reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamusie 2025 ❤️

reklama
Dokładnie masz rację. Ja bym nie ryzykowała, osobiście znam 2 dziewczyny które w ciąży miały kontrol z zusu. Jednej w domu nie było i dostała termin że ma się zgłosić konkretnego dnia na wyjaśnienia. A podanie innego adresu w ZUSie i to jeszcze za granicą to jak proszenie się o kłopoty. A zus teraz aby czeka komu i jak zabrać. Więc albo zwolnienie albo wakacje ja tak uważam.
mam to samo zdanie, dodatkowo w razie konroli ZUSu okazałoby się, że chory nieprawidłowo wykorzystuje zwolnienie (jedziesz na wakacje = możesz pracować), pracodawca ma prawo zwolnić takiego pracownika dyscyplinarnie pomimo L4, oczywiście cały zasiłek wypłacony za ten okres czasu jest do zwrotu wraz z odsetkami

Hejka, któraś z was już umówiona na prenatalne? Mi dali termin i będę wtedy w 12+6 To jedyny termin jaki maja, lekarka podała mi nazwiska do których się umówić i do żadnego nie ma terminu… umówili mnie do faceta którego nie znoszę 😂
Tak, ja 🙂 Mi wypadnie 12+3. Ale że umawiałam się jakoś na początku 7 tygodnia, to sobie wybrałam jeszcze lekarza

Hejka, któraś z was już umówiona na prenatalne? Mi dali termin i będę wtedy w 12+6 To jedyny termin jaki maja, lekarka podała mi nazwiska do których się umówić i do żadnego nie ma terminu… umówili mnie do faceta którego nie znoszę 😂
Ja też już umówiona na prenatalne, 13+0 :) niestety muszę jechać do innego miasta, bo u mnie się but zgrał termin z lekarzem

reklama
O matko wy już macie wizyty prenatalne ja czekam do 14.04 mam wizytę to będzie 9+2 i wtedy umówie się zapewne na prenatalne. Chciałabym jakoś na początku maja akurat byłby 12tydzień.

Do góry