reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2012 Pierwsza i czekam na resztę:)

Qwas- a gdzie masz ta wizytę - w GP czy w szpitalu? Bo jak w GP to na pewno nie będziesz mieć w tym dniu USG bo przecież oni tam nie maja i robi się tylko w szpitalu . Może to będzie spotkanie z położna a na USG pójdziesz po paru dniach. Zreszta nie wiem ;)))

Moj mąż właśnie pojechał na lotnisko po gości z Polski i aż mi ich żal , ze taka straszna pogoda ich tu czeka a w Polsce gorąco :((

reklama
witam i ja

zapowiada sie, ze to bedzie dla mnie ciezkie lato
dzis wybralam sie z mama na zakupy i zaslablam z tego goraca
teraz juz ok, ale czulam sie fatalnie

no i nudze sie w domu, maz na kursie, a ja nie mam co ze soba zrobic ...

Lola powiedzieli że mam zadzwonić do gp i umówić się na wizytę z lekarzem żeby mnie obejrzał. czasami zaczynam nienawidzić uk za ten ich chory system ...

Uff ja juz niczym bostwo,w sukience,manicure i pedicure zrobiony,makijaz lekki i fryzura gotowe,torba spakowana..... czekam na mojego S. Bo krazy gdzies zalatwiajac rozne sprawy.... nie chce mi sie tylko podrozy.... niby klima jest w aucie ale wiadomo w taki upal najlepiej lezy sie na trawce a nie jedzie autem:) dobrze ze to tylko niecale 200km.

Pozdrowionka,lece jeszcze ogarnac mieszkanie skoro czas zostal....

Uffff....ale skwar.....moje dziecko drzemkę sobie zrobiło.Ale się dzisiaj strachu najadłam.........poszłam do koleżanki- zachodzę do niej do WC a u mnie na wkładce brązowe plamy:szok::szok:ale podtarłam się to trochę na papierze..........teraz biegam co rusz do kibla ale oki- śluz normalny i wkładka czysta.Teraz nie wiem co o tym myśleć, czuję się oki, nic mnie nie boli

gosiagro super......fotka niezła- akrobata do góry nogami się zaprezentował
crazy girl a Ty nie pomyliłaś oksytocyny z epiduralem?Bo to oksytocynę się podaje na przyśpieszenie akcji- jest taki podajnik i ustawia się dawkę i jesteś do tego podłączona- epidural to zzo- czyli cewnik w kręgosłupie i dawka jednorazowa a nie ciągła.

nie nie... oksytocyny mi nie dawali.. jeszcze się kobiety pytałam - że dopiero 2cm mam to co bedzie jak znieczulenie przestanie dzialac a ona mi mowi ze znieczulenie jest podawane caly czas i odlaczą dopiero po wszystkim.. i jeszcze... na początku trochę czułam skurcze tzn bolało i ona powiedziala ze zwiekszy dawke i przestanę czuć i tak było..

E-stera to na pewno się przestraszyłaś. A może teraz powinnaś mieć normalnie okres? W tym czasie zdarza się plamienie.
A ja nie mogę się ruszyć. Objadłam się kiełbasek z grilla i teraz leżę na leżaku w cieniu z nogami do góry. Ale gorąco!
Nanulika bezpiecznej podróży i miłego wypoczynku.

qwas - ja tez w uk i to moja druga ciaza. Za pierwszym razem tez wyladowalam u Gp najpierw, ale teraz zrobilam appointment od razu z midwife, no i ta pierwsza ma byc ok pol godziny, ma przeprowadzic caly wywiad itd

witajcie, ja tez na listopad, ehhh dluga droga jeszcze, a w glowie juz mnostwo mysli kosmatych, chociaz to moja druga ciaza to chyba swiruje bardziej niz przy pierwszej, a moze to wiek... :-D
dzis troche jestem zmartwiona, bo w nocy moja starsza corka kopnela mnie w brzuch, przez sen, i teraz zastanawiam sie czy to nie zaszkodzi dzidzi w brzuchu, no ale chyba tam jest odpowiednia ochrona, te wody itd.....co myslicie? zreszta dzidzi jest jeszcze tak malutkie ze chyba nie poczulo....

Ostatnia edycja:
reklama
dopiero 9 tc wiec mysle ze nic sie nie stalo, dzidzia jeszcze taka malutka, ze pewnie nawet nie poczula, no ale dalo mi to do myslenia i trzeba zrobic porzadek z przychodzeniem corki do naszego lozka, co prawda nie zdaza sie to regularnie, no ale jednak

Do góry