reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2012 Pierwsza i czekam na resztę:)

Wesola - kciuki mocno zacisniete!!!!!!!!
Gosiagro - dziekujemy slicznie! Maluszek jednak co noc (kolo 3) budzi sie i nie moze spac :wściekła/y: biore go do lozka,ale nie chce przyzwyczajac,ze kazda noc spi z Nami :-(

reklama
Witam się po chwilowym milczeniu ;-) (poczytywałam Was w wolnych chwilach)

Gratuluję udanych wizyt, witam nową mamusię :-)

Jestem po tygodniowym maratonie pracowym, stres, nerwy, mało snu, w piątek koniec, wróciłam do domu o 16 i... masakryczne, ostre skurcze macicy :baffled: Łyknęłam nospę i przeleżałam resztę dnia (poza spacerkiem z psem), wystraszyłam się bardzo, że coś mogło się stać Okruszkowi, ale że w sobotę przeszło, żadnych plamień itp postanowiłam poczekać na planowaną wizytę u gin 7.05.
Sobota sprzątanie domu powoli i bez szaleństw, a dziś cały dzień się byczyłam - zaliczyłam mega długi spacer z psiakiem, potem czytanie gazetek w wyrku.. Opłaciło się, dziś poczułam bardzo delikatnie łaskotanie mojego Maluszka :-D Rany, ale jestem szczęśliwa :laugh2::laugh2::laugh2: Nie sądziłam, że uda mi się poczuć tak wczesne ruchy, ale tego naprawdę nie da się z niczym pomylić :-D

qwas może właśnie to przyjście na obejrzenie Cię to będzie z USG? Skoro kazali ok 13 tyg to przecież widzą, że to ostatni dzwonek na genetyczne (swoją drogą niektóre źródła mówią, że i do końca 14 tyg można je robić).
Jeśli się martwisz to po prostu idź wcześniej - przecież Cię nie wygonią ;-) umówiona na konkretny dzień nie jesteś, więc zawsze możesz się "pomylić" i mówić, że to już 13 tydz :-)

Mal :) gratuluję łaskotania :) zrobię tak jak mówisz i jutro korzystając że to jedyny dzień kiedy ma nie padać przejdę się na spacer i od razu do gp i porozmawiam z nimi.

Wesoła Kobietka- mi lekarz kazał brać clexane do 10tc wiec juz od 2 tygodni ich nie biorę . Jednak tutaj w UK jak powiedziałam na wizycie u poloznej , ze brałam clexane to zleciła mi badania na krzepliwosc i pare dni temu odebrałam wyniki i wyszło ze mam niedobór białka s co może grozić poronieniem szczególnie w 2/3 trymestrze ciąży i to właśnie świadczy o złej krxepliwosci. Na to właśnie zazwyczaj bierze się clexane . Niestety wizytę u specjalisty mam dopiero za 2,5 tyg i bardzo boje ze tyle czasu mam czekać bez reakcji na moje wyniki. Znowu wiec zadzwoniłam do mojego super gin w Polsce, który powiedział żebym znowu je brała do wizyty a potem zobaczymy . Powiem Ci ze przeraża mnie to klucie brzucha tymi zastrzykami a najbadziej nie wyobrażam sobie juz w takiej zaawansowanej ciąży . Jednak z tego co wyczytałam to warto je brać bo wiele kobiet bez nich traci ciaze nawet w 30tc !!! Tylko zastanawiam się co mi powiedzą ci głupi lekarze w UK odnośnie brania ich bo cieżko mojemu gin z polski będzie prowadzić moja ciaze bez widzenia mnie.
Daj znać co tobie lekarz powiedział ??? Dlaczego wogole tu je bierzesz??

Qwas- zadzwoń jeszcze raz do GP bo może zle cię coś zrozumieli albo nawet po to żeby wyjaśnić ta sytuacje

qwas -no to faktycznie dziwne, ze tak pozno kazali przyjsc, ja mam pierwsza wizyte z polozna za tydzien, czyli bede w 10 tc, a pozniej to usg, mam nadzieje ze umowi mnie szybko, zaraz okolo 12 tc. Przy pierwszej ciazy dosc sie nawkurzalam na czestotliwosc tych wizyt i jak to wszytsko idzie tu powoli. Jak pojechalam do Polski to poszlam do mojego starego gina i tam dopiero mialam porzadna wizyte i rozne badania krwi. No ale tu jest inaczej i musimy to zaakceptowac, chociaz latwo nie jest czasem! NIe martw sie takimi rzeczami, najwazniejsze zeby dzidzi bylo zdrowe :-) a skoro sobrze sie czujesz to z pewnoscia wszystko bedzie OK. A te bole w dole to normalne, tez tak mam czasem i przy pierwszej ciazy tez tak mialam. Wszystkie mamusie nadmiernie obserwuja swoje cialo w czasie ciazy i to jest normlane ale czasem chyba musimy troche wyluzowac (chociaz latwiej powiedziec niz zrobic)

gosiagro - moja ma 3 latka, ogolnie to wie ze trzeba na mame teraz uwazac i przestrzegamy tego w ciagu dnia, ale w nocy nie sposob zapanowac. Na szczescie mala na ogol spi u siebie wiec nie ma problemu, tylko czasem przywedruje gdy jej sie
cos przysni, a wtedy to ja mam nocke z glowy, bo uwazam na brzuch ehhh

taycia - ja tez miewalam sny przy pierwszej ciazy, snilo mi sie roznie a wyszla dziewczynka :-D

qwas, to rzeczywiscie dziwnie.. a moze znajdz szybko inna przychodnie i umow sie z polozna jeszcze w tym tyg? Powiem Ci, ze to moje USG w 12tyg w Anglii, to nic w porownaniu z genetycznym w PL, trwalo doslownie 5 minut (przez brzuch, a nie dopochwowo), moze i zrobili pomiary te co trzeba, ale o niczym nas nie informowali, jedyne co sie dowiedzialam to ile dzidzius ma dlugosci i ze jest "ok", takze, jak bylam w pl tydzien pozniej to poszlam prywatnie do lekarza i zrobilam sobie genetyczne tak jak nalezy - dla wlasnego spokoju. A w tej prywatnej klinice nie mozesz isc na USG w tym czasie, co sie robi genetyczne?

Mal_, uff dobrze, ze to przemeczenie sie tak skonczylo, teraz wiesz, ze musisz uwazac na siebie. Gratuluje ruchow :)

mummy2, zrob sobie suwaczek to bedziemy z Toba odliczac :) a z jakiego jestes miasta w UK?

Mal u mnie też powoli kruszynka daje znaki delikatne bo delikatne ale przeważnie czuje jak leżę na boku prawym nie jest to bardzo częste ale na pewno to już te motylki :) nie mogę się doczekać tych mocniejszych kopniaczków :)

Dzięki dziewczyny za zainteresowanie mani ... jutro koniecznie pójdę do gp i porozmawiam z nimi.

Elzu ja nie wiem jak mam się sama umówić z położną, no i mi nie przysluguje inne gp tylko te niestety. domyślam się, że mogę zrobić genetyczne w polskiej klinice bo lekarz proponował mi założenie karty u nich ale to są duże koszta. K mówi ze jak trzeba będzie to pójdziemy prywatnie i mam się nie martwić ale ja nie pracuję tylko on i każdy grosz się liczy dla nas :/

Dzięki dziewczyny :-) Ogólnie uważam na siebie, staram się jeść regularnie i zdrowo, pić odpowiednią ilość płynów, unikać stresów, spać 7 godz, ale czasem się nie da..
Teraz jeszcze TZ mnie trochę dołuje, jest zły i obrażony, od piątku się wcale nie odzywa :baffled: (pomyliłam nr konta przy przelewie i 100 zł poszło w świat). A w piątek jak wspomniałam o potrzebie zakupu spodni ciążowych, bo moje już trochę cisną w brzuchu to stwierdził, że histeryzuję, bo tylko raz mnie tak boli, a nie można sobie za bardo folgować - nie miałam siły reagować na taki tekst. Ja rozumiem, że on się boi, że za dużo przytyję, ale cholewcia, nie spodniami to się reguluje :no: Mam nadzieję, że to zmiany ciśnienia i wiatry tak na niego działają, bo zazwyczaj wtedy jest jakiś dziwny. No nic, biorę go na przeczekanie :-p Ufff to się wyżaliłam... leżało mi to na wątrobie ;-) Super dziewczyny, że jesteście!! :-D

ulala - Twój Maluszek 3 tyg starszy ;-) Fajne jest to uczucie! Coś niesamowitego :tak:

mummy - na tak wczesnym etapie ciąży macica jest jeszcze nisko, więc kopnięcie w brzuch nie jest groźne. Wklejam obrazek z wysokością dna macicy w poszczególnych tygodniach ciąży:
20051115025321.jpg

reklama
Mal 7 godzin spisz?Powinnaś niemniej niż 8.Zwolnij tempo kochana-nie przepracowuj się....... ..może idź na zwolnienie już........
Super ,że czujesz łaskotanie- to prawda tego nie da się z niczym pomylić.......
Ja nawet raz poczułam z 1, 5 tygodnia temu -ale jakoś wcześnie było i do końca nie dowierzałam.....ale teraz jestem pewna na 1000%.

U nas dziś też lato- pogoda cudo a ja od 14:30-19:30 pracowałam.........ale jutro na 17- 21 więc z Olim pól dnia na dworze, nie idzie do przedszkola , bo mało dzieci i grupy łączone.

Do góry