No właśnie megusek ja też mam na wyniku USG łożysko II stopnia i nie zapytałam od razu o co z tym stopniem dojrzałości chodzi i jak już jest dojrzałe na dobre to wtedy jest I czy III stopnia i o czym to świadczy ? No nic w środę gin "zajrzy do mnie" hihi to się na wizycie dowiem
reklama
góralka
Fanka BB :)
chyba się zdecyduję na prywatną wizytę u innego gina, ten mój nie zrobi mi już usg, a chciałabym wiedzieć jak duże dziecko, czy dobra ilość płynu, od Was jeszcze sie dowiaduję o stopniach łożyska. Trochę jestem zła na mojego gina, pytałam go na pierwszej wizycie, czy to usg konieczne, to się uparł, że tak, a teraz jak moim zdaniem faktycznie by się przydało, choćby dla bezpieczeństwa dzidzi, to twierdzi, że wykorzystał już przysługujący mu z NFZ limit i nie zrobi. W dodatku zapisał mi gynalgin i to dwa razy dziennie, a na ulotce ciąża jest przeciwwskazaniem.
Goralka te stopnie to zwapnienie lozyska sa od 0-III trezci jest juz do tego zeby pomyslec o szybkim rozwiazaniu ciazy bo lozysko jest malo wydajne ja gynalgin bralam w szpitalu jak teraz lezalam bo mi kazali ale jak tylko dotarlam do domku to oczywiscie co odstawka i podmywanie i delikatne irygacje tamtum rosa moja gin kazala mi sie kochac z Ptyskiem juz tylko z prezerwatywa przezyc tego nie moge,..... a fuj za co to.....!! i znow wizyta za dwa tygodnie 31.10 ale data a ja chcialam wtedy urodzic.... ale nici z moich planow synek siedzi i sie do nikat nie wybiera...
kurcze z tym limitem to jakis obled ja juz tez mialam 2 robione i tak naprawde nie wiem czy gin zrobi jeszcze jedno bo przysloguja 3 ja tez mam wizyte nidlugo 23 mam nadzieje ze jeszcze ewentualnie ta wizyta i jeszcze jedna i koniec nastepna na porodowce :-) ;-)
góralka
Fanka BB :)
mój gin trochę ściemnia, bo niby limit 3, ale robił mi już 4, bo było zagrożenie, więc moim zdaniem 3 są jak się nic nie dzieje, w przypadku ciąży zagrożonej może robić usg chyba bez ograniczeń. tak czy siak umowię sie na kosultację innym, choćby po to, żeby sprawdzić, czy mówią to samo.
reklama
M
maja33
Gość
hej
mialam dzis wizyte, cisnienie, mocz ok dzdzia niziutko az polozna sie zdziwila ze az taki i stwierdzila ze szybciej urodze, nie jest duza niepelne 3kilo z czego sie niezmiernie ciesze, serduszko mocno i rytmicznie bije, do ubikacji chodze co 20min a w nocy co1 lub 1,5 szok, mam czestrze skurcze ale nadal nie bolace , wszystko chyba idzie w dobrym kierunku, zdecydowalam sie na dobre na wodny porod, zobaczymy jak to bedzie
mialam dzis wizyte, cisnienie, mocz ok dzdzia niziutko az polozna sie zdziwila ze az taki i stwierdzila ze szybciej urodze, nie jest duza niepelne 3kilo z czego sie niezmiernie ciesze, serduszko mocno i rytmicznie bije, do ubikacji chodze co 20min a w nocy co1 lub 1,5 szok, mam czestrze skurcze ale nadal nie bolace , wszystko chyba idzie w dobrym kierunku, zdecydowalam sie na dobre na wodny porod, zobaczymy jak to bedzie