reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• 15.04.2025 o 12:00 zapraszamy Cię serdecznie na live, który poprowadzi psycholożka i psychoterapeutka Agnieszka Dąbrowska (@zdrowo_i_purpurowo), a jej gościnią będzie Anna Ślusarczyk (@kawa_z_uwaznoscia) – dziennikarka, psycholożka zdrowia i jakości życia, trenerka umiejętności DBT, liderka Family Connections i redaktorka naczelna portalu @babyboom_pl. Porozmawiamy o tym: czym tak naprawdę jest uważność w codziennym życiu mamy, jak wspierać dziecko swoją obecnością, nie tylko działaniem, jak zatrzymać się choć na chwilę, nawet jeśli wszystko dookoła pędzi, i dlaczego uważność może być jednym z najpiękniejszych prezentów, jakie dajemy dziecku i sobie. To będzie ciepła, wspierająca rozmowa – bez oceniania, za to z dużą dawką otwartości i akceptacji. Zrób sobie kubek herbaty, usiądź wygodnie i bądź z nami 💛 Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Listopadowe mamusie 2025 ❤️

reklama
Wy tu się martwicie czy wysoki przyrost bety jest normalny, że aż zaczęłam się zastanawiać czy moje przyrosty (140% i 130%) nie są za małe... Mózg ciążowy ciągle wmawia złe rzeczy :/ oszaleje do soboty...

A jak tam u Was z objawami?
Mnie niesamowicie bolą piersi i sutki, do tego od 2-3 dni co chwilę kłuje mnie w okolicach jajników raz z jednej raz z drugiej strony, czasem z obu naraz :/ wiem, że to normalne, macica się rozciąga, przygotowuje, więzadła pracują itp. ale jest to niesamowicie uciążliwe, każdy mocniejszy ruch i ukłucie 😡
Mdłości mam okropne i co trochę odruch wymiotny. Siedzę w pracy i modlę się żeby nie rzygać aby.

Witaj!
No w końcu nie jestem sama 😁
Ja mam wizytę pierwsza 19 marca, woec jeszcze troszkę, ale zleci!
Chyba dziś rano poczułam pierwsze mdłości i już jestem cała chora, bo niestety ten pierwszy trymestr źle przechodzę 😔
Witajcie ☺️
Dopiero dołączyłam do forum.
U mnie wizyta 20marca potwierdzającą - robione dwa testy (pozytywne) z bety wyszło że ok.5tydzień na wizycie u ginekologa będzie koniec 7 początek 8 tygodnia.
Zaczęły się mdłości, ale bez wymiotów a piersi jakby chciały wyskoczyć z orbity 🤣

Między mną a wami jest 1 dzień różnicy bo ja dzisiaj 5+1 dzisiaj mam wizytę, betę zlecona przez lekarza robiłam w piątek.
Kciuki za wizytę! Ja zrobiłam badania dzisiaj ale wyniki na wizycie za tydzień nóż kurde pierdolca dostanę, jeszcze wczoraj to plamienie i dzisiaj znowu jakąś plamka malutka na bieliźnie eh zwariuje.

W poprzednich ciążach nie miewałam mdłości, ale tym razem od wczoraj po zjedzeniu słodyczy mnie tak mdli że masakra... Chyba muszę się zmusić do odstawienia słodyczy :( tak czy siak nie powinnam ich jeść, ale one tak wołają 😭

Wy tu się martwicie czy wysoki przyrost bety jest normalny, że aż zaczęłam się zastanawiać czy moje przyrosty (140% i 130%) nie są za małe... Mózg ciążowy ciągle wmawia złe rzeczy :/ oszaleje do soboty...
Dokładnie! Albo w jedną, albo w drugą. Dopiero się pouspokajamy pewnie po wizytach serduszkowych 🫣

reklama
W poprzednich ciążach nie miewałam mdłości, ale tym razem od wczoraj po zjedzeniu słodyczy mnie tak mdli że masakra... Chyba muszę się zmusić do odstawienia słodyczy :( tak czy siak nie powinnam ich jeść, ale one tak wołają 😭
Uwielbiam słodycze, staram się ograniczać i póki co nie jest źle. Jednak herbaty nie dam rady wypić gorzkiej. Wiem też, że trzeba ją ograniczać tak jak kawę. Może znacie jakieś sposoby na zastąpienie cukru ?

Do góry