reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamusie 2025 ❤️

Super pomysł te zdrapki
Pod zdrapka " powiększy nam się rodzina - zostaniecie dziadkami" na drugiej "zostaniesz babcią"
Ciekawa jestem reakcji teściowej bo nie przepadamy za sobą 🤣🤣

Załączniki

• IMG_20250318_085655.jpg
    IMG_20250318_085655.jpg
    1,7 MB · Wyświetleń: 30
reklama
Hej..jak samopoczucie?
Ja już 3 noc mecze się z dreszczami, takie jakby na chorobę, że niby mi gorąco pod kołdra, a tylko próbuje się odkryć to całe ciało w dreszczach 😏 dziwnie tak..
U mnie poranki z mdłościami i jak miał apetyt tak teraz go straciłam, na widok jedzenia mnie odruchy wymiotne.

Kurcze martwię się... Od wieczora mnie drapało gardło, a w nocy masakra, rozłożyło nas z mężem. Mnie potwornie boli gardło i mam katar, na szczęście nic poza tym choć mam takie dziwne uczucie w brzuchu choć wątpię że to ma związek.
Macie jakieś rady na ból gardła? Kupiłam fiorde na razie.
Martwię się, bo to sam początek, a takie infekcje nie są bezpieczne :( była któraś z Was przeziębiona na początku ciąży i było ok?

W sensie miałaś takie sny jak byłaś już po poronieniu?
Tak jest,
Mało się coś kręci ten wątek, wszystkie siedzimy jak na szpilkach, pełne stresu :/
Ale zadam 3 pytania, takie na rozluźnienie :)
Zakładając że wszystko będzie dobrze oczywiście :)
1. Jest ktoś przed kim będziecie ukrywać ciążę? Jeśli tak to jak długo?
2. Komu już powiedziałyście?
3. Planujecie w jakiś wyjątkowy sposób powiadomić konkretne osoby? A może przy którymś poprzednim dziecku (jeśli takie macie) przekazałyście wieści jakoś nietypowo?

Ja zacznę.
1. Ukrywać to jedynie przed pracodawcą, nie wiem jak długo, zależy od sytuacji... Tacie i braciom powiem po prenatalnych, zawsze tak robiłam.
2. Wie moja mama od dzisiaj, przyjaciółka od wczoraj i bliska koleżanka wiedziała jeszcze zanim test zrobiłam 😂
3. Przy pierwszej córce prenatalne miałam w pierwszej połowie grudnia, a że mieszkam z dala od taty i braci i święta mieliśmy spędzić osobno to zamówiłam dla każdego kubek z napisem coś w stylu "najlepszy dziadek/wujek" itp. zapakowałam na prezent razem z cukierkami i zdjęciem usg i wysłałam z nakazem otworzenia w wigilię na "wizji" przez telefon. Córka była pierwszą wnuczką i siostrzenicą w rodzinie i mój tata autentycznie się popłakał przez telefon jak odpakował, super wspominam tą sytuację ❤️ przy drugiej wszystko poszło naturalnie, teraz też zapewne jakoś normalnie przekażemy :)
1. Pracodawca do około 12/15 tyg. pracuję zdalnie, ale raz na miesiąc muszę jeździć za granicę na kontrolę budów, więc ciąża to średni stan żeby być w długich trasach czy skakać po rusztowaniu, dachach itp. Wstrzymam się do momentu, aż wszystko będzie bardziej pewne.
2. Wie moja mama, siostra, przyjaciółka i chlopak
3. 26.04 moja mama ma urodziny i przy tej okazji chciałabym ogłosić reszcie rodziny, że bedziemy mieli jej nowego członka 🤭 myślę, że dam mamie jakiś wymowny prezent i niech się pochwali na forum, że zostanie babcią 😜

Kurcze martwię się... Od wieczora mnie drapało gardło, a w nocy masakra, rozłożyło nas z mężem. Mnie potwornie boli gardło i mam katar, na szczęście nic poza tym choć mam takie dziwne uczucie w brzuchu choć wątpię że to ma związek.
Macie jakieś rady na ból gardła? Kupiłam fiorde na razie.
Martwię się, bo to sam początek, a takie infekcje nie są bezpieczne :( była któraś z Was przeziębiona na początku ciąży i było ok?
Z córka miałam mega angine na początku ciąży, wszystko było ok. Ważne, że gorączki nie ma, może zrób sobie syrop z cebuli, miodu..

Hej..jak samopoczucie?
Ja już 3 noc mecze się z dreszczami, takie jakby na chorobę, że niby mi gorąco pod kołdra, a tylko próbuje się odkryć to całe ciało w dreszczach 😏 dziwnie tak..
Hejka mam problemy ze snem, budzę się często :( dodatkowo wszystko mnie szybko denerwuje łącznie z moim tż.

Z córka miałam mega angine na początku ciąży, wszystko było ok. Ważne, że gorączki nie ma, może zrób sobie syrop z cebuli, miodu..
Właśnie boję się anginy. Ja raczej nie choruję, ale organizm osłabiony, a ostatnio albo mąż z pracy albo córka z przedszkola coś na okrągło przynoszą i mimo że nie łapałam to teraz coś mnie wzięło :( a właśnie czuje ból gardła i taką kluchę...

reklama
Do góry