reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2015 :)

Owoce na pewno najlepsze na zaparcia, a ja starszej dawałam te suszone śliwki i zawsze pomagały więc też polecam...
Za to wydaje mi się, że te błyskawiczne kaszki na kleiku ryżowym raczej wzmagają zaparcia więc z nich bym całkiem zrezygnowała.

Ja z małą wychodzę nawet w upały. Wczoraj było najgorzej i w szczycie nie byłyśmy nigdzie, ale tak to normalnie wychodzimy na plac zabaw, na spacer, nad wodę. Staram się trzymać cienia i jak jest duże słońce to czapka na głowę, ale przecież nie zamknę się na całe lato w domu, zwłaszcza, że starsza ma teraz miesiąc wakacji i nudzi się w domu.

MojE dziecko zamiast raczkować to ma proste nogi w kolanach i wędruje na stopach. Wasze też tak robią?

reklama
Malaja pokaż raz ze może klęczeć to już nie przestanie. (tak jak się klęczy w kościele)

Ja dawałam jabłuszko surowe tez pomagało (tarte na tarce).

Ja wychodzę, ale nie w samo południe, rano albo kolo 15.

Dalam małej dziś maline, zjadła ale trochę ją krzywilo chyba kwaśna była :p.
Dajecie już na spróbowanie np jogurt naturalny? Czytałam, ze juz można dawać na spróbowanie produkty mleczne. Dalam ostatnio na czubku łyżeczki trochę jogurtu naturalnego, wczoraj Chlebek z masłem, a ostatnio do obiadku zamiast pół żółtka to dalam pół jajka całego...

Na zaparcia to nie pomogę, bo u mnie są kupki 3 razy dziennie

My staramy się wychodzić codziennie, chociaż straszna duchota

Nana ja też mojej dawałam do polizania jogurt, chyba jej smakował :)

Kasza manna błyskawiczna to kasza pszenna. Ja nie daje i nie zamierzam dawać tych gotowych kaszek które głównie są na kleik ryżowym. Ryż daję czasami do zupy.

Do miseczki wlewam połowę wrzątku i powoli wsypujemy ta kasze manne...m szybko energicznie mieszając żeby się grudki nie zrobiło. Jak bardzo zgestnieje dodaje np. Pol jabłka i 10 malin to wszystko blenderuje i na końcu do je trzy miarki mleka mm.

U nas masakra Nadia od rana ma gorączkę 38 stopni spada na godzinę po leku przeciw gorączkowym potem znowu to samo. Marudzi nie ma siły chodzić wstawać bawić się dobrze ze je w miarę normalnie. Myślę że to tzw. Trzydniowka ponieważ nie ma żadnych innych objawów typu katar czy biegunka.

Siostra na zaparcia dawała małej suszona śliwke do gryzienia ponieważ wystarczy sam sok można zalać przygotowana woda kilka suszonych śliwek na dwie godziny i dać do picia.

hej. ja już pisałam że nie smaruję bo nie wystawiam na duże słońce w wózku i nawet nóżki które wystają za budki nie są non stop narażone na promienie słoneczne. a powtarzam to jak mantrę dzieciom jest potrzebna naturalna witamina d3 i nie da się jej wytworzyć pod skórą jeśli dziecko jest wysmarowane blokerem.

u nas weekend był ciężki bo było jak w piecu w mieszkaniu miałam prawie 27 stopni a na dworze temperatura dochodziła prawie do 40 stopni. Stasiu marudził a ja pociłam się w samych gaciach i na staniku
teraz jest chłodno na dworze ale wciąż duszno. jednak już o niebo lepiej.

ja zupek nie gotuję. choć zamierzam za parę dni zacząć bo będę miała wiejskie kurczaki. więc będzie rosołek i pomidorowa na młodych pomidorkach. jakaś jarzynowa.

My mamy za soba nieprzespana noc. Mlody byl bardzo marudny, meczyl go katar. Nad ranem dalam mu ibuprofen bo widac ze cierpi i spokijnie zasnal. W ciagu dnia byl zakatarzony. Lecialo mu z nosa i skinil sie strasznie. Troche pokasliwal, ale to chyba przez ta sline. Ok 19 mialtemperature 38st.marudzi, biedaczek sie meczy:( moze to zęby? Zobacze jak noc i poranek. Najwyzej zapisze go do lekarza zeby sie nie stresowac.

Olcia zajrzyj do dziubka może jakiś "kieł" wychodzi :p. Objawy jak przy Ząbkach.

Ja jak gotuje to daje, a jak nie mam to daje słoiczek.
Nie zawsze mam zupę, bo mój teraz ma dietę na masę, ja staram się jeść mniej - a po za tym nie mam kiedy.

U nas dziś lekka burza, ale za to pada od 11.
Jak będzie pogoda to testuje spacerowke. Z ręcznika zrobię sobie wkład do niej, bo na poliestrze będzie się poci.

Zostawiłam małą z moim i pojechałam na zakupy, zrobiła kupkę, nie zauważył, zasnęła w tym i.... O ja pi****. Dupka i pachwiny tak odparzone, że płakać mi się chce!! Sudocrem na zmianę z linomagiem, przebywam dupkę pod prysznicem, albo wacikami i jak mogę posiedzieć, albo ponosić to wietrzymy bez pampersa.

Nadal nie siedzi, ciągle staje , glutki od zębów się pojawiają nadal. Dużo pije bo gorąco. A jak się nudzi to marudzi albo płacze.
Lubi się opierać o nas, skakać i wspinać się po nas, a nawet szczypac.
Mleczko pije co 3h, 5 razy dziennie, do tego obiadek i jak się uda wcisnąć to deserek, a jak się nie uda to przynajmniej kilka łyżeczek.
Jeśli dobrze przybiera, nie wygląda grubo, je ze smakiem i po trzech godzinach wygląda na to ze się upomina o jedzonko(bo jest markotna, albo bardziej absorbująca)to chyba nie ma powodu rezygnowania z jednego mleka? Jak myślicie??
(czasem jedno mleko staram się zamienić na kaszkę, ale nie zawsze się udaje bo nie lubi, wcisnie trochę i zaciska buziuńkę)

reklama
Tak w skrócie co u nas :p
Ps. A tak ostatnio zasnęła. IMG_20160626_220535.JPG

A tak przed chwilą :p
DSC_0483.JPG

Załączniki

• DSC_0483.JPG
    DSC_0483.JPG
    288,8 KB · Wyświetleń: 76
  • IMG_20160626_220535.JPG
    IMG_20160626_220535.JPG
    737,7 KB · Wyświetleń: 73