reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe brzuszki

reklama
Ja jestem w 14 tc, wg USG ciąża jest dwa tyg starsza, a kompletnie nic po mnie nie widać...

Wg usg jesteś już w 16tygodniu? Wow[emoji33] mój jest większy wg usg tak 8-9dni i myślałam, że to dużo ale dwa tygodnie? [emoji33] to ile miał ostatnio CRL na wizycie, w jakim tygodniu? [emoji5][emoji846] moze wysoka jesteś?

Mam 164cm wzrostu... To moja pierwsza ciąża. I na razie waże mniej niż przed zajściem w ciąże...
Pojechałam na USG genetyczne będąc w 13t0d. Dziecko było już za duże na badanie... Genetyk musiała zaniżyć CRL, bo inaczej program nie obliczyłby ryzyka... Wtedy miało 84,3 mm. Niedużo przekroczona wartość, ale zawsze... ostatni gwizdek tak naprawdę, a przecież czas na to badanie jest do 13t6d. Gdzieś nawet widziałam, że niektórzy robią do 14t1d.

Mam 164cm wzrostu... To moja pierwsza ciąża. I na razie waże mniej niż przed zajściem w ciąże...
Pojechałam na USG genetyczne będąc w 13t0d. Dziecko było już za duże na badanie... Genetyk musiała zaniżyć CRL, bo inaczej program nie obliczyłby ryzyka... Wtedy miało 84,3 mm. Niedużo przekroczona wartość, ale zawsze... ostatni gwizdek tak naprawdę, a przecież czas na to badanie jest do 13t6d. Gdzieś nawet widziałam, że niektórzy robią do 14t1d.

Ja byłam na prenatalnych 12+1 i mój mój CRL 733mm, 10dni pózniej już 9,5cm, wiec dużo za dużo na to badanie -byłam u swojego gina na wizycie a to był chyba 13+4? I mi wychodzi ze ciąża starsza wg usg tak o 9dni,max 10... Dwa tygodnie starsza to ciężko mi jest sobie wyobrazić [emoji5]jakby w 1dzien okresu owulacja hehe [emoji3]ale Oki, duży dzieć,ładnie przybiera [emoji106][emoji846]

Owulacje na bank miałam w połowie miesiąca... zawsze bolał mnie brzuch po jednej stronie, no i miałam śluz owulacyjny. Mój mąż był wielki jak się urodził :D Jego mama będąc z nim w ciąży nie była w stanie siadać... albo stała albo leżała. Mam nadzieję, że mnie to nie czeka ;)

20180516_204210.jpg

To moj wieczorny brzuchol po ostatnim usg 13t3d

Załączniki

• 20180516_204210.jpg
    20180516_204210.jpg
    2,5 MB · Wyświetleń: 780
reklama
Do góry