reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2012 Pierwsza i czekam na resztę:)

reklama
e-stera staram się nie spać krócej niż 7h - zdarza się często i 8 lub 9 ;-) Ale jak dłużej śpię to mnie znów cały dzień bardzo boli głowa. Zwolnienie odpada - jestem na jednoosobowej DG, chorobowe w moim przypadku to niewiele ponad 600 zł mies :wściekła/y: tyle samo zresztą jest macierzyńskiego.. Paranoja w tym kraju :no:

Lola u mnie motylek był baaardzo nisko, ok 5 palców poniżej pępka.

nanulika - rozpoznasz :tak: tego się naprawdę nie da pomylić ;-)

Moje dziecię jeszcze śpi.............:nerd:spoko.ja wstałam przed 8 posprzątałam , poprasowałam.......śniadanko zjedzone.......zaraz na zakupy.Dzisiaj w moim ulubionym ciuchlandzie wszystko -50% to się obkupię hhahah
lola Ja też czuję bardzo nisko.......zdecydowanie poniżej pępka.
nanulika to takie uczucie jakbyś w środku miała rybke i ona cię łaskotała i tak przepływała sobie.

Mąż się nie może doczekać........wczoraj przykładał ucho do brzucha i mówił do dziecka żeby się odezwało :-):-)

U nas znowu upalnie się zapowiada-już tak opaliłam nogi i ręce- pomimo smarowania...........ale ja szybko łapie słonko i od razu na czekoladkę się opalam- będę komicznie wyglądać na porodówce- tylko brzuch biały hhahahha

Ostatnia edycja:
witam
powiem wam dziewcyzny ze ja od jakiegos czasu czuje tez laskotanie ale caly czas mysle ze nawet przy drugiej ciazy to jeszcze zawczesnie .... a moze to to ... nie wiem i chociaz to moja druga ciaza nie jestem pewna na 100%...
my wczoraj prawie caly dzien na dzialce .... ja nie wiem moje dziecko ma tyle energi ze szok wstala o 6 i biegala latala szkudzila skakala do po 20 masakra jakas .... ja juz ledwo na oczy patrzylam a ona niezmordowana ....
dzis pobudka o 5:45 ...ciekawe do ktorej bedzie wojowac ... dodam tylko ze moja mala jest jak strus pędzi wiatr hheheh

Dziewczyny, podziwiam Was. Zwłaszcza te z Was, które maja juz dzieci i tak intensywnie sie nimi zajmują. Ja mam prawie 30 lat i czuje sie jak babcia. Wiem, ze to ciąża robi ze mna takie rzeczy ale ja szczerze boje sie ze ten stan ciągłego zmęczenia i złego samopoczucia nigdy nie minie. Skąd ja wtedy wezmę sile na opiekę nad dzieckiem? Wiem, ze to brzmi głupio ale ja na serio sie tym martwię. Nie wspominam juz o ewentualnej drugiej ciazy, gdy jeden mały, wynagajacy uwagi brzdac bedzie juz na świecie.
Miałam taka nadzieje ze w drugim trymestrze poczuje w końcu przypływ energii, a tymczasem jest bez zmian.
Wczoraj podjęłam próbę pójścia na spacer i na krótkie zakupy. 7-minutowa wizyta w sklepie tak mnie wymeczyla i osłabiła ze do konca dnia lezalam na sofie i kwiczalam... Chyba tylko ja tak mam...

pola jeszcze 2, 3 tygodnie i będzie lepiej.Dasz rade po porodzie- sam będziesz się dziwić jak ze wszystkim dajesz radę.

Ja np z natury taka wariatka jestem- to się nie dziwię po kim Oli tak ma..potrafię robić 1000 rzeczy na raz dobrym skutkiem.Po USG lekarz stwierdziła ,że drugie szalone będzie :laugh2::laugh2:

Witam drogie przyszłe mamy :) Co prawda jestem przyszłą mamą z końca października, ale poniekąd czuję się trochę mamusią listopadową , bo podobno termin może się różnić +/-2tyg . :) Więc chciałam się do Was dołączyć :-)

reklama
Witam was kochane w piekny dzionek :) a ja sie tak wkur....... na panie z zusu to paranoja 15 maja musze kolejny zus zapłacic pomimo tego iz od marca jestem na zwolnieniu chorobowego nie ma kto przeliczyc nic nie wiedza ciagle cos wymyslaja i pani wymysliła że za marzec w maju mi wypłaca bo takie prawo jakie prawo !!! 30 dni czyli do 15 kwietnia kasa za marzec powinna być a nie w maju po wolnym jadę z ksiegowa do naczelnika bo tak być nie może nie popuszcę i wszystko zrobię by do zusu juz nie wrócic będę odkładac na konto a na stare lata za to będę miała rentę a zus podstawową będzie musiał mi wypłacać a ubezpieczenie nalezy mi sie od męża i dzieciom tez więc mam ich w dupie takie prawo w Polsce że szok ja zamiast lezec w domu na zwolnieniu do zusu ciągle jeżdżę niech więcej kaw sobie narobia i więcej poplotkują a teczki dalej jak leżały tak leżą a czy ja mam za co zyc to co kogo obchodzi

Nanulika - poczujesz ale te pierwsze to musisz się wsłuchiwac w brzusio to takie hmm..... przeskakiwanie( bulgotek) ja czuję zawsze z prawej strony z boku powyżej jajnika oczywiście leżąc na prawym boku jak leże i mam pod brzuszkiem kołdrę która bardziej ucisnie na brzuch to czuję wtedy mocniej dzidzie nasze juz wszystkie fikaja ale zaczynamy od czuwać te mocniejsze ich ruchy czyli jeszcze mało wieloródki czuja ruchy zazwyczaj wcześniej w pierwszej ciąży ok 21 tyg czułam takie mocniejsze ruchy , czy mozna je pomylić z czymś innym hmmm jeśli nigdy nie było się w ciązy myslę że mozna jest nam wtedy obce to uczucie i nie wiemy jak to sie objawia czego mamy sie spodziewać .

Ostatnia edycja:
Do góry