reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2012 Pierwsza i czekam na resztę:)

reklama
Jeśli chodzi o kosmetyki to powiem wam, że Johnson uczulił mi Mikołaja jak był noworodkiem, ale wróciliśmy do niego niedawno, bo ma spore, ekonomiczne opakowania i jest ok.
Na początku ze względu na uczulenia używałam oilanu, potem przeszliśmy na kosmetyki nivea i hipp i nic się nie działo.

a ja na razie nakupiłam róznych kosmetyków a najchętniej prała bym i płukała w tych samych proszkach co nasze i z pewnościa przetestuje czy to faktycznie jest jakas różnica czy nie :) jesli składy sa podobne czy takie same to nie ma sensu rożdzielac prania czy płacic bardzo dużo za proszek dla dzieci .

Ja dzisiaj mam wizytę teraz już co tydzień na badania mam jeżdzić zobaczymy co tam słychować u maluszka :)

Ja wcześniej używałam oilatum - zużyłam 1 lub 2 butelki i przesłam na nivea. Nigdy nie mieliśmy problemów skórnych. Teraz zastanowię się nad oilan na początek. Dużo jest tańsze od Oilatum ?

Dziewczyny czym będziecie pielęgnować pępki niemowlaków ? Teraz odchodzi się od spirytusu ( wcześniej właśnie jego stosowałam i kikut odpadł po 6 czy 7 dobach). Teraz jest "nagonka" na octenisept. Co o tym sądzicie?
Ja ten specyfik mam w swojej apteczce do innych rzeczy. Po operacji i zabiegach go stosowałam. Ogólnie jest dobry no i drogi.
Może macie jakieś swoje preparaty na pępek?

badka mi w szkole rodzenia doradzili octanisept jesli pępek zacznie się paprać. A na codzień to przy kąpieli przecierać gazikiem z wodą i szarym mydłem i wycierać do sucha. I tyle. Spirytusu w ogóle nie polecali, bo jeśli octanisept nie da rady przy problemach to najlepiej iść do lekarza. Ale mam nadzieję, że nie będzie aż tak źle.

Octenisept octenisept i jeszcze raz octenisept:):)Warto zabrać ze sobą już do szpitala i psikać maleństwu.... Na inflanckiej w Warszawie pielęgniarki chodziły po salach i też octeniseptem psikały pępuszki a ja cieszyłam się że mam swój bo nie musiałam małego rozbierać za każdym razem kiedy one miały czas tylko robiłam to kiedy chciałam przy przebierani,przewijaniu....
w57v3e3kd7gp8p0h.png

reklama
MAMY PIERWSZE DZIECIĄTKO TAYCIA- O 12,23 siłami natury przyszedł na świat Mikołaj 3020gram, 54cm 10ptk
biggrin.gif
Mamusia i synek zdrowi i szczęśliwi!!!!!

w 35tyg i 2 dni o 11 pisała jeszcze do nas że jedzie do szpitala bo ma skurcze co 7 min godzine póżniej juz malutki był na świecie :)

Do góry