reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2012 Pierwsza i czekam na resztę:)

Witam się dzisiaj wieczornie, byłam na wizycie, szyjka niby długa i zamknięta i wszystko jest wysoko. Jutro mam usg, kolejnej wizyty już mieć nie będę, zwolnienie dostałam do 10.11 czyli do terminu, jak nie urodzę do 10.11 to mam się zgłosić na oddział. PObrała mi próbki na paciorkowca, i jutro mam je zawieźć do laboratorium. No, a poza tym nie wiem czy mam już schizy czy co, ale znowu jak się dzisiaj podcierałam zauważyłam kolejną grudę śluzu, ale tym razem z krwią... Już nie wiem czy to czop czy co, na fotkach w grafice wygląda to identico. Zobaczymy co tam jutro na usg wyjdzie.

Cyntek to obracanie brzmi okropnie, naprawdę jestes silną kobitką ;) Oby jak najszybciej zrobili ci CC, i po kłopocie będzie :):)

reklama
wlasnie wrocilismy ze szpitala :-)
jak wiecie 22.10 mialam isc na patologie, ale 21.10 w niedziele ok 11:00 zaczal mi odchodzic czop i zaczely sie lekkie skurcze. nieregularnie.
zadzwonilam do lekarza, ale jako, ze nie odeszly mi wody i nie bylo reg. akcji skurczowej nie kazal nic robic.
koło siedemnastej zaczely sie skurcze co 7-8 min., wiec pojechalam na IP. uznalam, ze zrobia ktg i najwyzej wroce do domu. na ktg wyszlo kilka skurczy, szyjka cala, al zatrzymali mnie na patologii z komentarzem, ze czop moze odejsc i 2 tyg. przed porodem, a skurcze sa przepowiadajace.
pomarudzilam sobie, ze ja glupia ges moglam zostac jeszcze w domu noc. po 23 odeszly mi wody :-)
1:10 22.10 Michał owiniety 2 razy pepowina, 3600 g, 53 cm byl juz na swiecie.
bylo ciezko. cesarka to jednak operacja. szczegolnie, ze kolejna jest gorsza ze wzgledu na zrosty. ale damy radę :-)
Gratuluje wszystkim nowym mamusiom, o ktorych przeczytam jutro! bo na tel. probowalam podczytywac, ale jakos nie moglam sie skupic.

reklama
Do góry