reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe kropki - II kreski ❤️

reklama
Trzymam kciuki żeby był w końcu skok [emoji846][emoji6] byśmy w podobnym czasie testowaly. A długie masz cykle ?
Mi też się owu przesuwa, chyba, że w ogóle temp mi nie pójdzie w górę [emoji2368] skubana od poprzedniego cyklu trzyma się na wyższych [emoji3061] teraz @ też mi przypada na 11/12, chyba, że dalej się przeusunie [emoji848]

Nie masz się czy przejmować jeśli ciemnieje a jeśli to Cię nie uspokaja to zawsze możesz iść na betę i ja później powtórzyć by sprawdzić przyrost [emoji846]
Ale wam fajnie dziewczyny. Chociaż ja jak byłam z pierwszym synem w ciąży to zrobiłam tylko w sumie chyba 2 testy albo jeden, jeden na pewno zostawiłam sobie na pamiątkę. A że test robiłam przed pracą po 12 więc następnego dnia rano poszłam na betę. Pamiętam że to był czwartek jak robiłam betę i musiałam poniedziałku czekać na kolejne badanie, tak mi się strasznie dluzyly te dni że szok [emoji16] miło jest powspominać [emoji4]

U mnie dopiero wczoraj prawdopodobnie była owulacja bo we środę test owu wyszedlpozytywny. Myślałam że owu będzie 2 dni wcześniej ale widocznie się trochę przesunela więc okres z 9 też pewnie przesunie się na 11-12 listopada chociaż oczywiście mam nadzieję że ta cholera nie przyjdzie. Wczoraj pod wieczór bolal mnie trochę jajnik więc chyba faktycznie coś mogło być. I od wczoraj cały dzień mam wrażliwe trochę sutki czego wcześniej nie zaobserwowalam przy owu. Jedynie pamiętam że miałam takie wrażliwe gdy już wiedziałam że jestem w ciąży z synkiem [emoji846] no ale jeszcze prawie 2 tygodnie niecierpkiwego czekania. Mam Trochę testów ciazowych,bo dostałam razem z owu plus sama kupilam kilka na.aukcji bo były po 2,5 więc prawie jak za darmo w porównaniu do cen drogeryjnych lub aptecznych a wszystkiego czułości 10
Trzymam kciuki ! ❤️ Długo już się starasz ?

Trzymam kciuki żeby był w końcu skok [emoji846][emoji6] byśmy w podobnym czasie testowaly. A długie masz cykle ?
No właśnie nie. Zazwyczaj owu mam 12,13 dc, a cykle 25/26 dni. Czasami zdarzał się cykl 28 i raz 32. Teraz to mam jakiś kosmos. Mierze temp od ponad roku i znam ją na wylot. A tu taki dziwny cykl. Spadła na 1 dzień okresu i już 2/3 dnia doszła do wyższych z poprzedniego cyklu 🤷‍♀️ więc albo skoczy wyżej jeszcze albo tak sobie zostanie 🤷‍♀️

Trzymam kciuki ! [emoji3590] Długo już się starasz ?
4 cykl dopiero chociaż dla mnie to już wieczność bo z synkiem.w 2 cyklu się udało [emoji16]
No właśnie nie. Zazwyczaj owu mam 12,13 dc, a cykle 25/26 dni. Czasami zdarzał się cykl 28 i raz 32. Teraz to mam jakiś kosmos. Mierze temp od ponad roku i znam ją na wylot. A tu taki dziwny cykl. Spadła na 1 dzień okresu i już 2/3 dnia doszła do wyższych z poprzedniego cyklu [emoji2368] więc albo skoczy wyżej jeszcze albo tak sobie zostanie [emoji2368]
To faktycznie jakieś dziwny cykl się trafił [emoji848] ja nie mierze temp więc nie mam za bardzo o tym pojęcia
Dziękuję, ja oczekuje do 19 listopada na pierwsza wizytę u lekarza i mam nadzieję że usłyszę serduszko [emoji3590][emoji3590][emoji3590]
A który powinien być mniej więcej tydzień? Ja dzień później po twojej wizycie obchodzę 30 urodziny [emoji16]

4 cykl dopiero chociaż dla mnie to już wieczność bo z synkiem.w 2 cyklu się udało [emoji16]To faktycznie jakieś dziwny cykl się trafił [emoji848] ja nie mierze temp więc nie mam za bardzo o tym pojęcia A który powinien być mniej więcej tydzień? Ja dzień później po twojej wizycie obchodzę 30 urodziny [emoji16]
No ja trochę mierze i najgorsze jest to, że przeszukuje już zagraniczne fora bo w PL nigdzie nic nie mogę znaleźć więcej niż to co już sama wiem😅

Przełom 7-8 tygodnia [emoji6]
4 cykl dopiero chociaż dla mnie to już wieczność bo z synkiem.w 2 cyklu się udało [emoji16]To faktycznie jakieś dziwny cykl się trafił [emoji848] ja nie mierze temp więc nie mam za bardzo o tym pojęcia A który powinien być mniej więcej tydzień? Ja dzień później po twojej wizycie obchodzę 30 urodziny [emoji16]

reklama
A testy owu też robisz ? Może mierzenie temp i testy by były bardziej wiarygodne?To już na pewno będzie widać serduszko [emoji7]
Ani jedno ani drugie nie jest wiarygodne 🤷‍♀️ testy owu przepowiadają, że będzie owu, ale nie musi jej być. Temp mówi, że owu była, ale nie znaczy, że na 100%💁‍♀️ testów owu nie robię, co któryś cykl idę na monitoring 🤷‍♀️

Do góry