reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Listopad 2015 :)

Ja mam ten kubek i tez tak wychodzi na boku zawsze, czasem z 10 minut probuje na prosto zskrecic ale sie nie da :-)

reklama
mój młody przynajmniej raz się budzi na karmienie w nocy (licząc od 21) a rano najczęściej budzi się zaraz po 6 i uwielbia wtedy pocycać sobie dłużej w takim półśnie, czasem przebudzam się za godzinę a on dalej dossany. na szczęście nie mam problemy ze spaniem podczas karmienia ;) myślę, że po pierwsze jest głodny po nocy (bo jednak je mniej niż w dzień) i potrzebuje więcej bliskości z rana, co by naładować akumulatory na cały dzień :)

Ulla może ma tylko potrzebę ssania, smoka nie Używacie? To pewnie czasem pierś traktuje jak smok.
Ja mam ten kubek Niekapek jest na to sposób jak zakładasz to przekrecasz w drugą stronę w lewo jak tak choćby nakrętka opadnie będzie słychać taki klik, albo raz albo dwa razy musi tak kliknąć(zależy jak początkowo założysz nakrętke)i zakręcie się normalnie

Olcia super ze aż tyle. Moja może by zjadła ale boję się trochę dać cały :p. Cielęcinki chyba nie lubi bo buzi nie otwierała jak spróbowała.
I jak zje tyle to za ile mleko dasz

Wlasciwie od razu daje mleko
Dzis slabo mi jadl :/ rano musialam mu zrobic manne na mm bo butli nie chcial. Obiadku tylko 1/2 i owocki jako tako.Chyba sie przeziebil :( dalej ma chrypke, slychac jakby mial zatkany nosek ale nie widac kataru. I pobudki w nocy...2, 4 i 6... moze to zeby?

Dziewczyny jest bardzo gorąco w naszych domach i w dzień i w nocy do tego jest bardzo suche powietrze... czy Wy nie pije cie w nocy jak się obudzić ie ? Nie macie sucho w gardle? Wasze dzieciaczki budzą się bo chcą się napić cycem ja daje mleko kolo 23 potem jak się budzi podaje tylko wodę lub kompot kolejne mleko dopiero rano kolo 6 a jeśli nie wstanie to manna kolo 9... przez te upały nam się nie chce jeść i naszym maluszkom tez... nadrabiaja wieczorem albo w nocy... Moja potrafi wypić 200 mleka i 250 kaszy manny w przeciągu godziny... ale za to w dzień zdążą się jej jeść o połowę mniej...

A moja je dużo. Rano mleko, potem kaszę z owocami, zupę z mięsem, potem jeszcze trzy razy mleko do wieczora o 16, 19 i koło 21. Jak noworodek :) W nocy budzi się raz lub dwa...

I nie tyje :(

Zapewne zjada małe porcję, ale mimo wszytko często...

Rusza się bez przerwy. Pełza po całym mieszkaniu. W trzy sekundy "przepełza" cały pokój. Jak nie pełza to się turla, a nawet jak leży na plecach i czymś się bawi to macha nogami. Nie ma chwili by pozostawała bez ruchu- chyba, że śpi :)

Próbuje raczkować, próbowała siadać, ale przez ostatnie dni jakoś to zaniedbała.

Może ona spala więcej niż zjada bo szczerze powiem, że nigdy nie widziałam tak ruchliwego dziecka.

Dziewczyny jest bardzo gorąco w naszych domach i w dzień i w nocy do tego jest bardzo suche powietrze... czy Wy nie pije cie w nocy jak się obudzić ie ? Nie macie sucho w gardle? Wasze dzieciaczki budzą się bo chcą się napić cycem ja daje mleko kolo 23 potem jak się budzi podaje tylko wodę lub kompot kolejne mleko dopiero rano kolo 6...

Moj maly wypija ok 200-300ml wody, szczegolnie w nocy. Na widok kubeczka z woda slicznie rozdziawia buziule i od razu chce zlapac i sam pic. A jeszcze nie tak dawno woda nie szla mu wcale.

Malaja u nas to samo non stop w ruchu. Nawet jak na brzuchu to macha nogami. Może mają Zespół niespokojnych nóg :p

Moja zjada więcej mleka niż pisze na opakowaniu tylko ze nie w 3 porcjach jak każą.
Daje jej chrupki, skórka z chleba, jabłko starter czasem, deserek albo obiadek. Mleko co 3,5 się staram ale jak nie wyjdzie to o 3. Jeśli nie mam jak dać obiadku (bo,gdzieś jesteśmy)to podaje mleko, można tak?

Załączniki

• IMG_20160602_225518.JPG
    IMG_20160602_225518.JPG
    205,3 KB · Wyświetleń: 57
Są delikatnie różowe, lekko wyczuwalne, taka delikatna kaszka. Na zdjęciu wyszły jakieś ciemne. Jak myślicie Uczulenie, potowki? Poczekam i pójdę do lekarza

reklama
Są delikatnie różowe, lekko wyczuwalne, taka delikatna kaszka. Na zdjęciu wyszły jakieś ciemne. Jak myślicie Uczulenie, potowki? Poczekam i pójdę do lekarza

NaNa, moj tez dostal takich kropeczek na karku. Ja mysle, ze to potowki, jak mu nie znikna do poniedzialku to na wizycie zapytam pediatry.

Do góry