reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• 15.04.2025 o 12:00 zapraszamy Cię serdecznie na live, który poprowadzi psycholożka i psychoterapeutka Agnieszka Dąbrowska (@zdrowo_i_purpurowo), a jej gościnią będzie Anna Ślusarczyk (@kawa_z_uwaznoscia) – dziennikarka, psycholożka zdrowia i jakości życia, trenerka umiejętności DBT, liderka Family Connections i redaktorka naczelna portalu @babyboom_pl. Porozmawiamy o tym: czym tak naprawdę jest uważność w codziennym życiu mamy, jak wspierać dziecko swoją obecnością, nie tylko działaniem, jak zatrzymać się choć na chwilę, nawet jeśli wszystko dookoła pędzi, i dlaczego uważność może być jednym z najpiękniejszych prezentów, jakie dajemy dziecku i sobie. To będzie ciepła, wspierająca rozmowa – bez oceniania, za to z dużą dawką otwartości i akceptacji. Zrób sobie kubek herbaty, usiądź wygodnie i bądź z nami 💛 Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Listopadowe mamusie 2025 ❤️

Daj znać jak po wizycie 😊

Ja dzis wstałam z większymi mdlosciami 😏 oby się na nasiliły bo muszę jakoś funkcjonować, ale osłabienie też już wkracza 😒
Ja wczoraj się tak obudziłam, poszłam do pracy o matko co mi się działo co to była za męczarnia… wszyscy pytali co mi jest mówiłam że mam grype i chyba zrobię sobie kilka dni wolnego

reklama
Ja mam jutro wizytę, dziś zaczęłam 6tc według kalendarzyka 👌🏼👌🏼a betka piękna 25tysiecy, musiałam wczoraj zbadać takie zalecenie mojej doktor(dlatego bo się tydzień temu dopiero dowiedziałam) ale już nie badamy :)

Ja włożyłam do pudełka maleńkie buciki i pozytywny test. Chłop oszalał 🥹 ❤️
A ja jak zrobiłam test po południu i zobaczyłam dwie kreski to wpadłam w taką panikę, zaczęłam się drzeć haha „dzwoń do lekarza to jest niemożliwe” niemożliwe przez wyniki nasienia a jednak :D

A ja jak zrobiłam test po południu i zobaczyłam dwie kreski to wpadłam w taką panikę, zaczęłam się drzeć haha „dzwoń do lekarza to jest niemożliwe” niemożliwe przez wyniki nasienia a jednak :D
Wszystko jest możliwe. Mi przez grype owulacja się przesunęła o ok 2 tygodnie.
1 marca miałam wizytę u mojego ginekologa (rano jeszcze zrobiłam test i wyszedł bieluśki) a on mi mówi "piękne endometrium, idealne na ciążę. Na pewno pani nie jest?"
2 marca mąż twierdził że"a może jednak się udało", popukalam się tylko w czoło
4 marca po pracy coś mnie tknęło i zrobiłam test i wyszła 2 kreska 😂 blada, ale widoczna.
Także mnie już chyba nic nie zdziwi 😂

Wszystko jest możliwe. Mi przez grype owulacja się przesunęła o ok 2 tygodnie.
1 marca miałam wizytę u mojego ginekologa (rano jeszcze zrobiłam test i wyszedł bieluśki) a on mi mówi "piękne endometrium, idealne na ciążę. Na pewno pani nie jest?"
2 marca mąż twierdził że"a może jednak się udało", popukalam się tylko w czoło
4 marca po pracy coś mnie tknęło i zrobiłam test i wyszła 2 kreska 😂 blada, ale widoczna.
Także mnie już chyba nic nie zdziwi 😂
Haha świetnie, ja tak chodziłam tydzień z bolącym brzuchem mówię niech już ten okres przyjdzie 😂😂 ale widzisz z nienacka nad ciąża wzięła 😂 doprawdy my się staraliśmy bardzo… ale od stycznia już przestaliśmy bo miałam dość tego stresu nerwów, w czerwcu mieliśmy iść na in vitro z refundacji

Haha świetnie, ja tak chodziłam tydzień z bolącym brzuchem mówię niech już ten okres przyjdzie 😂😂 ale widzisz z nienacka nad ciąża wzięła 😂 doprawdy my się staraliśmy bardzo… ale od stycznia już przestaliśmy bo miałam dość tego stresu nerwów, w czerwcu mieliśmy iść na in vitro z refundacji
O proszę, to niespodzianka, super 😍

U mnie dzisiaj takie mdłości że nie pytajcie 😭
Współczuję, pamiętam ten stan doskonale..

Ps. Bierz duża dawkę wit b6...te leki drogie na mdłości właśnie ta witaminę mają w składzie, ja przyjmuje póki co 100mg codziennie vit b6, to moja 6 ciąża i w każdej mldosci prowadziły do totalnego osłabienia, teraz jest o niebo lepiej, może to przypadek a może pomaga ta witamina..

reklama
Ja neoparin przyjmuje, czy was też tak bola te zastrzyki ?
Nienawidze ich... Na razie nie przyjmuję, ale w obu ciążach codziennie :( jak ciąże i porody wspominam naprawdę super tak za tymi zastrzykami nie tęsknię :( ale wiem, że na pewno je dostanę skoro obie donoszone ciąże przyjmowałam, a dwie poronione nie...

Do góry