reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamusie 2025 ❤️

Tez nigdy nie miewałam infekcji, ale w ciąży organizm się osłabia i mnie też łapały niestety. Ale tylko w ciąży, a później już nie ;)
Fajnie że pęcherzyk jest, jedną ulga że w macicy :) kiedy kolejna wizyta?
Wizytę mam normalnie na NFZ w poniedziałek 17go, dzisiaj byłam prywatnie bo zaniepokoiło mnie to pieczenie i ból a się oczywiście na googlach naczytałam. Więc to była wizyta nie planowana

reklama
Dziewczyny a wy też macie takie biegunki po posiłku? Nie dość że jem mało to co zjem to zaraz lecę na kibel bo mnie czyści.

Ja za to mam zaparcia i ciągle wzdeta jestem
Wydaje mi się że te biegunki mogą mieć związek z tym że Hanię mam woreczka żółciowego jestem po laparoskopii.
Ogólnie w ciąży mówił mi że czeka mnie ścisła dieta zadbać o zdrowy talerz i ruch z powodu mojej nadwagi, boi się o cukrzycę i nadciśnienie.

Wydaje mi się że te biegunki mogą mieć związek z tym że Hanię mam woreczka żółciowego jestem po laparoskopii.
Ogólnie w ciąży mówił mi że czeka mnie ścisła dieta zadbać o zdrowy talerz i ruch z powodu mojej nadwagi, boi się o cukrzycę i nadciśnienie.
Moja endokrynolog też mnie straszy cukrzycą ciążową. W piątek badałam glukozę i była 91.10

Dziewczyny jestem po pierwszej wizycie ( z racji, że ciąża na heparynie to musialam mieć ją już na tak wczesnym etapie). Wg Glinki i tego kiedy potencjalnie mogło dojść do zapłodnienia moja owulacja się opóźniła, tak więc termin przesuwamy na tydzień do przodu czyli ok. 18.11.2025.
Póki co widać 1 mm kreseczkę umiejscowiona idealnie wewnątrz macicy. Grube endometrium, więc według Pani doktor wszystko wskazuje na to, że w organizm szykuje się bardzo mocno na ciążę 🥰🤭proszę trzymać kciuki 😁 następną wizyta 3.04.

Dziewczyny jestem po pierwszej wizycie ( z racji, że ciąża na heparynie to musialam mieć ją już na tak wczesnym etapie). Wg Glinki i tego kiedy potencjalnie mogło dojść do zapłodnienia moja owulacja się opóźniła, tak więc termin przesuwamy na tydzień do przodu czyli ok. 18.11.2025.
Póki co widać 1 mm kreseczkę umiejscowiona idealnie wewnątrz macicy. Grube endometrium, więc według Pani doktor wszystko wskazuje na to, że w organizm szykuje się bardzo mocno na ciążę 🥰🤭proszę trzymać kciuki 😁 następną wizyta 3.04.
To u mnie było tak w poniedziałek 10.03. To było 4+1 grube endometrium i piękne ciało żółte, dzisiaj 4+4 jest mały pęcherzyk, w poniedziałek będę 5+1 idę na wizytę do mojej Pani doktor która prowadzić mi ciążę

reklama
Do góry