Hiacyntka
Aktywna w BB
u mnie dzieci dowiedzą się ok 12 tygodnia ale chciała bym nawet puźniej.Niestety u mnie za szybko widoczna jest ciąża.
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
To będzie się działo1. Och nie mogę się doczekaćja to jestem plotkara pierwszej wody, uwielbiam takie rodzinne smaczki, sama mam wiele do opowiedzenia na zamkniętym
![]()
A kiedy zrobiłaś pierwszy test, kiedy termin miesiączki?Ja mam swoją firmę więc szefowa była przy robocie
U mnie każda z ciaz dala się ukryć do 6 tyg jeżeli chodzi o brzuch. Mimo że nie jestem szczupła to jakoś tak mi się ten brzuch uklada że od razu widać.
Bylam dziś pierwszy raz na becie i mam 538![]()
Mój mąż też ma słabe wyniki nasienia, na tyle słabe że miało być in vitro, a jednak jest cud. Pytałam o to moja lekarkę na ostatniej wizycie, powiedziała jakby było słabe to by nawet nie „doleciał tam”. Powiedziała też że badanie nasienia jest w konkretny dzień nie każde nasienie jest takie samo, najwidoczniej trafił się złoty strzał i trzeba się cieszyćJa raczej nie będę przed nikim ukrywać, ale też nie będę się tym chwalić na prawo i lewo. Pracodawca wie, przełożony też. Początkowo chciałam poczekać aż do zobaczenia serduszka, ale uznałam, że mdłości to moze znak i trzeba powiedzieć, zeby sie nie dowiedzieli w ostatniej chwili i mogli powoli organizować pracę beze mnie. Mąż, przyjaciółka i 2 koleżanki też wiedzą. Czekam na serduszko żeby przekazać moim rodzicom i mamie męża. (Nie wiedzą, że się staraliśmy, gdyby miało się coś strasznego stać nie chciałabym współczucia i przeżywania tego głośno, wole poradzić sobie z tym sama z mężem bo on jest dla mnie największym wsparciem).
Rodziców nie ma w Polsce więc napiszę mamie tylko, może jej wyślę zdjęcie.
Dla teściowej myślę o pudełeczku z kokardą a w środku info "zostaniesz babcią". Mnóstwo tego jest w internecie.
Może powinna być inna kolejność i najpierw rodzice a później pracodawca, ale no tak wyszło ze względu na moje słabe samopoczucie. Wszędzie w internecie się naczytałam, że najlepiej mówić w okolicy 12 tygodnia gdy to już jest pewne i teraz tak siedzę jak na szpilkach. Nie znam żadnej osoby z pracy, która by poroniła a ja boję się, że o mnie wiedzą i w razie czego nie chce sztucznego współczucia. (Mój mąż ma bardzo słabe wyniki nasienia i wyczytałam, że to może mieć też wpływ na poronienie).
Ja jestem 5 dni po terminie. Powtórzę w czwartek i zobaczymy. Ja dopóki nie zobaczę pęcherzyka to tę betę traktuje jako ciekawostkę bo w moim przypadku wcale nie musi oznaczać ciąży...A kiedy zrobiłaś pierwszy test, kiedy termin miesiączki?
Ja zrobiłam test około 3 dni po terminie i miałam podobny wynik tego samego dnia 557po 2 dniach 1341, a po kolejnych dwóch 3109, już nie powtarzam
Bardzo dobry wynik masz![]()
Ja w dzień terminu miesiączki miałam 2100 betęA kiedy zrobiłaś pierwszy test, kiedy termin miesiączki?
Ja zrobiłam test około 3 dni po terminie i miałam podobny wynik tego samego dnia 557po 2 dniach 1341, a po kolejnych dwóch 3109, już nie powtarzam
Bardzo dobry wynik masz![]()
No ja tak strzelam że robiłam 3 dni po, bo nie wiem kiedy dokładnie była owulacja. Ale z pierwszą córką zrobiłam test w dzień spodziewanej, choć już od 2 dni czułam że wyjdzie pozytyw, wyszedł słaby, byłam na becie i 43.8 i młoda ma zaraz 4 lata, więc nawet z dość niskiej pierwszej bety rodzą się dzieciJa w dzień terminu miesiączki miałam 2100 betę![]()
Pewnie, że tak, to kwestia owulacji, ja miałam wcześnie, dokładnie wiem kiedyNo ja tak strzelam że robiłam 3 dni po, bo nie wiem kiedy dokładnie była owulacja. Ale z pierwszą córką zrobiłam test w dzień spodziewanej, choć już od 2 dni czułam że wyjdzie pozytyw, wyszedł słaby, byłam na becie i 43.8 i młoda ma zaraz 4 lata, więc nawet z dość niskiej pierwszej bety rodzą się dzieci![]()