emoji22]To ja pol dnia mam wiszące na sobie prawie 9 kg. Moja córa ma jakiś ciężki etap teraz, a do tego była chora, wiec z rak mi nie schodzi. Wieczorami to jestem nieprzytomna ze zmęczenia [emoji25] i przez tp boje się, ze coś się stanie z ciąża [emoji22][emoji22]
To staraj się w miarę możliwości siedzieć z nią przytulona czy na kolanach, żeby jak najmniej dźwigać w pozycji stojącej..
Ja skorzystam [emoji7][emoji7][emoji8] dziękuję [emoji4]Pierwsz ciąża to chyba najpiękniejszy czas w życiu, mimo dolegliwości. W drugiej już tak kolorowo nie jest
Korzystajcie dziewczyny ile się da z tego cudownego okresu. Serio. Ja nie słuchałam tego typu rad i zaluje jak cholera
reklama
Jeju kochana nieee, może nic nie będzie, mocno krwawisz? Dawaj znać co i jak [emoji8]Dziewczyny jestem w szpitalu. Zaczelam krwawic. Czuje ze jest juz po wszystkim [emoji24][emoji24][emoji24] zalamie sie