reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Listopad 2012 Pierwsza i czekam na resztę:)

Olinkaa - ale to chyba nie była Twoja pierwsza wizyta? Powinnaś nalegać, aby Ci wpisał faktyczną datę pierwszej wizyty - na pewno była przed 10 tc
Ewentualnie po ciąży iść do niego po zaświadczenie, że prowadził ciąże i wypisał daty wizyt - z uwagą na to, aby pierwsza była przed 10 tc

Tutaj masz wzór takiego zaświadczenia:

Becikowe - Przewodnik Krok po Kroku

Nie na szczęście to była moja druga wizyta ale na wszelki wypadek jak będę w przyszłym miesiącu na wizycie to z nim porozmawiam na ten temat. I dziękuje za informacje :)

Gratuluje dziewczyny udanych wizyt :-D moja dopiero 7maja i nie moge się doczekać :)

reklama
hej

gratuluję wszystkim udanych wizyt, bijących serduszek oraz rączek i nóżek :)

ja wczoraj poczułam coś dziwnego, nie umiem tego nazwać, po prostu poczułam, że coś się stało złego i od tego czasu strasznie się martwię. i już takie głupoty (a może nie) wmawiam sobie, że moje objawy ciążowe czyli piersi i wymioty to tylko i wyłącznie efekt luteiny itp. w poniedziałek wizyta, może nie zwariuję ...

i czuję jakby takie rozpieranie w środku, tak jakby mi się szyjka powiększała albo może coś innego. nie wiem czy to dobrze czy to źle ...

derddka ależ się cieszę , że dzidzia tak pięknie rośnie.....w końcu odetchnełaś.
Za resztę wizyt trzymam kciuki, na pewno będzie dobrze:tak::tak::tak:

A ja totalny leń- taka cudna pogoda u nas -16 stopni................ z pierogów oczywiście nici...ale sajgonki zrobiłam.Zaraz po małego do przedszkola i będziemy szaleć na placu zabaw :cool2:
Za to dzisiaj czuje jak więzadła mi się rozciągają..................ale da się przeżyć

bylam dzis robic badania i na jednym skierowaniu jest na badanie serologiczne i tam lekarz powinien zaznaczyc jedna z opcji (HBs Ag, anty HBs, anty HBc, anty HCV albo RPR - odczyn kiłowy), ale nic nie zaznaczyl i mi tego nie zrobili bo nie wiedzieli "o co mu chodzi" ja juz do tego lekarza nie bede szla, bo bylam tylko po skierowania na kase chorych, a prowadze ciaze prywatnie.. czy to skierowanie ma zwiazek z konfliktem serologicznym? Bo konfliktu w pierwszej ciazy nie mialam.. czy to wazne jest i musze isc do niego, zeby mi to jednak wypelnil? Wstawilabym sobie sama krzyzyk, ale nie wiem przy czym :)

Elzu, konflikt serologiczny to przeciwciała w krwi matki skierowane przeciwko krwinkom czerwonym dziecka. Na skierowaniach nazywa się to alloprzeciwciała. Ty masz badanie przeciwciał na choroby zakaźne.

hej

gratuluję wszystkim udanych wizyt, bijących serduszek oraz rączek i nóżek :)

ja wczoraj poczułam coś dziwnego, nie umiem tego nazwać, po prostu poczułam, że coś się stało złego i od tego czasu strasznie się martwię. i już takie głupoty (a może nie) wmawiam sobie, że moje objawy ciążowe czyli piersi i wymioty to tylko i wyłącznie efekt luteiny itp. w poniedziałek wizyta, może nie zwariuję ...

i czuję jakby takie rozpieranie w środku, tak jakby mi się szyjka powiększała albo może coś innego. nie wiem czy to dobrze czy to źle ...

Spokojnie kochana bez paniki:) wszystko jest w porządku :) ja we wtorek też idę na wizytę , przed każdą wizytą najgorszego sie obawiam ale jestem dobrej myśli :rofl2:

uzupełniłam terminarz wizyt - proszę o sprawdzenie i ewentualne uwagi:)

dzisiejsze wizyty:

mdmd--------------12.04 - jak poszło?????
Olinkaa-------------12.04 - czekamy na wieści!!!!
Dreddka------------12.04g. 8.30 - jeszcze raz gratki:D

właśnie mi serce na chwilę stanęło
byłam w wc z grubszą potrzebą, odwracam się, a tam świeża, żywoczerwona krew - myślałam, że na zawał padnę
na szczęście okazało się, że to "tylko" hemoroidy mi pękły ...

Sunovia - mi prawie serce stanęło jak zaczęłam czytać o twej krwi. Poniedziałek juZ blisko. Trzymam kciuki by twoje niepokoje zostały szybko podczas wizyty przegnane

Ostatnia edycja:
reklama
Dreddka - super! bardzo się cieszę,że twoja wizyta była udana i wszystko w porządku z Maleństwem
Sunovia - ja też bym zawału dostała... jeszcze trochę i będziesz miała wizytę i mam nadzieję,że twoje obawy znikną raz na zawsze....

Właśnie czytałam sobie swój kalendarz ciąży i się popłakałam.... szok... jak bardzo to wszystko przeżywałam i jakie fajne te wspomnienia. Wszystkim Wam polecam! miło potem do tego wrócić! miłego wieczoru!

Do góry