reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Listopad 2012 Pierwsza i czekam na resztę:)

reklama
Jeśli chodzi o kosmetyki to powiem wam, że Johnson uczulił mi Mikołaja jak był noworodkiem, ale wróciliśmy do niego niedawno, bo ma spore, ekonomiczne opakowania i jest ok.
Na początku ze względu na uczulenia używałam oilanu, potem przeszliśmy na kosmetyki nivea i hipp i nic się nie działo.

a ja na razie nakupiłam róznych kosmetyków a najchętniej prała bym i płukała w tych samych proszkach co nasze i z pewnościa przetestuje czy to faktycznie jest jakas różnica czy nie :) jesli składy sa podobne czy takie same to nie ma sensu rożdzielac prania czy płacic bardzo dużo za proszek dla dzieci .

Ja dzisiaj mam wizytę teraz już co tydzień na badania mam jeżdzić zobaczymy co tam słychować u maluszka :)

Ja wcześniej używałam oilatum - zużyłam 1 lub 2 butelki i przesłam na nivea. Nigdy nie mieliśmy problemów skórnych. Teraz zastanowię się nad oilan na początek. Dużo jest tańsze od Oilatum ?

Dziewczyny czym będziecie pielęgnować pępki niemowlaków ? Teraz odchodzi się od spirytusu ( wcześniej właśnie jego stosowałam i kikut odpadł po 6 czy 7 dobach). Teraz jest "nagonka" na octenisept. Co o tym sądzicie?
Ja ten specyfik mam w swojej apteczce do innych rzeczy. Po operacji i zabiegach go stosowałam. Ogólnie jest dobry no i drogi.
Może macie jakieś swoje preparaty na pępek?

badka mi w szkole rodzenia doradzili octanisept jesli pępek zacznie się paprać. A na codzień to przy kąpieli przecierać gazikiem z wodą i szarym mydłem i wycierać do sucha. I tyle. Spirytusu w ogóle nie polecali, bo jeśli octanisept nie da rady przy problemach to najlepiej iść do lekarza. Ale mam nadzieję, że nie będzie aż tak źle.

Octenisept octenisept i jeszcze raz octenisept:):)Warto zabrać ze sobą już do szpitala i psikać maleństwu.... Na inflanckiej w Warszawie pielęgniarki chodziły po salach i też octeniseptem psikały pępuszki a ja cieszyłam się że mam swój bo nie musiałam małego rozbierać za każdym razem kiedy one miały czas tylko robiłam to kiedy chciałam przy przebierani,przewijaniu....
w57v3e3kd7gp8p0h.png

reklama
MAMY PIERWSZE DZIECIĄTKO TAYCIA- O 12,23 siłami natury przyszedł na świat Mikołaj 3020gram, 54cm 10ptk
biggrin.gif
Mamusia i synek zdrowi i szczęśliwi!!!!!

w 35tyg i 2 dni o 11 pisała jeszcze do nas że jedzie do szpitala bo ma skurcze co 7 min godzine póżniej juz malutki był na świecie :)

Do góry