reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Listopadowe brzuszki

reklama
Ja już walczę z rozstępami...
Kobity dajcie spokój ale prawą pierś mam całą w czerwonych kreskach już, na brzuchu też dwie zauważyłam. A to dopiero początek :o
Przytyłam 4 kg, w sumie nie tak dużo ale jak widać trzeba się przygotować na tygrysa po ciąży :/
Jak macie jakieś dobre kosmetyki przeciw tym paseczkom to chętnie posłucham [emoji14]

Używałam tego co Sasanka :) Nie wiem czy zbieg okoliczności czy ten efekt od tego, właśnie z Sexy Mama :) Teraz tez mam i oliwkę;) Ale żadna moja siostra nie ma rozstępów...wiec nie wiem czy to zasługa balsamów :dry:

Też jestem ciekawa [emoji16] zawsze marzyła mi się piłeczka, liczę na to że się uda [emoji4]

Z zachwytem patrzę na Wasz brzusie takie już okrąglutkie... ja sobie jeszcze poczekam...

Może nie tak długo :) Ja w 1.ciąży to nie wiem kiedy urósł mi brzuch, w 2-tygodniu nic, może lekko wydęty, ale w sumie płaski, a w 22drugim już piłeczka :) mała, bo mała, ale ewidentnie było widać ciążową piłkę. Czyli w 2 tygodnie była mega zmiana. Z chudzielca na kobietę w ciąży hahahaha :laugh2: I pamiętam jak jeden pan w pracy powiedział do mnie: No, w końcu widać :p

Ja w pierwszej ciazy używałam sexy mama. Rozstepow nie mam. Teraz też już kupiłam sexy mama oliwke i krem do biustu bo w pewnym momencie piersi mnie okropnie swedzialy. A i zmieniłam.żel pod prysznic na oliwke pod prysznic :)

Natomiast wszystkie znajome które stosowaly polmersa czy jak to tam były bardzo zawiedzione.

Ach, bo to trochę geny, trochę szczęście, trochę balsamy. Któż to wie? :cool2:

Ach ja to czytałam na forach, że to kwestia genów, pewnie, dodatkowe nawilżenie nie zaszkodzi, ale czy zapobiegnie rozstępom? Nie sądzę. Są dziewczyny, które używają drogich kosmetyków i mnóstwo rozstępów, są takie, które nie robią nic i piękne ciała.

Ja już w wieku dojrzewania zlapałam pierwsze rozstępy na piersiach, które szybko zaczęły rosnąć, więc nawet nie liczę, że będę gładka po ciąży.

Trochę smutno, że kobiety oddają całą siebie macierzyństwu, a tu takie nieładne pamiątki. Ale z drugiej strony, czy to ważne? Mogę być cała w paski, byle tylko synek był zdrowy :)

(Z cyklu rozważania o rozstępach) :D

Masz rację, tak to właśnie jest.
Dlatego też niektóre "gwiazdy" czy sławne osoby maja takie parcie na szybki powrót nie tylko do formy, ale też i do pięknego ciała sprzed ciąży - żeby pokazać światu i się pochwalić.. Nie wiem, że są lepsze? :( A niestety prawda jest taka, że ciąża to w pewien sposób obciążenie dla naszych organizmów, i po porodzie już często zostają nam różne "pamiątki" na całe życie. Ale trzeba brać to na klatę i tyle. Mi wystarczy świadomość, że się starałam dbać o to ciało w ciąży i po, a czy się uda czy nie uda, to już nie do końca mam na to wpływ...
Najważniejsze jest jednak zdrowe dziecko, reszta się wyklepie :laugh2:

Proszę Dita:) moze i nie całkiem płasko już ale do reszty mi daleko, dziś 15+2 ja nie wiem gdzie ta dwójka się mieści.

Załączniki

• 506FB7BD-A386-40E9-BB89-D444FEAC8BF7.jpeg
    506FB7BD-A386-40E9-BB89-D444FEAC8BF7.jpeg
    1,1 MB · Wyświetleń: 156
Ostatnia edycja:
reklama
Do góry