reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamusie 2025 ❤️

reklama
Ja raczej nie będę przed nikim ukrywać, ale też nie będę się tym chwalić na prawo i lewo. Pracodawca wie, przełożony też. Początkowo chciałam poczekać aż do zobaczenia serduszka, ale uznałam, że mdłości to moze znak i trzeba powiedzieć, zeby sie nie dowiedzieli w ostatniej chwili i mogli powoli organizować pracę beze mnie. Mąż, przyjaciółka i 2 koleżanki też wiedzą. Czekam na serduszko żeby przekazać moim rodzicom i mamie męża. (Nie wiedzą, że się staraliśmy, gdyby miało się coś strasznego stać nie chciałabym współczucia i przeżywania tego głośno, wole poradzić sobie z tym sama z mężem bo on jest dla mnie największym wsparciem).
Rodziców nie ma w Polsce więc napiszę mamie tylko, może jej wyślę zdjęcie.
Dla teściowej myślę o pudełeczku z kokardą a w środku info "zostaniesz babcią". Mnóstwo tego jest w internecie.
Może powinna być inna kolejność i najpierw rodzice a później pracodawca, ale no tak wyszło ze względu na moje słabe samopoczucie. Wszędzie w internecie się naczytałam, że najlepiej mówić w okolicy 12 tygodnia gdy to już jest pewne i teraz tak siedzę jak na szpilkach. Nie znam żadnej osoby z pracy, która by poroniła a ja boję się, że o mnie wiedzą i w razie czego nie chce sztucznego współczucia. (Mój mąż ma bardzo słabe wyniki nasienia i wyczytałam, że to może mieć też wpływ na poronienie).

Ja mam swoją firmę więc szefowa była przy robocie 😂
U mnie każda z ciaz dala się ukryć do 6 tyg jeżeli chodzi o brzuch. Mimo że nie jestem szczupła to jakoś tak mi się ten brzuch uklada że od razu widać.
Bylam dziś pierwszy raz na becie i mam 538 😬

Ja mam swoją firmę więc szefowa była przy robocie 😂
U mnie każda z ciaz dala się ukryć do 6 tyg jeżeli chodzi o brzuch. Mimo że nie jestem szczupła to jakoś tak mi się ten brzuch uklada że od razu widać.
Bylam dziś pierwszy raz na becie i mam 538 😬
A kiedy zrobiłaś pierwszy test, kiedy termin miesiączki?
Ja zrobiłam test około 3 dni po terminie i miałam podobny wynik tego samego dnia 557 ;) po 2 dniach 1341, a po kolejnych dwóch 3109, już nie powtarzam ;)
Bardzo dobry wynik masz :)

Ja raczej nie będę przed nikim ukrywać, ale też nie będę się tym chwalić na prawo i lewo. Pracodawca wie, przełożony też. Początkowo chciałam poczekać aż do zobaczenia serduszka, ale uznałam, że mdłości to moze znak i trzeba powiedzieć, zeby sie nie dowiedzieli w ostatniej chwili i mogli powoli organizować pracę beze mnie. Mąż, przyjaciółka i 2 koleżanki też wiedzą. Czekam na serduszko żeby przekazać moim rodzicom i mamie męża. (Nie wiedzą, że się staraliśmy, gdyby miało się coś strasznego stać nie chciałabym współczucia i przeżywania tego głośno, wole poradzić sobie z tym sama z mężem bo on jest dla mnie największym wsparciem).
Rodziców nie ma w Polsce więc napiszę mamie tylko, może jej wyślę zdjęcie.
Dla teściowej myślę o pudełeczku z kokardą a w środku info "zostaniesz babcią". Mnóstwo tego jest w internecie.
Może powinna być inna kolejność i najpierw rodzice a później pracodawca, ale no tak wyszło ze względu na moje słabe samopoczucie. Wszędzie w internecie się naczytałam, że najlepiej mówić w okolicy 12 tygodnia gdy to już jest pewne i teraz tak siedzę jak na szpilkach. Nie znam żadnej osoby z pracy, która by poroniła a ja boję się, że o mnie wiedzą i w razie czego nie chce sztucznego współczucia. (Mój mąż ma bardzo słabe wyniki nasienia i wyczytałam, że to może mieć też wpływ na poronienie).
Mój mąż też ma słabe wyniki nasienia, na tyle słabe że miało być in vitro, a jednak jest cud. Pytałam o to moja lekarkę na ostatniej wizycie, powiedziała jakby było słabe to by nawet nie „doleciał tam”. Powiedziała też że badanie nasienia jest w konkretny dzień nie każde nasienie jest takie samo, najwidoczniej trafił się złoty strzał i trzeba się cieszyć

A kiedy zrobiłaś pierwszy test, kiedy termin miesiączki?
Ja zrobiłam test około 3 dni po terminie i miałam podobny wynik tego samego dnia 557 ;) po 2 dniach 1341, a po kolejnych dwóch 3109, już nie powtarzam ;)
Bardzo dobry wynik masz :)
Ja jestem 5 dni po terminie. Powtórzę w czwartek i zobaczymy. Ja dopóki nie zobaczę pęcherzyka to tę betę traktuje jako ciekawostkę bo w moim przypadku wcale nie musi oznaczać ciąży...

Ja w dzień terminu miesiączki miałam 2100 betę 🫣
No ja tak strzelam że robiłam 3 dni po, bo nie wiem kiedy dokładnie była owulacja. Ale z pierwszą córką zrobiłam test w dzień spodziewanej, choć już od 2 dni czułam że wyjdzie pozytyw, wyszedł słaby, byłam na becie i 43.8 i młoda ma zaraz 4 lata, więc nawet z dość niskiej pierwszej bety rodzą się dzieci :)

reklama
No ja tak strzelam że robiłam 3 dni po, bo nie wiem kiedy dokładnie była owulacja. Ale z pierwszą córką zrobiłam test w dzień spodziewanej, choć już od 2 dni czułam że wyjdzie pozytyw, wyszedł słaby, byłam na becie i 43.8 i młoda ma zaraz 4 lata, więc nawet z dość niskiej pierwszej bety rodzą się dzieci :)
Pewnie, że tak, to kwestia owulacji, ja miałam wcześnie, dokładnie wiem kiedy 😄

Do góry