reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamusie 2025 ❤️

reklama
U mnie dzisiaj ewidentna zgaga i taki zjazd nastroju… 10s tik toki potrafią mnie doprowadzić do łez + czasem lekkie ciągnięcie w brzuchu, w szczególności po lewej stronie.
I te sny…. Tak realistyczne, masakra 😳 no i budzenie się grubo przed budzikiem to też jest hit 😅 a chciałam sobie odespać w weekend …

U mnie dzisiaj ewidentna zgaga i taki zjazd nastroju… 10s tik toki potrafią mnie doprowadzić do łez + czasem lekkie ciągnięcie w brzuchu, w szczególności po lewej stronie.
I te sny…. Tak realistyczne, masakra 😳 no i budzenie się grubo przed budzikiem to też jest hit 😅 a chciałam sobie odespać w weekend …
Zgaga mnie zabija od półtora tygodnia tragedia… czasami też mnie coś tam ciągnie raz z lewej raz z prawej. Sny….tragedia poprostu i mam to samo wstaję przed budzikiem.

A jak tam u Was z objawami?
Mnie niesamowicie bolą piersi i sutki, do tego od 2-3 dni co chwilę kłuje mnie w okolicach jajników raz z jednej raz z drugiej strony, czasem z obu naraz :/ wiem, że to normalne, macica się rozciąga, przygotowuje, więzadła pracują itp. ale jest to niesamowicie uciążliwe, każdy mocniejszy ruch i ukłucie 😡

Czekamy z niecierpliwością na bety i wizyty :)
Może ktoś dziś dołączy...? Wiecie, że u mnie poniedziałek to dzień pozytywnych testów? Serio, w każdej z 5 ciąży jak coś podejrzewałam to testowałam w poniedziałek ❤️

Mnie niesamowicie bolą piersi i sutki, do tego od 2-3 dni co chwilę kłuje mnie w okolicach jajników raz z jednej raz z drugiej strony, czasem z obu naraz :/ wiem, że to normalne, macica się rozciąga, przygotowuje, więzadła pracują itp. ale jest to niesamowicie uciążliwe, każdy mocniejszy ruch i ukłucie 😡
Oprócz bólu pleców , czaseeeem mdłości, to jest ogólnie ok ;)

Mnie też pobolewa brzuch, ale byłam w sobotę u ginekologa i wszystko ok. Z objawów to ból piersi, mega zmęczenie, czasem zgaga mnie dopadnie, a wczoraj jak poczułam zapach wafelka którego mąż zjadł to momentalnie zrobiło mi się niedobrze. Dziś teściowa jadła na śniadanie jajko na miękko to początkowo i mi się zachciało, ale jak poczułam zapach to się odechciało i zrobiło niedobrze 😜, ale w tej ciąży jeszcze nie wymiotowałam. Jestem płaczliwa, boję się o tą ciążę, żeby nie zakończyła się tak jak poprzednia. Póki co jest pęcherzyk w macicy, jutro mam zrobić ostatnią betę i progesteron. kolejna wizyta 28 marca wszystko rozstrzygnie

reklama
Do góry