reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamusie 2025 ❤️

A tak poza tym to witajcie z rana :) u nas piękna pogoda, mąż wziął wolne i chcemy ogarnąć trochę ogród przed sezonem. Dziś ma też przyjść foliak to może uda się go złożyć 😍 ja czuję się dobrze i mam zamiar trochę pogrzebać w ogródku :)

@KoszałekOpałek byłaś dziś na tej becie? Daj znać jak przyjdzie wynik.

Która ma dziś wizytę?
Mam wynik 91 370 urosła

reklama
Prenatalne mam do zrobienia w pierwszym tygodniu po świętach. U mnie robi je mój lekarz prowadzący. To będzie jakiś 13 tydzień.

mam to samo zdanie, dodatkowo w razie konroli ZUSu okazałoby się, że chory nieprawidłowo wykorzystuje zwolnienie (jedziesz na wakacje = możesz pracować), pracodawca ma prawo zwolnić takiego pracownika dyscyplinarnie pomimo L4, oczywiście cały zasiłek wypłacony za ten okres czasu jest do zwrotu wraz z odsetkami
No kurcze ciężko jednak porównać leżenie na plaży z pracą. No i co za różnica czy odpoczywasz we własnym domu czy w hotelu? Tam cię jeszcze obsłużą, jeść podadzą, posprzątają 🤭
E tam, ja lecę ✌️ Co prawda nikt mnie nie będzie obsługiwał ale chociaż dzieci będą miały zajęcie 🥰 Nie, nie - nie mogę im tego zabrać 🥺

No kurcze ciężko jednak porównać leżenie na plaży z pracą. No i co za różnica czy odpoczywasz we własnym domu czy w hotelu? Tam cię jeszcze obsłużą, jeść podadzą, posprzątają 🤭
E tam, ja lecę ✌️ Co prawda nikt mnie nie będzie obsługiwał ale chociaż dzieci będą miały zajęcie 🥰 Nie, nie - nie mogę im tego zabrać 🥺
To nie wydawaj tych pieniędzy z l4 bo później może trzeba będzie oddać 😅

Słusznie! Zachowam 👌🤣
Przepraszam, że to napisze. Moim zdaniem jesteś niepoważna, tyle mogę stwierdzić po Twoich wypowiedziach. To nie jest trudne przeczytać kilka wyjaśnień do obowiązujących przepisów albo chociaż kilka artykułów zanim narobi się sobie niepotrzebnych problemów.
Nie mogę czytać głupot, które są wypisywane na tym wątku. Jeśli nie widzisz różnicy między leżeniem na plaży a w domu na l4 to nie mam ochoty brnąć w to dalej. Zastanawia mnie gdzie pracują takie lekkoduchy🙃

mam to samo zdanie, dodatkowo w razie konroli ZUSu okazałoby się, że chory nieprawidłowo wykorzystuje zwolnienie (jedziesz na wakacje = możesz pracować), pracodawca ma prawo zwolnić takiego pracownika dyscyplinarnie pomimo L4, oczywiście cały zasiłek wypłacony za ten okres czasu jest do zwrotu wraz z odsetkami
Ja to się śmiałam z mojej koleżanki bo wrzuciła zdjęcie z Grand Canaria a niby na L4 ciążowym 😆 ktoś miły doniósł i skończyło się eldorado 😆

reklama
Nie chcę drążyć tematu wyjazdu na L4, niech każda robi tak jak uważa, w końcu to ta która zaryzykuje może wiele stracić i nam nic do tego ;)
Najgorzej jak ktoś serdeczny doniesie... A w firmach i wśród zawistnych znajomych i sąsiadów zdarzają się takie rzeczy :/ nikomu tego nie życzę

Do góry