reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2012 Pierwsza i czekam na resztę:)

Qwas, z tego co zauważyłam to nie każda z nas ma badanie USG łącznie z testem z krwi. Ja sie zapisalam na taki zestaw badań ale zrezygnowałam i ide tylko na USG bez testu z krwi. Takie badanie powinno być wykonane pomiędzy 11t0d a 13t6d zatem za 2 tyg u ciebie bedzie idealnie.

E-stera, jestes pewna ze to było to???? Bardzo sie cieszę Twom szczęściem :))) ja tez czasami czuje "coś" w środku, jakby motyle wlasnie, ale nigdy nie byłam w ciazy więc nie wiem czy to jelita czy dzidzius.

reklama
hej

moim największym marzeniem jest, żebym wraz z rozpoczęciem II trym przestała wreszcie wymiotować, bo już nie mogę :(

Sunovia, tego Ci życzę!! Na pocieszenie tylko dodam, ze mdłości i wymioty w ciazy oznaczają ze ciąża przebiega wzorowo, chociaż dla ciebie pewnie to marne pocieszenie.
U mnie wymiotow nie było ale do tej pory samopoczucie miałam fatalne, zwłaszcza wieczorami! I tez licze na to ze z końcem tego tygodnia wszystko minie jak ręka odjal.

Tak to było to ...........jelita inaczej ............ciekawe kiedy teraz znowu poczuje.....?
pola jeśli jesteś szczuplutka i miałaś płaski brzuszek przed ciążą to możliwe że od czasu do czasu odczuwasz fasolkę
Ja akurat wszystko bardzo wyraźnie odczuwam w swoim organiźmie więc wiem ,że to jest to ;-)
A zanim zrobiłam test , to wiedziałam że jestem w ciąży- nawet do męża kilka dni wcześniej, mówiłam ,że czuję że tym razem się udało i że jestem ciąży......Ale w pierwszej ciąży tak nie było-trochę się staraliśmy i test był miłym zaskoczeniem.
Chociaż znam kobiety które wiedzą dokładnie kiedy zaszły- czują to już po stosunku

Ostatnia edycja:
E-stera, tak jestem szczupła, tzn byłam zanim zaszlam w ciaze bo teraz czuje sie mega grubo :) czyli te moje motyle to może być to :)))) ale super

mega grubo hhihih- a co będzie w 9 miesiącu hi hi-pewnie przesadzasz- ja jeszcze w swoje jeansy wchodzę -biodrówki i spódnice biodrówki, bo o tych z wyższym stanem to mogę zapomnieć-nie zapinam się- tzn na chama się zapnę ale po co?

sunovia współczuję.....ale już bliżej niż dalej.ja miałam same mdłości....aż pewnego pięknego ranka obudziłam się bez:tak:teraz też czasem mam ale nie tak intensywne jak wcześniej-po herbatce miętowej zazwyczaj lepiej.
Tobie pewnie nic nie pomaga...

dzięki dziewczyny za odpowiedzi, bo wlasnie ja mam wizyte u lekarza żeby mnie obejrzał i nie mam pojęcia czy mi zrobi to genetyczne czy będę musiała znów czekać z tydzień :/
ech w tej Anglii to właśnie ta bariera językowa mnie przeraża jeżeli chodzi o ciążę :/

gratulacje motylków w brzuchu :D :D

reklama
Qwas- mi się wydaje, ze jeżeli masz wizyte u GP to raczej nie będziesz mieć w tym dniu USG. Zadzwoń jeszcze raz i wypytaj się czy to będzie wizyta u midwife oraz jak długo będziesz musiała czekać ns USG . Popros także o polskiego tłumacza nawet jeśli będziesz szła z chłopakiem. My nie prosiliśmy bo znamy język żeby się dogadać ale jak przyszlismy na wizytę to tłumacz na nas czekał i na USG tez będzie:)) trochę mnie to denerwowalo ale w sumie trochę się przydał .

Do góry