reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowa Mama u ginekologa:)

No właśnie megusek ja też mam na wyniku USG łożysko II stopnia i nie zapytałam od razu o co z tym stopniem dojrzałości chodzi i jak już jest dojrzałe na dobre to wtedy jest I czy III stopnia i o czym to świadczy ? No nic w środę gin "zajrzy do mnie" :-Dhihi to się na wizycie dowiem

reklama
III stopien to juz taki ze porod moze byc w kazdej chwili (znajoma wlasnie mi wczoraj doniosla ze ona ma taki i ze bedzie miec cesarke moze w czw)

ja tez sie bardzo ciesze z tego naszego babskiego kregu przynajmniej mozna pogadac o rzeczach ktore nas wszystkie dotycza :-) bo maz niekoniecznie wie cokolwiek o tym ;-) ktos mial fajny pomysl z tym forum :-)

chyba się zdecyduję na prywatną wizytę u innego gina, ten mój nie zrobi mi już usg, a chciałabym wiedzieć jak duże dziecko, czy dobra ilość płynu, od Was jeszcze sie dowiaduję o stopniach łożyska. Trochę jestem zła na mojego gina, pytałam go na pierwszej wizycie, czy to usg konieczne, to się uparł, że tak, a teraz jak moim zdaniem faktycznie by się przydało, choćby dla bezpieczeństwa dzidzi, to twierdzi, że wykorzystał już przysługujący mu z NFZ limit i nie zrobi. W dodatku zapisał mi gynalgin i to dwa razy dziennie, a na ulotce ciąża jest przeciwwskazaniem.

Goralka te stopnie to zwapnienie lozyska sa od 0-III trezci jest juz do tego zeby pomyslec o szybkim rozwiazaniu ciazy bo lozysko jest malo wydajne ja gynalgin bralam w szpitalu jak teraz lezalam bo mi kazali ale jak tylko dotarlam do domku to oczywiscie co odstawka i podmywanie i delikatne irygacje tamtum rosa moja gin kazala mi sie kochac z Ptyskiem juz tylko z prezerwatywa przezyc tego nie moge,..... a fuj za co to.....!! i znow wizyta za dwa tygodnie 31.10 ale data a ja chcialam wtedy urodzic.... ale nici z moich planow synek siedzi i sie do nikat nie wybiera...:-D

kurcze z tym limitem to jakis obled ja juz tez mialam 2 robione i tak naprawde nie wiem czy gin zrobi jeszcze jedno bo przysloguja 3 :baffled: ja tez mam wizyte nidlugo 23 mam nadzieje ze jeszcze ewentualnie ta wizyta i jeszcze jedna i koniec nastepna na porodowce :-) ;-)

mój gin trochę ściemnia, bo niby limit 3, ale robił mi już 4, bo było zagrożenie, więc moim zdaniem 3 są jak się nic nie dzieje, w przypadku ciąży zagrożonej może robić usg chyba bez ograniczeń. tak czy siak umowię sie na kosultację innym, choćby po to, żeby sprawdzić, czy mówią to samo.

Cos mi pocielo odpowiedz ale tam jest rozpiska obowiazkowych badan w ciazy tydzien po tygodniu :-) moja lekarka ich przestrzega zobaczcie czy wasi lekarze tez??;-)

reklama
hej

mialam dzis wizyte, cisnienie, mocz ok dzdzia niziutko az polozna sie zdziwila ze az taki i stwierdzila ze szybciej urodze, nie jest duza niepelne 3kilo z czego sie niezmiernie ciesze, serduszko mocno i rytmicznie bije, do ubikacji chodze co 20min a w nocy co1 lub 1,5 szok, mam czestrze skurcze ale nadal nie bolace:tak: , wszystko chyba idzie w dobrym kierunku, zdecydowalam sie na dobre na wodny porod, zobaczymy jak to bedzie:eek:

Do góry