reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2012 Pierwsza i czekam na resztę:)

Mąż się nie może doczekać........wczoraj przykładał ucho do brzucha i mówiła do dziecka żeby się odezwało :-):-)
Ależ się uśmiałam z tego opisu :laugh2::laugh2::laugh2: Super mąż :-)

a ja sie tak wkur....... na panie z zusu
Współczuję przebojów.. Kiedyś uwierzyłam na słowo paniom z naszego inspektoratu, że ZUS idzie ludziom na rękę (przedsiębiorcy poszkodowani w powodzi 2010 - moja gmina była jedną z najbardziej poszkodowanych w całym kraju). Do dziś mi się to odbija głośną czkawką :angry:

reklama
Hej dziewczynki ;) i znów u mnie zapowiada sie upalny dzień... A u Was? ;):-)

Kurcze ale fajnie ze już czujecie ruchy a ja już dziś mam 14 tydzień i nic nie czuje aż sie boje. 8 mam wizyte i mam nadzieje ze wszystko jest dobrze .

Andzia19 na pewno wszystko będzie dobrze :) Ja dopóki nie zobaczyłam serduszka na USG to chodziłam jak strzępek nerwów :tak: a teraz już się przyzwyczaiłam , że u każdej kobietki ciąża jest inna , ja jako takich ruchów nie czuję, tylko te bulgotki czasem :rofl2:

Teraz jak na kobietę przystało otwieram szafę i stwierdzam - nie mam się w co ubrać ! :angry:

Arthatee- witaj:-), a ubraniem się nie przejmuj- w RMFce w zeszłym tygodniu koleś skwitował: kobiety teraz nie moga mieć wymówki nie mam w co się ubrać, bo się zapowiada tak upalny wekend, że samo bikini wystarczy;-)

Ulala- współczuję użerania się!!!!Niestety, ale tak to jest w tym naszym pięknym kraju, ale jak ty byś się spóźniła o jeden dzień z płatnością to już odsetki walą i samo latanie i załatwianie tego jest żenujące, dlatego jestem za prywatyzacją!!!!!!

A ja idę idę tradycyjnie na ogródek wypocząć na huśtawce przed następną partią gościa:-)
Miłego wekendowania

Ja nawet bulgotania nie czuje.:crazy: Czekam na usg i jak zobaczę dzidzie ze wszystko ok to sie uspokoję ;):zawstydzona/y:
Co do ubrań to ja w takich dłuższych tunikach chodzę bo mam prawie jak sukienki ;) choć muszę sie w jakieś spodenki z gumką zaopatrzyć ;) takie Hawajki:-D:-D

Nie wiem, jak pozostałe dziewczyny, ale gdyby nie to, że akurat leżałam plackiem bez ruchu na łóżku to w życiu bym nie poczuła Okruszka ;-) To było bardzo delikatne łaskotanie, naprawdę jakby motylek w brzuchu latał i skrzydełkami uderzał :-)

Zazdroszczę weekendu i odpoczynku, ja właśnie śmigam do 3 urzędów załatwić sprawy służbowe.. Dobrze, że to akurat bardzo fajne i przyjazne urzędy są ;-) Odpoczywajcie szczęściary!! :-D

hej dziewczyny :)
Arthatee witaj :)
U mnie pierwszy bardziej słoneczny dzień od miesiąca, tak to nawet nie było jak wyjść bo ciągle padało i było zimno :/
od jutra znów deszcze :/

Byłam w gp w tej mojej sprawie i kazali zostawić dane i mają jutro dzwonić do mnie w sprawie pierwszej wizyty ...

Na balkonie hoduję walijskie róże, które podarował mi K jak się poznaliśmy, bo on się wyprowadzał z dzielnicy i stwierdził, że ja się nimi najlepiej zajmę. Ja wtedy miałam narzeczonego a tak się z czasem potoczyło, że i ja i róże zamieszkaliśmy z K :D Dziś puściły pierwszego pąka kwiatowego :D K będzie szczęśliwy bo on uwielbia rośliny i ogrody ...

Hej :)
A ja dzisiaj marudzę jak stara baba ;) Po dwóch dniach na słonku dostałam takiego uczulenia na twarzy, że szok. Rano mało zawału nie dostałam ;) Macie dziewczyny pomysł jak się tego pozbyć? Chyba tylko wapno mnie uratuje.
Po za tym brzuch znowu pobolewa. Dzisiaj nigdzie się już z domu nie wybieram. Byłam tylko rano kupić sobie kilka ubrań, bo też "nie mam się w co ubrać";) Teraz leżę i mam nadzieję, że przejdzie. Najgorzej, że Polcia ciągnie mnie na plac zabaw. Trudno, musi dzisiaj przecierpieć.
W poprzedniej ciąży "motylki" w brzuchu poczułam jak dobrze pamiętam ok 16-17 tygodnia (a może wcześniej?), a "kopniaczki" od 20. Już się nie mogę doczekać.
U nas upał - na termometrze 29 stopni.
Witam nową mamusię :)

reklama
Hej!
Witam nową Mamuśkę. Ja też mam termin końca października,ale siedzę w listopadówkach,a co :-D:-D:-D

Ja poczułam dzidzię póki co tylko raz jak już zasypiałam. Dzisiaj mi się śniło,że będę mieć córeczkę...hmmm... nie wytrzymam do 12 czerwca żeby dowiedzieć się kto tam sobie mieszka :-):-):-) póki co uważam tak jak Fillifionka, pierwsze ruchy poczułam w 16-17 tyg,więc jeszcze trochę czasu ;-)

Zazdroszczę tej cudnej pogody. U Nas tak wietrznie ,że szok i tylko 12 ' C :no:

Pola - dasz sobie radę,bo innego wyjścia nie będziesz miała :rofl2::rofl2:

Do góry