reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• 15.04.2025 o 12:00 zapraszamy Cię serdecznie na live, który poprowadzi psycholożka i psychoterapeutka Agnieszka Dąbrowska (@zdrowo_i_purpurowo), a jej gościnią będzie Anna Ślusarczyk (@kawa_z_uwaznoscia) – dziennikarka, psycholożka zdrowia i jakości życia, trenerka umiejętności DBT, liderka Family Connections i redaktorka naczelna portalu @babyboom_pl. Porozmawiamy o tym: czym tak naprawdę jest uważność w codziennym życiu mamy, jak wspierać dziecko swoją obecnością, nie tylko działaniem, jak zatrzymać się choć na chwilę, nawet jeśli wszystko dookoła pędzi, i dlaczego uważność może być jednym z najpiękniejszych prezentów, jakie dajemy dziecku i sobie. To będzie ciepła, wspierająca rozmowa – bez oceniania, za to z dużą dawką otwartości i akceptacji. Zrób sobie kubek herbaty, usiądź wygodnie i bądź z nami 💛 Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Listopadowe mamusie 2025 ❤️

Super pomysł te zdrapki
Pod zdrapka " powiększy nam się rodzina - zostaniecie dziadkami" na drugiej "zostaniesz babcią"
Ciekawa jestem reakcji teściowej bo nie przepadamy za sobą 🤣🤣

Załączniki

• IMG_20250318_085655.jpg
    IMG_20250318_085655.jpg
    1,7 MB · Wyświetleń: 63
reklama
Hej..jak samopoczucie?
Ja już 3 noc mecze się z dreszczami, takie jakby na chorobę, że niby mi gorąco pod kołdra, a tylko próbuje się odkryć to całe ciało w dreszczach 😏 dziwnie tak..
U mnie poranki z mdłościami i jak miał apetyt tak teraz go straciłam, na widok jedzenia mnie odruchy wymiotne.

Kurcze martwię się... Od wieczora mnie drapało gardło, a w nocy masakra, rozłożyło nas z mężem. Mnie potwornie boli gardło i mam katar, na szczęście nic poza tym choć mam takie dziwne uczucie w brzuchu choć wątpię że to ma związek.
Macie jakieś rady na ból gardła? Kupiłam fiorde na razie.
Martwię się, bo to sam początek, a takie infekcje nie są bezpieczne :( była któraś z Was przeziębiona na początku ciąży i było ok?

W sensie miałaś takie sny jak byłaś już po poronieniu?
Tak jest,
Mało się coś kręci ten wątek, wszystkie siedzimy jak na szpilkach, pełne stresu :/
Ale zadam 3 pytania, takie na rozluźnienie :)
Zakładając że wszystko będzie dobrze oczywiście :)
1. Jest ktoś przed kim będziecie ukrywać ciążę? Jeśli tak to jak długo?
2. Komu już powiedziałyście?
3. Planujecie w jakiś wyjątkowy sposób powiadomić konkretne osoby? A może przy którymś poprzednim dziecku (jeśli takie macie) przekazałyście wieści jakoś nietypowo?

Ja zacznę.
1. Ukrywać to jedynie przed pracodawcą, nie wiem jak długo, zależy od sytuacji... Tacie i braciom powiem po prenatalnych, zawsze tak robiłam.
2. Wie moja mama od dzisiaj, przyjaciółka od wczoraj i bliska koleżanka wiedziała jeszcze zanim test zrobiłam 😂
3. Przy pierwszej córce prenatalne miałam w pierwszej połowie grudnia, a że mieszkam z dala od taty i braci i święta mieliśmy spędzić osobno to zamówiłam dla każdego kubek z napisem coś w stylu "najlepszy dziadek/wujek" itp. zapakowałam na prezent razem z cukierkami i zdjęciem usg i wysłałam z nakazem otworzenia w wigilię na "wizji" przez telefon. Córka była pierwszą wnuczką i siostrzenicą w rodzinie i mój tata autentycznie się popłakał przez telefon jak odpakował, super wspominam tą sytuację ❤️ przy drugiej wszystko poszło naturalnie, teraz też zapewne jakoś normalnie przekażemy :)
1. Pracodawca do około 12/15 tyg. pracuję zdalnie, ale raz na miesiąc muszę jeździć za granicę na kontrolę budów, więc ciąża to średni stan żeby być w długich trasach czy skakać po rusztowaniu, dachach itp. Wstrzymam się do momentu, aż wszystko będzie bardziej pewne.
2. Wie moja mama, siostra, przyjaciółka i chlopak
3. 26.04 moja mama ma urodziny i przy tej okazji chciałabym ogłosić reszcie rodziny, że bedziemy mieli jej nowego członka 🤭 myślę, że dam mamie jakiś wymowny prezent i niech się pochwali na forum, że zostanie babcią 😜

Kurcze martwię się... Od wieczora mnie drapało gardło, a w nocy masakra, rozłożyło nas z mężem. Mnie potwornie boli gardło i mam katar, na szczęście nic poza tym choć mam takie dziwne uczucie w brzuchu choć wątpię że to ma związek.
Macie jakieś rady na ból gardła? Kupiłam fiorde na razie.
Martwię się, bo to sam początek, a takie infekcje nie są bezpieczne :( była któraś z Was przeziębiona na początku ciąży i było ok?
Z córka miałam mega angine na początku ciąży, wszystko było ok. Ważne, że gorączki nie ma, może zrób sobie syrop z cebuli, miodu..

Hej..jak samopoczucie?
Ja już 3 noc mecze się z dreszczami, takie jakby na chorobę, że niby mi gorąco pod kołdra, a tylko próbuje się odkryć to całe ciało w dreszczach 😏 dziwnie tak..
Hejka mam problemy ze snem, budzę się często :( dodatkowo wszystko mnie szybko denerwuje łącznie z moim tż.

Z córka miałam mega angine na początku ciąży, wszystko było ok. Ważne, że gorączki nie ma, może zrób sobie syrop z cebuli, miodu..
Właśnie boję się anginy. Ja raczej nie choruję, ale organizm osłabiony, a ostatnio albo mąż z pracy albo córka z przedszkola coś na okrągło przynoszą i mimo że nie łapałam to teraz coś mnie wzięło :( a właśnie czuje ból gardła i taką kluchę...

reklama
Do góry