reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2020

Dziewczyny jestem w szpitalu. Zaczelam krwawic. Czuje ze jest juz po wszystkim [emoji24][emoji24][emoji24] zalamie sie
Spokojnie. Może to nic takiego. Czasami plamienia i krwawienia zdarzają się w ciąży. Co lekarz mówi?

Dziewczyny, lepiej nie dźwigajcie swoich pociech. W tak wczesnej ciąży lepiej uważać na siebie szczególnie. Mój mąż nawet nie pozwala mi tacy z jedzeniem przenieść co jest troche uciążliwe bo nie będę przeciez leżeć w domu i pachniec [emoji849] Ogarnąć troche też trzeba.

reklama
Ooo to nie dobrze [emoji51][emoji51]
Mi jak narazie zadne zapachy nie przeszkadzają [emoji4] zobaczymy co dalej będzie [emoji2960]
Ja najbardziej wyczuwam zapachy kosmetyków szczególnie perfum męskich pozatym ostatnio ogórek zwykły z marketu pachniał mi tak ładnie jakby dopiero co był zebrany z pola .
No i kwiatki bardzo "wyczuwam"

Moja koleżanka w ciąży też poleciała do Włoch ale przez caly czas siedziała w cieniu. Ja z kolei trochę bym się obawiala takich podróży z takiego względu, że w razie czego nie wiadomo gdzie się udać zresztą to ogromne koszta by byly. Dlatego w tym roku odpuszczamy wyjazdy a plan był popłynąć w rejs [emoji22]

Pierwsz ciąża to chyba najpiękniejszy czas w życiu, mimo dolegliwości. W drugiej już tak kolorowo nie jest
Korzystajcie dziewczyny ile się da z tego cudownego okresu. Serio. Ja nie słuchałam tego typu rad i zaluje jak cholera
Dokladnie[emoji16]
Mam te same odczucia[emoji16]

Spokojnie. Może to nic takiego. Czasami plamienia i krwawienia zdarzają się w ciąży. Co lekarz mówi?

Dziewczyny, lepiej nie dźwigajcie swoich pociech. W tak wczesnej ciąży lepiej uważać na siebie szczególnie. Mój mąż nawet nie pozwala mi tacy z jedzeniem przenieść co jest troche uciążliwe bo nie będę przeciez leżeć w domu i pachniec [emoji849] Ogarnąć troche też trzeba.

Kochana, ja nie mam wyjścia. Jestem z nią całe dnie sama i nie mam pomocy [emoji25]

reklama
Moja koleżanka w ciąży też poleciała do Włoch ale przez caly czas siedziała w cieniu. Ja z kolei trochę bym się obawiala takich podróży z takiego względu, że w razie czego nie wiadomo gdzie się udać zresztą to ogromne koszta by byly. Dlatego w tym roku odpuszczamy wyjazdy a plan był popłynąć w rejs [emoji22]

Ja wykupiłam dodatkowe ubezpieczenie prywatnie i wyrobiłam Europejska Kartę ubezpieczenia w NFZcie.
Dzwonisz jak coś na emergency i w krajach UE nie ma się czego obawiać jak jesteś ubezpieczona.
W tej ciąży nie planujemy wypadów za granice.

Do góry