Hej dziewczyny :-)
Wczoraj napisałam posta jak Frań spal, ale za długo to trwało i mnie wywalilo ze strony. Drugi raz nie udalo mi się podejść. Generalnie od 2 tygodni tylko piorę i prasuję i sprzątam
. Kurcze po urlopie sterta prania była. Po weekendzie (wyjeżdżaliśmy na komunię) to samo- tylko trochę mniejsza ta sterta. Mąż zajęty pracą, jak wraca to nawet nie bardzo jest jak pogadać. A dzis wyjechał z kolegami z pracy do Władysławowa na ryby, wraca w sobotę, a w niedzielę mamy chrzest u brata. Nic tylko na te koperty pracować.
Franek ma alergie na bialko (mamy na to papier już oraz na orzechy). Zmieniono nam mleko na Neocate. Alergolog i zespól z Działdowkiej tak mi Franka skórke podleczyli, że derm i pediatra za glowe się złapali. Fakt jest gładziutka, ale sposób nie ten do końca.
Dzięki temu mój synek śpi spokojnie. Je raz w nocy. Za to od miesiąca nic nie przytył. Wazy obecnie 7100 i 66 cm. Zaczelismy rozszerzanie diety. Na razie wprowadziłam kleik ryżowy, no i.. własnie… wysypało go drobniutko na buzi… Chyba to wina tego kleiku. Poczekam do jutra i jak coś to odstawiam i wprowadzam ten kukurydziany. Od pn zaczniemy ziemniaka.
Anii mój maly nigdy nie gorączkował po szczepieniach, jedynie dłużej spał w dzień.
Esme u nas karuzela jeszcze wisi, czasami mu puszczę. Ale generalnie zabawia go w trakcie przewijania.
Babyduck to super Ci mały zasuwa.:-)
Pati widze, że udaje się karmienie butlą, super. Mój Franek tez wstawał co 3 godzinyw nocy na jedzenie, aż pewnego razu zamiast mleka dostał wodę, upił kilka łyków i poszedł spać. Gdyby się awanturowal podałabym mleko,a tak to nie. Aha i jeszcze przedtem nie wypijał całych porcji, wiec zaczełam robic mniejsze, aż w końcu dałam wodę.
Użwamy już tylko spacerówki, jest o niebo lepiej.:-)
Ostakapa a w jakich odstępach czasowych wprowadzałaś nowe dania? Bo mi polecono 7 dni. Alergolog mówiła o 3-4, ale po tym jak wpisała mi jagody, ogórka i małe pestkowce to trochę przestałam ślepo jej ufać i słucham derm i pediatry. One znaja Franka dłużej. Mój Franek tez się przemieszcza turlaniem.
My jeszcze nie myslimy o krzesełku, póki co karmimy w leżaczku. Zreszta Franek jeszcze nie siedzi samodzielnie.
P.S. Jednak ma również wysypkę na nóżkach, F..k