esme_esmunia
Aktywna w BB
gocha bardzo mało wtedy dzieciatko z piersi pije, u nas nadal jest głównie piers. u nas 6/7 razy na dobę jest pierś, rano o 6.30 potem śpi do 8.30, potem nie chce jej się jeść, o 10 popije tylko o 11-12 dopiero się najada i idzie spać. obiadek czasem o 13 czasem o 16, zależnie od tego jak się obudzi, ostatni posiłek około 20.40-22. my dajemy na obiadek warzywka i teraz do warzywek dodaję trochę jabłuszka. nie wiem, może taki mały słoiczek niecały zjada jak od gerbera/bobovity..czyli w sumie cały dzień jest pierś, a jeden niemleczny posiłek(obiadek). wciaż traktuje pierś jak uspypiacz, mam wrażenie, że w ciągu dnia jest głodna, ale nie chce jeść bo jest wyspana na przykład. albo np odwrotnie, wieczorem nie może zasnąć bez piersi i krzyczy, ale nie pójdzie spać bo jest najedzona i piersi już nie weźmie. nie wiem, ale takie odnoszę wrażenie. chyba od jutra będzie trzeba jakkąś rewolucję posiłkową wprowadzić, może podam już kaszkę... i żeby te posiłki o stalych porach już były, przynajmniej tak mniej więcej, bo mnie szlag trafia
a dziecko na piersi to powinno pić soczki?? bo ja kieyś czytałam, że pierś i tylko pierś, że nie dopaja się herbatkami, soczkami...nie wiem jak takie duże dzieci jak nasze, może można??
a dziecko na piersi to powinno pić soczki?? bo ja kieyś czytałam, że pierś i tylko pierś, że nie dopaja się herbatkami, soczkami...nie wiem jak takie duże dzieci jak nasze, może można??