reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🍁🍂Listopadowe kreski 🍁🍂

ja bez laparoskopii ale po łyżeczkowaniu i mtx dostałam miesiąc później. A nie chodzisz na wizyty kontrolne ?
Ja mieszkam w Niemczech… nie ma możliwości pójść sobie prywatnie kiedy chce… byłam na kontroli po 1.5 tyg po operacji. Ale to była tylko rozmowa. Nawet bez USG. Zbadali mi krew beta hcg to miałam 16.9 a w dniu operacji 2200. Dwa dni po miałam 342. Kolejne badanie bety będę miała w następnym tygodniu czy spadła poniżej 5 ale to u rodzinnego już. Mój lekarz nie widzi wskazań żeby robić droznosc, mamy się później normalnie starać. Kolejną wizytę jakby się nie udawało jak zaczniemy będę mieć w maju albo czerwcu bo wtedy wypada znów termin cytologii i badania piersi (raz w roku) wtedy też jeśli się nie uda do tego czasu powiem żeby mi pobrała wymazy na ureaplasme i te inne bakterie.

reklama
Jak przeżyłaś ten okres czekania? Mnie to mega dołuje… chociaż mi lekarz mówił że do okresu, później trzy cykle i możemy zacząć starania… ale to mi wychodzi marzec-kwiecień. Wszystko zależy kiedy ten okres przyjdzie…
Ty możesz po 3 mc jak się zagoisz a i nawet wcześniej jak nic się nie robi. My po leku nie mogliśmy pół roku

Ja mieszkam w Niemczech… nie ma możliwości pójść sobie prywatnie kiedy chce… byłam na kontroli po 1.5 tyg po operacji. Ale to była tylko rozmowa. Nawet bez USG. Zbadali mi krew beta hcg to miałam 16.9 a w dniu operacji 2200. Dwa dni po miałam 342. Kolejne badanie bety będę miała w następnym tygodniu czy spadła poniżej 5 ale to u rodzinnego już. Mój lekarz nie widzi wskazań żeby robić droznosc, mamy się później normalnie starać. Kolejną wizytę jakby się nie udawało jak zaczniemy będę mieć w maju albo czerwcu bo wtedy wypada znów termin cytologii i badania piersi (raz w roku) wtedy też jeśli się nie uda do tego czasu powiem żeby mi pobrała wymazy na ureaplasme i te inne bakterie.
dopóki beta nie spadnie okresu nie dostaniesz

Jak przeżyłaś ten okres czekania? Mnie to mega dołuje… chociaż mi lekarz mówił że do okresu, później trzy cykle i możemy zacząć starania… ale to mi wychodzi marzec-kwiecień. Wszystko zależy kiedy ten okres przyjdzie…
No ja niby mogłam w maju / czerwcu. Ale przesiedzialam tu trochę na ławeczce bo się zablokowałam i nie chciałam 🫣

reklama
Do góry