reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamusie 2025 ❤️

reklama
Wy tu się martwicie czy wysoki przyrost bety jest normalny, że aż zaczęłam się zastanawiać czy moje przyrosty (140% i 130%) nie są za małe... Mózg ciążowy ciągle wmawia złe rzeczy :/ oszaleje do soboty...

A jak tam u Was z objawami?
Mnie niesamowicie bolą piersi i sutki, do tego od 2-3 dni co chwilę kłuje mnie w okolicach jajników raz z jednej raz z drugiej strony, czasem z obu naraz :/ wiem, że to normalne, macica się rozciąga, przygotowuje, więzadła pracują itp. ale jest to niesamowicie uciążliwe, każdy mocniejszy ruch i ukłucie 😡
Mdłości mam okropne i co trochę odruch wymiotny. Siedzę w pracy i modlę się żeby nie rzygać aby.

Witaj!
No w końcu nie jestem sama 😁
Ja mam wizytę pierwsza 19 marca, woec jeszcze troszkę, ale zleci!
Chyba dziś rano poczułam pierwsze mdłości i już jestem cała chora, bo niestety ten pierwszy trymestr źle przechodzę 😔
Witajcie ☺️
Dopiero dołączyłam do forum.
U mnie wizyta 20marca potwierdzającą - robione dwa testy (pozytywne) z bety wyszło że ok.5tydzień na wizycie u ginekologa będzie koniec 7 początek 8 tygodnia.
Zaczęły się mdłości, ale bez wymiotów a piersi jakby chciały wyskoczyć z orbity 🤣

Między mną a wami jest 1 dzień różnicy bo ja dzisiaj 5+1 dzisiaj mam wizytę, betę zlecona przez lekarza robiłam w piątek.
Kciuki za wizytę! Ja zrobiłam badania dzisiaj ale wyniki na wizycie za tydzień nóż kurde pierdolca dostanę, jeszcze wczoraj to plamienie i dzisiaj znowu jakąś plamka malutka na bieliźnie eh zwariuje.

W poprzednich ciążach nie miewałam mdłości, ale tym razem od wczoraj po zjedzeniu słodyczy mnie tak mdli że masakra... Chyba muszę się zmusić do odstawienia słodyczy :( tak czy siak nie powinnam ich jeść, ale one tak wołają 😭

Wy tu się martwicie czy wysoki przyrost bety jest normalny, że aż zaczęłam się zastanawiać czy moje przyrosty (140% i 130%) nie są za małe... Mózg ciążowy ciągle wmawia złe rzeczy :/ oszaleje do soboty...
Dokładnie! Albo w jedną, albo w drugą. Dopiero się pouspokajamy pewnie po wizytach serduszkowych 🫣

reklama
W poprzednich ciążach nie miewałam mdłości, ale tym razem od wczoraj po zjedzeniu słodyczy mnie tak mdli że masakra... Chyba muszę się zmusić do odstawienia słodyczy :( tak czy siak nie powinnam ich jeść, ale one tak wołają 😭
Uwielbiam słodycze, staram się ograniczać i póki co nie jest źle. Jednak herbaty nie dam rady wypić gorzkiej. Wiem też, że trzeba ją ograniczać tak jak kawę. Może znacie jakieś sposoby na zastąpienie cukru ?

Do góry