reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe Mamusie po raz kolejny w ciąży

Witaj Ibi'
sledze wasz watek ale ostatnio nikt tu nie zaglada:no:
Matki polki sie porozdwajaly i cisza
Zadnych chetnych nie ma. Ja zatestowalam troche przed czasem spodziewanej @ ale niestety jedna brzydka krecha i czuje ze nic z tego nie bedzie bo cycole juz na @ bola:-(
Dziewczyny sorry za to pytanie ale ile czasu sie staralyscie zajsc w ciąze? ja juz drugi bezskuteczny cykl:-:)-:)-:)-(
a do tego marzy mi sie syn. Podobno sa jakies sposoby planowania ale nie jestem przekonana czy to prawda.
Ibi a jak ty sobie radzisz ze swoimi dziewczynami?

reklama
Bazylia sa sa jeszcze ja i Maja33 w dwupaku...ale jeszcze czas do porodu..
Tu sa terminy https://www.babyboom.pl/forum/dziec...006r-f101/starsze-i-mlodsze-rodzenstwo-16269/
A co planowania, my w pierwszym cyklu palnowan, a co do plci to przed owulacja na 2-3 dni na dziewczynke a w sama owulacje na chlopaka - ale nie zawsze sie sprawdza bo sa faceci ktorzy beda miec same dziewczynki lub chlopakow niewazne kiedy beda strzelac ;-)

U nas było tak, że Martyna "wyszła" za pierwszym razem :-) (na 4 razy ;-)) i chcieliśmy dziewczynkę dlatego zaczęliśmy trochę wcześniej. Z Bartkiem było podobnie - przy pierwszej owulacji i też "planowaliśmy" dziewczynkę :-). Takie szczęście :happy:

oooooo Megusku a to niespodzianka.........;-) trudno się przygotować na taka niespodziankę....
no własnie dziewuszki...też jestem ciekawa jak sobie radzicie.... ja mam problemy z sama Lilią to tym bardziej was podziwiam.....:-)

Aniii to chyba dużo zależy od maluszka. Bartek (odpukać) do tej pory jest mało absorbującym dzieckiem. Sam zasypia. W nocy budzi się raz, bo po kąpieli 19-20 jedno karmienie, potem ok 23-24, 3-4 i rano 6-7. Wtedy wstaje Martynka. Ona generalnie też bardzo dobrze zniosła i znosi obecność brata. Żadnych oznak zazdrości, dobijania się do piersi itp. Trochę bardziej zżyła się ze smoczkiem, bo w ciągu dnia też z nim chodzi, ale jak uda mi się ją zająć, to zapomina.
Mój dzień wygląda tak, że rano M idzie do pracy (czasem wcześniej, czasem później - pracuje w szkole, wraca tak 16-17), Martynka i ja jemy o 9 śniadanie. Jak jest ładna pogoda, to po 10 wychodzimy na spacer i na 12 wracamy, wtedy Bartek odsypia jeszcze spacer, a ja kładę Martynkę (jak nie ma spaceru, to robię tak żeby karmić Bartka jak ona zasypia). W tym czasie (ok dwóch trzech godzin) nadrabiam internetowe zaległości, robię obiad albo zajmuję się Bartkiem, wtedy też lecą moje dwa ulubione ostatnio seriale. Następnie obiad i wraca M. Czasem idziemy na drugi spacer, ale generalnie siedzimy w domu, potem 19-20 kąpiel - ja Bartka, M - Martynkę i około 21 mamy w domu ciszę :happy: Ja nie mogę narzekać. Nawet zegar biologiczny tak mi się ustawił, że wieczorami mam dużo energii i wtedy mam czas np na prasowanie itp.

Kasiu grafik imponujący...ja teraz to jestem ociężała jak staruszka, dziś w kościele siedziałam koło takiej jednej i tyle samo klęczałyśmy (nic) i siedziałyśmy (prawie cały czas ;-) ) Tak mi brak tej energii z przed ciąży i chciałabym już urodzić. Bieganie za Kubciem na spacerku przyprawia mnie o zadyszkę...a tak se ponarzekałam, a co! ;-) :-D

Hej Mamusie!!!

U nas udało się za pierwszym razem a tak chciałam popróbować kilka razy i się nie udało :)) Wstrzelilismy się równo na pierwsze dni cyklu więc wiedziałam ze bedzie dziewczynka a tak chciałam syna i łudziłam się do pierwszego usg.
No i wyszła szpareczka na ekranie i tak mam oto dwie córki.
Podobno na syna trzeba się wstrzelić pod koniec dni płodnych...(podobno)
A jeśli chodzi o radzenie sobie z dwójką maluchów to u mnie jest całkiem nieźle.
Najgorsze są wieczory kiedy jedna i druga córa są już zmęczone.
Jedna płacze bo chce cycunia a druga płacze bo chce mleko a mama siedzi i karmi.
Początki były ciężkie i starsza córa wróciła do małego łóżeczka a młoda śpi z nami, bo jak narazie cały czas karmie piersią.
Naszczeście nie chce cycunia i smoka tylko brakuje jej przytulania i teraz non stop wisi na mnie i chce mnie całować i ściskać.
A młoda jak się najada to nie sprawia problemów i śpi chociaż łazi ze mną wszędzie jest taka towarzyska.
Już sie nie moge doczekać aż będą dwie latały po domu i wyrywały sobie zabawki i krzyczały:" mamo ona mi zabrała lalkę"!!!!!
Ech życie

reklama
widze dziewczyny ze sobie pieknie radzicie z dwojka
choc wiadomoze kazde dzicko jest inne
kasiu faktycznie plan dnia na piatkę :tak:
najwaznijesze to orgaznizacja
Ibi a moze chlopaczek bedzie trzeci?;-) zycze ci z calego serca
a tak w ogole to skoro znalas zasady planowania płci to czemu nie sprobowaliscie w owulke na chlopca? byc moze by sie udalo!!!!
choc teraz to pewnie i tak nie ma znaczenia a cory tez są super. Przynajmniej zawsze beda blisko ciebie bo z synami to roznie bywa jak trafia na nieodpowiednia zoneczke-rozumiesz?
Powodzenia mamusie

Do góry