reklama
mam to samo zdanie, dodatkowo w razie konroli ZUSu okazałoby się, że chory nieprawidłowo wykorzystuje zwolnienie (jedziesz na wakacje = możesz pracować), pracodawca ma prawo zwolnić takiego pracownika dyscyplinarnie pomimo L4, oczywiście cały zasiłek wypłacony za ten okres czasu jest do zwrotu wraz z odsetkamiDokładnie masz rację. Ja bym nie ryzykowała, osobiście znam 2 dziewczyny które w ciąży miały kontrol z zusu. Jednej w domu nie było i dostała termin że ma się zgłosić konkretnego dnia na wyjaśnienia. A podanie innego adresu w ZUSie i to jeszcze za granicą to jak proszenie się o kłopoty. A zus teraz aby czeka komu i jak zabrać. Więc albo zwolnienie albo wakacje ja tak uważam.
Tak, jaHejka, któraś z was już umówiona na prenatalne? Mi dali termin i będę wtedy w 12+6 To jedyny termin jaki maja, lekarka podała mi nazwiska do których się umówić i do żadnego nie ma terminu… umówili mnie do faceta którego nie znoszę![]()

Figazmakieem
Zaangażowana w BB
Ja jestem umówionaHejka, któraś z was już umówiona na prenatalne? Mi dali termin i będę wtedy w 12+6 To jedyny termin jaki maja, lekarka podała mi nazwiska do których się umówić i do żadnego nie ma terminu… umówili mnie do faceta którego nie znoszę![]()

Magdalena0120
Zaciekawiona BB
Ja też już umówiona na prenatalne, 13+0Hejka, któraś z was już umówiona na prenatalne? Mi dali termin i będę wtedy w 12+6 To jedyny termin jaki maja, lekarka podała mi nazwiska do których się umówić i do żadnego nie ma terminu… umówili mnie do faceta którego nie znoszę![]()
MamaKonwalia
Początkująca w BB
Ja 12 + 1Hejka, któraś z was już umówiona na prenatalne? Mi dali termin i będę wtedy w 12+6 To jedyny termin jaki maja, lekarka podała mi nazwiska do których się umówić i do żadnego nie ma terminu… umówili mnie do faceta którego nie znoszę![]()
Andziulka94
Początkująca w BB
Ja dzisiaj byłam na wizycie ostatniej prywatnej. 9+2.
Dwa tygodnie minęły, a kropek urósł tak, że widać było mini rączki i nóżki.
I było widać jak co jakiś czas się kręci. 

Andziulka94
Początkująca w BB
Prenatalnych nie mam, bo za tydzień idę do nowego lekarza na nfz.
reklama
martyna.27
Aktywna w BB
O matko wy już macie wizyty prenatalne ja czekam do 14.04 mam wizytę to będzie 9+2 i wtedy umówie się zapewne na prenatalne. Chciałabym jakoś na początku maja akurat byłby 12tydzień.
Podziel się: