reklama
ja mam na ten moment miec SN, chyba ze mlody znow sie przekreci w poprzek to wtedy CC.Dziewczyny wy wszystkie macie cc?
Która jeszcze będzie rodzic SN?
Mam wrażenie że rodzic naturalnie będzie nas garstka :-(
Ja jestem po wizycie i jestem wściekła
W sumie tylko wiem tyle że główka na dole wymiar na 37 tydz i są wody
Ja zapytałam czy potwierdzi płeć bo teoretycznie u niej ostatnie usg miałam w 22 tyg to powiedziała że za bardzo ścisnieta a jak o wagę to "nie na tym sprzęcie "
Normalnie wyjdę z siebie :-( tyle czekałam na to usg bo myślałam że 3 na NFZ to zrobi je dokładnie i się kolejny raz zawiodłam. Idę prywatnie bi chciałabym znać chociaż wagę, teoretycznie ma być mniejsza, ale ona tego nie wie bo nie mówiłam że dodatkowo chodziłam na usg, a jakby dziecko było zbyt małe lub zbyt duże? Może powinnam wtedy mieć cc lub dokładniejsze badania / masakra
Tak mi smutno jak pytałam gdzie ma nóżki czy rączki go mnie obala,mówię że mam wrażenie że bardziej skośne leży bo chyba to nóżki czuję z boku a nie pod piersiami to nic na to.nie odpowiedziała.
Dziczyzny jak dziecko ma glowke na dole a nóżki z boku to jest ok?
nozki jak najbardziej moga byc z boku, grunt ze glowka na dole. tam juz tak malo miejsca jest, ze jak sie chce ruszac to wlasnie na bok kopie. ja bym poszła prywatnie, sama tak zrobilam jak mnie na nfz babka olała totalnie, do tej pory nadrabiam niezbedne badania, bo tamta nie kierowała mnie dosłownie na nic, tylko co wizyte mi mocz paskiem sprawdzala.
dddmala współczuję podejścia gin, co do ułożenia dziecka to jak najbardziej takie ułożenie jest normalne, u mnie wszystkie maluszki leżą tak samo, głowa bardzo nisko na dole a nóżki w okolicach trzustki. Co do rodzenia to ja po raz III nastawiam się na SN i nawet nie biorę pod uwagę cc. Będziesz robiła dodatkowe usg prywatnie ?
gosikkk
Fanka BB :)
na dzień dzisiejszy rodzę sn po raz 3 :-) moja ostatnio na wizycie leżała główką w dół a kopie mnie z boku lewej strony. A znowu ja mam pytanie, jak ma czkawkę to czuję na górze pod piersią - czy to możliwe, że się przekręciła?
Gosikk wszystko jest możliwe. Ja mam wrażenie, że moja wciąż zmienia położenie, a już na 100% jestem pewna, że kręci się z poprzecznego na podłużne, ale głównie pośladkowe.
Naczytałam się jak rozpoznać ułożenie dziecka i zdecydowanie pisze, że jak czkawka na górze to tam też głowa, ale to jednak wszystko nasze subiektywne odczucia i nie ma co im do końca dowierzać.
Ja nadal nastawiam się na sn i zdecydowanie jestem przeciwnikiem cesarek bez wskazań. Zresztą nie chce cesarki i naprawdę wiele bym dała by jej uniknąć. Jednak jak mała się nie zdecyduje na położenie główkowe to nie godzę się ani na obracanie ani na poród pośladkowy więc nie będę miała wyboru.
A moja na obrót ostateczny ma już niewiele czasu.
Naczytałam się jak rozpoznać ułożenie dziecka i zdecydowanie pisze, że jak czkawka na górze to tam też głowa, ale to jednak wszystko nasze subiektywne odczucia i nie ma co im do końca dowierzać.
Ja nadal nastawiam się na sn i zdecydowanie jestem przeciwnikiem cesarek bez wskazań. Zresztą nie chce cesarki i naprawdę wiele bym dała by jej uniknąć. Jednak jak mała się nie zdecyduje na położenie główkowe to nie godzę się ani na obracanie ani na poród pośladkowy więc nie będę miała wyboru.
A moja na obrót ostateczny ma już niewiele czasu.
Fusun
Miniaa, na Klinicznej jestem. Dziś wychodzimy. Już nie mogę się doczekać. Łóżka na Klinicznej są tragiczne. Założę się,że w więzieniach mają wygodniejsze, bo inaczej bunt by się podniósł.
stokrotka
Przeciez w wiezieniach maja lepsze warunki niz w szpitalach, chodzi o wyposażenie jak i tez o jedzenie. Przykre ale prawdziwe.Miniaa, na Klinicznej jestem. Dziś wychodzimy. Już nie mogę się doczekać. Łóżka na Klinicznej są tragiczne. Założę się,że w więzieniach mają wygodniejsze, bo inaczej bunt by się podniósł.
Fajnie ze juz wychodzicie, nie ma to jak w domu
Ostatnia edycja:
reklama
jett94
Zaciekawiona BB
Siemka dziewczyny, moze niektore z Was mnie pamietaja, mam termin na 13 listopada i spodziewam sie corki Nadii.
Moze Wy bardziej sie orientujecie, mam pytanie odnosnie becikowego...1 stycznia 2016 obowiazuje juz nowe becikowe (tak?). Czyli w skrócie dzieci urodzone w roku 2016 i dzieci urodzone jesienia 2015 "kwalifikuja sie" do nowych zasad czyli 1000 zl miesiecznie do pierwszego roku zycia dziecka. Wyczytalam ze jak np mama urodzi w listopadzie to odejmujac te 2 miesiace do nowego roku bedziemy dostawaly becikowe przez 10 miesiecy...to wszystko to jedynie wiedza z internetu.
Kolezanka z terminem rowniez na listopad dzis byla w MOPR po porade prawna i zapytala rowniez o te nowe becikowe, nowy rok juz bliziutko a wiele z nas juz urodzilo i jakie bylo moje zdziwienie gdy sie okazalo ze oni tam nie maja o niczym pojecia?? Pani prawnik sama sprawdzala ta informacje w internecie a na koniec dala kolezance wniosek do jednorazowej zapomogi...czyli to co jest od lat: jednorazowe 1000 zl za urodzenie dziecka. Wyczytalam, ze aby nowe becikowe przyslugiwalo wniosek nalezy zlozyc dopiero w styczniu, do 3 miesiaca zycia dziecka...
Powiedzcie mi dziewczyny o co chodzi? Gdzie sie mozna czegokolwiek dowiedziec tak na 100%. Internet jest zalany od tych informacji ale skoro nasze dzieci sie "zalapia" na nowe zasady a nikt nic w moprze nie wie ( nie rozumiem tego z jakiej racji, juz jest listopad prawie)to gdzie uzyskac informacje???
Moze Wy bardziej sie orientujecie, mam pytanie odnosnie becikowego...1 stycznia 2016 obowiazuje juz nowe becikowe (tak?). Czyli w skrócie dzieci urodzone w roku 2016 i dzieci urodzone jesienia 2015 "kwalifikuja sie" do nowych zasad czyli 1000 zl miesiecznie do pierwszego roku zycia dziecka. Wyczytalam ze jak np mama urodzi w listopadzie to odejmujac te 2 miesiace do nowego roku bedziemy dostawaly becikowe przez 10 miesiecy...to wszystko to jedynie wiedza z internetu.
Kolezanka z terminem rowniez na listopad dzis byla w MOPR po porade prawna i zapytala rowniez o te nowe becikowe, nowy rok juz bliziutko a wiele z nas juz urodzilo i jakie bylo moje zdziwienie gdy sie okazalo ze oni tam nie maja o niczym pojecia?? Pani prawnik sama sprawdzala ta informacje w internecie a na koniec dala kolezance wniosek do jednorazowej zapomogi...czyli to co jest od lat: jednorazowe 1000 zl za urodzenie dziecka. Wyczytalam, ze aby nowe becikowe przyslugiwalo wniosek nalezy zlozyc dopiero w styczniu, do 3 miesiaca zycia dziecka...
Powiedzcie mi dziewczyny o co chodzi? Gdzie sie mozna czegokolwiek dowiedziec tak na 100%. Internet jest zalany od tych informacji ale skoro nasze dzieci sie "zalapia" na nowe zasady a nikt nic w moprze nie wie ( nie rozumiem tego z jakiej racji, juz jest listopad prawie)to gdzie uzyskac informacje???