reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowa Mama u ginekologa:)

Ja mialam usg w piątek i trochę mnie zmartwiło. To już prawie 36 tydzień a malutka wygląda wg pani doktor na 33. Podczas wcześniejszych usg zawsze wymiary zgadzały się z tygodniem ciąży. :confused: Na szczęście już się odwróciła główką w dół. Też mam II stopień dojrzałości łożyska i już miałam was o to pytać ale ktoś mnie uprzedził :-)
Góralka masz rację, umów się jeszcze do kogoś innego. Z własnego doświadczenia wiem, że to czasem pozwala zaoszczędzić mnóstwo nerwów.

reklama
Maja 33 ja tez jestem na takim etapie, że już czekam na poród. Skurcze mam częste i niebolesne, ale wiem że zostało mi dwa, może trzy tygodnie i maluszek będzie ze mną. Chyba jestem gotowa i fizycznie i psychicznie. Mocz też mam ok i juz chyba dość tych badań :-)

Lucyann masz rację leki tylko w ostateczności, najpierw domowe sposoby.

Góralka nie zastanawiaj się i idź prywatnie. Przynajmniej nikt Ci łachy robił nie będzie, a będziesz spokojna.

Ja będę miała 4 usg w piątek, w sumie w celu zobaczenia czy dzidzia sie w końcu dobrze ułożyła. Już nie moge się doczekać aby zobaczyc jeszcze raz małego:-) w pierwszej ciąży miałam tylko jedno usg (w wyniku przeprowadzki i zmiany lekarzy) do tego nawet bez zdjątka małej bo cos sie akurat popsuło:dry: a teraz nadrabiam zaległości:-D Byłam wczoraj u mojego gin. i powiedział że najprawdopodobniej urodze trochę wcześniej, bo to druga ciąża i pierwsza zakończona przed terminem no i już brzuszek mam niżej i na usg ostatnim wyszedł wcześniejszy termin. Ja tez coś tak czuje że to wcześniej będzie. Pytałam się jak to będzie jak mi sie dzidziuś nie obróci, a on powiedział że w czasie porodu obejrzą mnie położna i lekarz i zdecydują czy mam warunki na poród naturalny czy cesarka. Ale częściej podobno cesarka. Wolałabym mieć naturalny poród główkowy bo cesarka przeraża mnie bardziej niz bóle porodowe:szok:a poród posladkowy tez mnie przeraża:szok:. Hmmm... chociaz jak ostatnio myśłałam że juz sie zaczeło bo przez kilka godzin miałam skurcze to byłam jakaś spokojna. Co będzie to będzie, musze to przeżyc bo teraz juz od tego nie ucieknę:-D

Patija wlasnie zdrowe podejscie grunt to sie nie dac emocja -u mnie to ciezko.. ale bede sie starac brac z was przyklad obiecuje ale opowiesci porodowwe ciekawie sie czyta zawlaszcza te mile i cieple:-)

dziewczyny macie jakies szczegolne zalecenia od lekarzy teraz na koniec ciazy?

moja polozna, kazala duuuuzo chodzic, spacerowac, powiedziala ze im wiecej ruchu tu lepiej, ale to napewno indywidualna sprawa kazdej kobiety jak przechodzi ten koncowy etam, moja siostra np nie mogla chodzic, tylko do toalety....

Ja wiem tylko ze mam malo solic duzo pic uwazac na obrzeki.. i codziennie spacerek 1-1,5h troche cwiczyc ja to na szkole rodzenia sie wyginam a potem w domku....wiec fakt tez sie kazali ruszac i odpoczywac psychicznie!!!;-) bo potem bedzie ciekawie...porod po porodzie dzidzia hormony i takie tam boje sie co bedzie z moja glowa?!!:baffled:

patija u mnie tez druga ciaza moze tez zakonczy sie wczesniej :tak: poprzednio urodzilam tez przed terminem
ja tez porodu sie nie boje bo co ma byc to bedzie z tym ze cesarki bardzo sie boje i raczej nie chcialabym jej miec :baffled:

Mam dość duże zaległości w czytaniu tego, co u Was słychać, ale nie mogę sobie pozwolić na długie siedzenie przed kompem. Najwyżej 30 minut dziennie. Jestem potwornie opuchnięta. Mam wrażenie, że skóra mi pęknie. Dłonie, stopy, kolana, ba całe nogi i twarz. Poza tym pokazało mi się w moczu białko :-(
Dziś idę do gina, zobaczymy, co mi powie. Boję się, że to zatrucie. Moja mama i siostra miały.

reklama
Do góry