reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• 15.04.2025 o 12:00 zapraszamy Cię serdecznie na live, który poprowadzi psycholożka i psychoterapeutka Agnieszka Dąbrowska (@zdrowo_i_purpurowo), a jej gościnią będzie Anna Ślusarczyk (@kawa_z_uwaznoscia) – dziennikarka, psycholożka zdrowia i jakości życia, trenerka umiejętności DBT, liderka Family Connections i redaktorka naczelna portalu @babyboom_pl. Porozmawiamy o tym: czym tak naprawdę jest uważność w codziennym życiu mamy, jak wspierać dziecko swoją obecnością, nie tylko działaniem, jak zatrzymać się choć na chwilę, nawet jeśli wszystko dookoła pędzi, i dlaczego uważność może być jednym z najpiękniejszych prezentów, jakie dajemy dziecku i sobie. To będzie ciepła, wspierająca rozmowa – bez oceniania, za to z dużą dawką otwartości i akceptacji. Zrób sobie kubek herbaty, usiądź wygodnie i bądź z nami 💛 Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Listopadowe mamusie 2025 ❤️

Heh u mnie owulacja była 9 lutego, a seksik jeden jedyny 8 lutego, więc dość szybko 🫣
Laski, macie jakieś smaki ciazowe?
Ja ostatnio jak weszłam do sklepu i zobaczyłam śledzie, to zaplulam się slina 😅

Smaki? Jak widzę jakieś polskie jedzenie, typu schabowy, ziemniaki, kapusta kieszonka to mi ślinka leci. Nawet jak o tym pisze😂 albo jak czuję jak ktoś na osiedlu coś smaży to od razu widzę tego schabowego .
Śmieje się, że jak tak dalej pójdzie to będę szafa 5cio drzwiowa.
Na razie nie mam ochoty na słodkie, więc to mnie pociesza🥹

reklama
Smaki? Jak widzę jakieś polskie jedzenie, typu schabowy, ziemniaki, kapusta kieszonka to mi ślinka leci. Nawet jak o tym pisze😂 albo jak czuję jak ktoś na osiedlu coś smaży to od razu widzę tego schabowego .
Śmieje się, że jak tak dalej pójdzie to będę szafa 5cio drzwiowa.
Na razie nie mam ochoty na słodkie, więc to mnie pociesza🥹
Właśnie u mnie też jest to podejrzane bo do tej pory bez ciąży jadłam słodycze a teraz wcale i mi się nie chce nie ciągnie

Witam się nieśmiało, wczoraj w dzień kobiet miarka moich przeczuć się przebrała i zrobiłam test . Słabe ale dwie , dzisiaj rano ciut lepiej . Z moich obliczeń albo bardziej internetowych wynika że z ostatniej miesiączki 13.11. A z owu 16 więc mała różnica . Ale z lekarzem czy beta trochę poczekam . Nie chcę się spieszyć

Witam się nieśmiało, wczoraj w dzień kobiet miarka moich przeczuć się przebrała i zrobiłam test . Słabe ale dwie , dzisiaj rano ciut lepiej . Z moich obliczeń albo bardziej internetowych wynika że z ostatniej miesiączki 13.11. A z owu 16 więc mała różnica . Ale z lekarzem czy beta trochę poczekam . Nie chcę się spieszyć
Hej, betę warto sprawdzić dwa razy i styka, z lekarzem popieram, sama idę na pierwszą wizytę po 7 tyg 😊

Jak tam wasze objawy ? Ja widzę że większość z nas jest głodna 😂
Oprócz tego bolące piersi , zmęczenie u mnie jeszcze płaczliwość mega wysoka .
Będziemy robiły na 1 stronie listę osób z terminami i datami najbliższych wizyt ? Tak żebyśmy wiedziały ile nas jest i trzymały kciuki za wyniki ?

Hejka Aga :)
U mnie z miesiączki na 16.11.
W Dniu kobiet dwie krechy ale ja już wiedziałam bo byłam na becie :)
Dzisiaj mam już wizytę u lekarza bo potrzebuje zwolnienie z pracy.
No i druga sprawa strasznie się boję bo to bardzo długo wyczekiwana ciąża i chcę zapytać czy nie powinnam wziąć dla bezpieczeństwa luteiny czy czegoś innego.
No i ogólnie żeby zobaczył czy pęcherzyk jest i dobrze umiejscowiony i prawidłowej budowy.

Mi już ból piersi przeszedł, ale głód jest owszem 🤣 gdzie u mnie nigdy tego uczucia nie było 🤣 wypłakałam się w sobotę, boli podbrzusze delikatnie ale do zniesienia, cera mi się na poprawiła to tak z plusów :)

Jak tam wasze objawy ? Ja widzę że większość z nas jest głodna 😂
Oprócz tego bolące piersi , zmęczenie u mnie jeszcze płaczliwość mega wysoka .
Będziemy robiły na 1 stronie listę osób z terminami i datami najbliższych wizyt ? Tak żebyśmy wiedziały ile nas jest i trzymały kciuki za wyniki ?
Tak zrobimy, edytuje wątek na pierwszej stronie i dopisze terminy itd.

U mnie z objawów to samo co u Ciebie plus delikatne dzieci rano, lekkie osłabienie , biorę końska dawkę witaminy b6 bo niby na te mdlosci pomaga, zobaczymy.

reklama
Mnie w sumie podbrzusze pobolewa i bolą mnie piersi. Ale mam też suchość pochwy, czytałam że czasami tak jest, ale raczej jest morko. Trochę mnie to martwi, napisze dzisiaj do mojego lekarza. Jak to u Was wygląda? 🙆‍♀️

Do góry